Maria, Regina României

(2019)

Maria, Regina României

Poster Maria, Regina României Postere Maria, Regina României

Sinopsis Maria, Regina României

Queen Marie of Romania TRL 2

Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată.
În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Roxana Lupu (II) Roxana Lupu (II) regina Maria Daniel Plier Daniel Plier regele Ferdinand Adrian Titieni Adrian Titieni Ion I. C. Brătianu
Iulia Verdeș Iulia Verdeș Elena Chrissoveloni Șerban Pavlu Șerban Pavlu Dorian Boguță Dorian Boguță colonelul Nodet
Anghel Damian Anghel Damian prințul Carol al II-lea Constantin Florescu Constantin Florescu Henri Mordacq Geo Dobre Geo Dobre
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Queen Marie of Romania

Produs de

Abis Studio, CNC, SRT

Distribuit in Romania de

Abis Studio

Țara

Romania

Box office Maria, Regina României

Weekend premieră (04.11.2019)
  • Loc 4
  • Spectatori 27.158
  • Încasări (RON) 379.759,20
Total
  • Spectatori 164.089
  • Încasări (RON) 2.956.433,95
  • Încasări (USD) 684.774,66

Părerea criticului

Gloria pe 11 Noiembrie 2019 09:44
Regina Maria, așa cum o prezintă filmul, este o „regină a inimilor”: în vremurile tulburi de după Primul Război Mondial, luptă să aline suferințele oamenilor simpli (prin contrast cu un Ferdinand distant și rece). Este anul 1919, imediat după încheierea Primului Război Mondial, iar chemarea ei pare să fie una de ambasador: unul care să repună România în drepturi și să o așeze pe harta Europei.

Unde reușește filmul este redarea corectă a unor nuanțe istorice
Frumoasă și dedicată, dar confruntată nu doar cu o lume a bărbaților - care o marginalizează în spiritul vremii - dar și cu distanța celor trei mari decidenți de la Paris, care urma să traseze granițele lumii, Regina (Roxana Lupu) reușește cu destoinicie să-i convingă pe conservatorii Lloyd George (Richard Elfyn) și Clemenceau (Ronald Chenery) prin inteligență,… citeşte

5 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Schink pe 15 Octombrie 2019 21:31
In sfarsit cineva s-a gândit să facă un film despre Regina Maria. Trebuie să cunoaștem adevărul și să ne respectăm eroii.
10 2
ankapoe pe 13 Noiembrie 2019 15:41
Maria, Regina Romaniei a fost o revelatie pentru mine. Nu mi-am facut planuri in legatura cu el. Am mers sa il vad de curiozitate. Dar ma felicit ca am facut-o. Merita cu adevarat. Jocul actorilor este impresionant, decorurile, replicile. Felicitari! Foarte frumos!
7 2
barabas_robert pe 10 Noiembrie 2019 22:11
Un film foarte bun, De mult nu am mai avut un film asa de bun care sa abordeze teme istorice si la care Romania sa ia parte. Decorul este superb iar vestimentatia este incredibila si reda in totalitate imaginea epocii
7 2
user-5a87f911624c4 pe 18 Octombrie 2019 10:26
De ce doar la Cinema Muzeul țăranului român!? Pentru că nu este un film comercial, mi se va răspunde. Dacă ar fi bine promovat, eu zic că și la Mall-uri va avea spectatori. În fond, este obligatoriu să ne cunoaștem istoria.
6 1
VerticalAdvertisingPR pe 19 octombrie 2019 00:23
Filmul ajunge în cinematografe din 8 noiembrie. Vă rugăm să urmăriți pagina filmului: https://www.facebook.com/mariareginaromanieifilm/. Vom anunța programul cu proiecțiile pe orașe, cinematografe și ore. Pe 22 octombrie este programata într-adevăr o proiecție în avanpremieră la Cinema Muzeul Țăranului-Studio H. Bernea, în cadrul Festivalului Les Films de Cannes a Bucarest.
Byzas pe 23 Octombrie 2019 12:23
O personalitate de exceptie in interpretarea unei actrite carismatice
Filmul reda cum nu se poate mai bine atmosfera epocii, prin prisma starilor sufletesti ale Reginei Maria: compasiunea pentru mizeria poporului ei, mahnirea pricinuita de conflictele din interiorul familiei regale, deziluzia dragostei neimplinite si, mai ales, speranta nezdruncinata intr-un viitor mai bun pentru patria sa adoptiva care platise un tribut de sange impresionant in razboiul mondial, recent incheiat.

Totodata, productia exceleaza la nivelul decorului si al vestimentatiei, in timp ce coloana sonora ne inlesneste patrunderea in adancurile sufletesti ale protagonistilor. Dintre toti actantii, se distinge interpretarea Roxanei Lupu, care da viata unei personalitati complexe, reusind sa impresioneze prin naturalete, eleganta si frumusete. Un accent aparte il prezinta relatia tensionata dintre Regina-mama si viitorul rege Carol al II-lea, intepretat cu patos de tanarul… citeşte

5 2
ioanamatei1719 pe 16 Noiembrie 2019 15:54
WOWWW!
L-am vazut aseara, sala a fost plina iar la final s-a aplaudat. Nu era o premiera ci doar o proiectie normala si totusi am simtit emotia in jur. Toti traiam atmosfera acelor vremuri. Superba realizare! Felicitari, multe, multe felicitari! Asteptăm continuarea!
4 2
Kodrutza pe 06 Ianuarie 2020 05:27
Unul dintre cele mai proaste filme romanesti. Si nu ma refer doar la scenariu care nu respecta titlul pentru ca nu creaza un personaj real, viu din regina. Ma refer la jocul actorilor. Un film la nivelul celor documentare de pe History.
4 4
florin2014 pe 10 Octombrie 2020 10:54
Imaginea
Trecand peste adevarurile sau neadevarurile prezentate in film, in afara de imagine, totul pare la nivel de amatori. Scenariul este pueril, jocul actorilor extrem de fals, se vorbeste in cateva limbi in momente alese aiurea. Pacat, putea iesi ceva bun, dar a iesit un documentar pentru copii.
3 0
iona1234 pe 18 Noiembrie 2019 00:32
Foarte emotionant. Nu credeam ca o sa mai vad vreodata la cinema un film romanesc istoric construit cu atata atentie pentru detalii. Ceea ce m-a surprins la finalul proiectie a fost reactia salii, am aplaudat toti incantati. Mergeti sa-l vedeti si veti intelege!
3 2
marian_popescu99 pe 17 Noiembrie 2019 23:40
Un film care oferă o emotie nemincinoasa. Nu este o capodopera dar este o mărturie frumoasă despre o eroină prea puțin știută. Merită văzut de toată tinerimea română dar si de cei care au învățat multa istorie trunchiată de regimul comunist.
3 2
AnabelaC pe 17 Noiembrie 2019 22:32
Super film
Filmul trebuie dus prin scoli. Reprezinta o parte importanta din istoria noastra! Mergeti sa-l vedeti! veti pleca mai bogati!
3 2
panavioleta pe 15 Noiembrie 2019 23:32
Felicitari!
Trebuie să mergeti sa-l vedeti! De neratat! Rar se fac asemenea filme la noi în țară.
3 2
user-5dcc1612a7ca6 pe 13 Noiembrie 2019 16:42
filmul Maria, Regina Romaniei merita vazut. Ca roman, trebuie sa iti cunoscti istoria, sa fii mandru de inaintasii nostri si mai ales de cei care au facut cu adevarat ceva pentru tara. Din partea mea nota 10 pentru acest film. L-am vazut, a fost o incantare
3 2
cristea_florina pe 15 Noiembrie 2019 10:12
Un film bunicel, cu indulgenta. Poate am avut asteptari prea mari in ceea ce priveste filmul, a fost o mare dezamagire pentru mine. Un teatru grabit si ieftin de la primele replici pana la sfarsit, patetism, actorie afectata, parca era o telenovela. Din punctul meu de vedere nu arata realitatea... o mare dezamagire....
3 3
theodor.m pe 19 noiembrie 2019 10:14
Stimata, doamna, macar din respect pentru trecutul nostru si pentru munca acestor oameni ce au avut curaj sa realizeze o astfel de productie, ar fi bine sa nu aruncati atat de usor cu vorbe goale si fara sustinere.
blackmore pe 9 iulie 2020 16:08
theodor_m dar respect pt adevarul istoric nu trebuie sa existe?
eddiesor pe 23 Ianuarie 2021 20:25
Cât de prost e jocul actorilor!!! Parcă sunt niște începători. Până și trupa de teatru a liceului meu juca mai bine. Păcat de costume și de încercarea recreerii acelei atmosfere.
2 0

Spune-ţi părerea despre Maria, Regina României

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Maria, Regina României
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells