La Gomera, marele câştigător la Gopo 2020

de Ştefan Dobroiu în 30 Iun 2020
Filmul lui Corneliu Porumboiu obţine nouă statuete la cea de-a 14-a ediţie a premiilor industriei cinematografice

Poate că nu a reuşit să impresioneze publicul din România (doar aproximativ 30.000 de bilete vândute în cele patru luni petrecute pe ecrane), dar La Gomera cu siguranţă i-a impresionat pe profesioniştii din industria de film. Voturile acestora au făcut ca filmul lui Corneliu Porumboiu să-şi adjudece nu mai puţin de nouă statuete la cea de-a 14-a ediţie a Premiilor Gopo, într-o gală organizată luni seara în aer liber.

Vezi aici trailerul filmului pentru care Jennifer Hudson ar putea câştiga un nou Oscar.

La Gomera a câştigat categoriile Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun actor într-un rol secundar (István Téglás), Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Rodica Lazăr), Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet şi Cele mai bune decoruri.

Premiul Cel mai bun actor într-un rol principal a ajuns la Iulian Postelnicu, pentru rolul său din Arest, iar Judith State a câştigat trofeul pentru Cea mai bună actriţă pentru Monştri. Compozitorul Pablo Pico a câştigat o statuetă pentru Cea mai bună muzică pentru animaţia Călătoria fantastică a Maronei. Regina României a câştigat două premii, Cele mai bune costume şi Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură.

Filmul laureat cu Ursul de Aur la Berlin 2018, Touch Me Not, a câştigat statueta pentru Cel mai bun debut. Distanţa dintre mine şi mine a fost votat Cel mai bun documentar, Havana Cuba Cel mai bun scurtmetraj, iar El iubeşte ochii mei Cel mai bun scurtmetraj documentar. Premiul Tânără speranţă a ajuns la actriţa Cătălina Mihai pentru rolul titular din Heidi.

Cel mai bun film european a fost votat Durere şi Glorie al spaniolului Pedro Almodóvar. Premii speciale au primit Adela Mărculescu, Virgil Andriescu, Cristina Ionescu şi Radu Cosaşu.

Exploreaza subiecte similare:

La Gomera, arest, Corneliu Porumboiu, István Teglas, Rodica Lazăr, Iulian Postelnicu, Monștri., Judith State, Distanţa dintre mine şi mine, Touch Me Not, Dolor y gloria , Maria Regina României, Marona's Fantastic Tale

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 1 iulie 2020 01:25
O co-productie romano-germano-francezo-suedeza , mult peste asteptarile mele, probabil ca si datorita faptului ca am crezut,ca filmul e doar romanesc..E primul film la care participa romanii in afara de filmele lui Radu Jude de dupa 2012 vizionabil..Filmul este plin de greseli,fracturi logice , incoerente, dar si de lucruri lasate intentionat in aer, jocul actorilor cu exceptia lui Vlad Ivanov este execrabil, E singurul film produs majoritar de romani de dupa involutie politist fara limbaj licentios.Comedie nu e in niciun caz doar pe principiul de ce a fost scos acest film .Ca sa il facem de ras poate fi comedie.Si totusi filmul este vizionabil.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells