Les quatre cents coups

(1959)

Cele patru sute de lovituri

Poster Les quatre cents coups Postere Les quatre cents coups
 • Regia

  François Truffaut
 • Cu

  Jeanne Moreau, François Truffaut
 • Gen film

  5 voturi

 • Durata

  94 minute

Sinopsis Les quatre cents coups

"Filmul este doar partial autobiografic. Ceea ce pot să spun este că nimic nu este inventat. Ceea ce mi s-a întâmplat mie și altora, unor băieți de vârsta mea, sau unora ale căror povești le știam din ziare. Nimic nu este ficțiune pură dar nici nu se poate vorbi de un film în întregime autobiografic". - Francois Truffaut - 1959 (Telecine).

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
O nominalizare Oscar, 2 nominalizări BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

 • The 400 Blows

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Zenith International

Țara

Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 29 Iunie 2015 10:46
Cine răspunde de educaţia copiilor?
Portret intens şi tulburător al adolescenţei inspirat din propriile experienţe ale lui François Truffaut, "Les quatre cents coups" este unul dintre cele mai cunoscute filme ale Noului Val Francez. Filmul prezintă povestea lui Antoine Doinel, un băiat din Paris devenit derbedeu din cauza indiferenţei părinţilor prea ocupaţi să se ocupe de educaţia lui în anii plini de greutăţi de după cel de-al Doilea Război Mondial. Copilul tânjeşte după dragostea părinţilor săi, dar nu este înţeles şi lăsat să se descurce singur într-un mediu populat cu oameni insensibili şi lipsiţi de înţelegere.

Nimeni nu observă că băiatul are o pijama ruptă, că doarme într-un pat fără cearceafuri, în schimb părinţii îl tratează ca pe un om mare, stabilindu-i sarcini casnice şi tratându-l cu indiferenţă sau chiar cu răceală. Psihicul copilului suferă… citeşte

7 2
aayana pe 12 Ianuarie 2011 21:32
Cum deviază educaţia?
Perioada cea mai importantă din punct de vedere al educaţiei este copilăria. Degeaba încerci să iei un lup din pădure şi să-l îmblânzeşti. E prea tîrziu, ca să nu spun imposibil. Aici avem un copil pe cale să devină lup din cauza părinţilor.
Din punctul meu de vedere, mediul familial este cel care influenţează un om.
Cine sunt părinţii lui Antoine? Mama lucrează la birou şi are o idilă cu un coleg. Copilul i-a zărit pe stradă, sărutându-se. Tatăl, poate că vede ce se întâmplă dar îşi vede de pasiunea lui: mersul la un club auto. Ar trebui să fie mai puţin responsabil dacă e vitreg?
Copilul are pijamaua ruptă. Înainte de culcare trebuie să ducă gunoiul. Tot el trebuie să cumpere făină, să pună farfuriile pe masă şi în acelaşi timp să-şi facă lecţiile. La şcoală este la fel de obraznic ca şi ceilalţi băieţi,… citeşte

6 4
margott pe 17 Iunie 2012 18:49
Nu mi se pare un film moralizator, in ciuda subiectului. Truffaut nu da verdicte si si nici nu arata cu degetul spre parinti ca fiind in intregime responsabili pentru esecul educatiei lui Antoine. Dat fiind carcaterul autobiografic al peliculei, se simte atmosfera de melancolie, un portret al copilariei surprins de regizor cu blandete si cu farmecul nostalgiei.
4 2
NimeniAltu2k9 pe 06 Mai 2010 00:12
Prin fata ochilor ne este prezentata o parte din viata lui Antoine ,un baiat cu probleme ,neglijat si marginalizat de propria familie si de societate care ajunge sa isi doreasca un loc de evadare ,realizand mai tarziu ca acesta nu e asa usor de obtinut.
Tristetea ,regretul,familia,umorul si alegerile mai mult sau mai putin dificile sunt cateva din elementele care caracterizeaza un film francez de nota 10,un film care m-a facut sa apreciez mai mult cinematografia europeana.

3 0
alali pe 25 Octombrie 2017 12:21
Nu stiu altii cum sunt.., insa Truffaut e din nou copil in acest film semi-biografic.
Nu o sa ma aventurez in a descrie impactul avut de film in istoria si evolutia cinematografiei nici a celei franceze si nici a celei mondiale. Nu am o imagine atat de limpede a perioadei pre Noului Val Francez si a celei de dupa. Filmografia mea e atat de amestecata incat nu pot sa realizez impactul la adevarata lui magnitudine, iar 400 Blows nu e un proiect radical cum a fost, de exemplu, cazul, „A bout de souffle” (1960).
Vis-a-vis de mesajul profetic care i se atribuie acestei pelicule o sa iau iarasi distanta. Interogatia "Ce se va alege de aceasta tara peste 10 ani?" rostita cu naduf de pedagogul de scoala veche al lui Antoine si care la fix 10 ani, cel putin pentru o anumita parte a publicului, s-a adeverit in miscarea studenteasca cunoscuta sub numele de "mai 1968", in perceptia mea nu realizeaza nici o conexiune intre ideea in care a fost ea rostita in film si… citeşte

2 0
Stephen2D pe 28 Martie 2016 14:48
Un Zéro de conduit genial! Crois-le ou non, je m'en fous.
             
2 2
Yufeng pe 14 Februarie 2010 13:44
Un film care a făcut istorie, o peliculă emblematică pentru "Nouvelle Vague" francez.
2 4
xerses pe 23 Martie 2012 18:04
Poate candva, o fi facut istorie, dar acum m s-a parut a fi un film aproape banal.Nimic nou sub soare, cum s-ar zice.Se stie ca lipsa de atentie si afectiune a parintilor determina "esuarea' copiilor.
2 9
radu3455 pe 10 Februarie 2014 16:43
o drama buna cu un subiect simplu dar extrem de interesant Jean-Pierre Léaud face un rol extrem de convingator
1 2
kakamo pe 08 Septembrie 2015 20:05
Slab
Nu ma intereseaza cine l-a facut, de ce ...bla bla. Filmul e slab si atat! Opiniile contrare, rog argumentate... nu aberatii cu contributia lui Truffaut la dezvoltarea cinematografiei!
1 6
cosmin_kedii pe 10 August 2013 11:04
Truffaut aduce un suflu de prospețime a cinematografiei franceze: o reprezentare demnă de Nouvelle Vague.
0 2
lili22 pe 11 Aprilie 2013 16:48
mai bine mai tirziu decit niciodata
Am ajuns sa vad un film de care s-a vorbit foarte mult si care a rescris istoria cinematografiei franceze.
0 2

Spune-ţi părerea despre Les quatre cents coups

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Les quatre cents coups
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells