Articole London Has Fallen

(2016)

Cod roșu la Londra

Despre subiect

Gerard Butler revine în rolul Agentului Secret Mike Banning în Cod Roșu la Londra, continuarea mult-așteptată a hitului Olympus has Fallen. De asemenea, pentru thrillerul de acțiune plin de suspans, revin Aaron Eckhart în rolul lui Președintelui SUA Benjamin Asher și Morgan Freeman în rolul lui Allan Trumbull, acum Vice-Președinte.

O petrecere de nuntă grandioasă are loc în Lahore, Pakistan. Dar tatăl acestei mirese este Aamir Barkawi (Alon Moni Aboutboul), un traficant de arme letal și unul din cei mai căutați oameni din lume. Un atac cu drona ucide fulgerător invitații de la nuntă – inclusiv fiica lui Barkawi – însă el scapă cu răni grave, iar el și fiii lor jură răzbunare. Doi ani mai târziu în Washington, D.C., Mike Banning și soția sa Leah (Radha Mitchell), căsătoria lor mai puternică ca niciodată, așteaptă cu nerăbdare sosirea primului lor copil.

Fiindcă a rămas Agentul Serviciilor Secrete atribuit lui Asher, Banning este întotdeauna în alertă. Când Prim-Ministrul britanic moare subit, Banning știe că este datoria sa să se pregătească alături de Directorul Serviciilor Secrete Lynne Jacobs (Angela Bassett) pentru a-l acompania pe Președinte la înmormântare în Catedrala Sf. Paul din Londra.

Datorită tuturor liderilor mondiali din lume care vor participa, înmormântarea ar trebui să fie cel mai protejat eveniment de pe Pământ. Însă la scurt timp după sosire, șefii guvernelor sunt asasinați și repere din Londra sunt atacate. Asher, Banning și Jacobs sunt ambuscați și se retrag din mijlocul împușcăturilor și exploziilor. Capitala britanică devastată intră în stare de alertă. Poliția londoneză și forțele armate realizează că au fost compromiși, având în vedere că toate comunicațiile sunt interceptate.

Însărcinat de Jacobs cu siguranța lui Asher, Banning trebuie să dispară și să acționeze în secret pentru a fi cu un pas înaintea operativilor necruțători angajați de Barkawi, care s-au infiltrat în oraș prin complotările atente ale lui Barkawi și a fiului său Kamran (Waleed F. Zuaiter). Dar cei doi Barkawi nu au ținut cont de rezistența adversarilor lor. Când își dezvăluie planurile șocante pe care le au pentru Președinte, Banning va face orice pentru a asigura întoarcerea în siguranță a lui Asher.

La Casa Albă, Vice-Președintele Trumbull este într-o cursă contracronometru alături de consilierii de top în Camera Situației (portretizați de Jackie Earle Haley și veteranii din Olympus has Fallen Robert Foster, Melisa Leo și Sean O’Bryan) pentru e le oferi celor captivi în Londra sprijin și o cale de ieșire. Depășit numeric și cu mai puține arme, Banning caută ajutorul unui Agent englez MI6 (Charlotte Riley) care, pe bună dreptate, nu are încredere în nimeni. Eșecul nu este o opțiune pe măsură ce încearcă să-i împiedice pe criminali de la executarea fazei finale din planul lor de răzbunare.

O prezentare Gramercy Pictures în asociere cu Millennium Films dintr-o producție Millennium Films/G-BASE. Un Film de Babak Najafi. Gerard Butler, Aaron Eckhart, și Morgan Freeman. Cod roșu la Londra. Alon Moni Aboutboul, Angela Bassett, Robert Forster, Jackie Earle Haley, Melissa Leo, Radha Mitchell, Sean O’Bryan, Charlotte Riley, Waleed F. Zuaiter. Casting de Elaine Grainger, CDG. Senior Efecte Vizuale, Sean Farrow. Muzica de Trevor Morris. Costumier, Stephanie Collie. Editori, Paul Martin Smith, GBFE,Michael Duthie. Scenarist, Joel Collins. Director de Imagine, Ed Wild, BSC.

Co-Producător, Peter Heslop. Producători Executivi, Avi Lerner, Trevor Short, Boaz Davidson, Christine Otal Crow, Heidi Jo Markel, Zygi Kamasa, Guy Avshalom. Produs de Gerard Butler, Alan Siegel. Produs de Mark Gill, John Thompson, Matt O’Toole, Les Weldon. Bazat pe personajele create de Creighton Rothenberger & Katrin Benedikt. Povestea de Creighton Rothenberger & Katrin Benedikt. Scenariul de Creighton Rothenberger & Katrin Benedikt și Christian Gudegast și Chad St. John. Regizat de Babak Najafi. Un film Gramercy Pictures.

Sinopsis Despre producţie
jinglebells