Articole Legion

(2010)

Legiunea

Despre distribuție și echipa de producție

PAUL BETTANY (Michael). În timp ce britanicul Bettany era un star cunoscut în Anglia pentru rolurile sale din film, de pe scena londoneză, sau de la televiziunea britanică, publicul american nu l-a descoperit decât odată cu rolul lui din A Knight’s Tale, în care a interpretat rolul comic al lui Chaucer, pe care l-a jucat în compania lui Heath Ledger. Pentru acest rol, el a primit din partea London Film Critics premiul pentru cel mai bun rol secundar, și a fost inclus de către Daily Variet pe lista celor 10 actori merituoși ai anului 2001.

După o pregătire clasică la Drama Centre din London, Bettany și-a făcut debutul într-o producție West End, An Inspector Calls, în regia lui Stephen Daldry (The Hours, Billy Elliot). Apoi a jucat o stagiune la Royal Shakespeare Company, interpretând roluri din Richard III, Romeo and Juliet și Julius Caesar înainte de a juca în primul său film, Bent.

Bettany a jucat în rolul colegului imaginar, alături de Russell Crowe, Ed Harris și Jennifer Connelly, din A Beautiful Mind filmul laureat al premiului Academiei, semnat de Ron Howard. Interpretarea acestui rol i-a adus premiul London Film Critic pentru cel mai bun actor britanic.
Ulterior, Bettany a jucat în filmul independent al lui Thadeus O’Sullivan, The Heart of Me, urmat de Dogville, thrillerul dramatic al lui Lars Von Trier, și apoi de Wimbledon.

Ceva mai târziu, el a apărut, din nou alături de Crowe, în Master & Commander: The Far Side of the World în regia lui Peter Weir. În această adaptare a romanului lui Patrick O’Brien, Bettany interpretează rolul doctorului de pe vas, Stephen Maturin, primul specialist în științele naturii și cel mai bun prieten al căpitanului Jack Aubrey (Crowe). Interpretarea sa i-a adus titlul de cel mai bun actor britanic din partea Evening Standard, premiul London Film Critic la categoria cel mai bun rol secundar, atât pentru rolul din M&C, cât și pentru cel interpretat în filmul The Heart of Me și premiul Elle Style pentru cea mai bună interpretare pentru M& C și Dogville. Nominalizările obținute de actor includ o nominalizare la premiul BAFTA pentru cel mai bun actor dintr-un rol secundar și o nominalizare la premiul Broadcast Film Critics Association pentru cel mai bun rol secundar în M&C.

El a jucat apoi rolul lui “Silas” din The Da Vinci Code, bazat pe romanul lui Dan Brown și regizat de Ron Howard, apoi a jucat în The Young Victoria, de Martin Scorsese. În această adaptare, Paul interpretează rolul lordului Melbourne, premierul șarmant care a devenit consilierul de taină al reginei Victoria.

Filmul lui Bettany, Creation, în care joacă alături de soția sa Jennifer Connelly, a fost prezentat în deschiderea Festivalului de film de la Toronto, pe 10 septembrie 2009. În acest film, care ne prezintă povestea de viață a lui Charles Darwin, Bettany joacă rolul pionierului teoriei evoluționiste, iar Connelly o interpretează pe soția acestuia. De curând el a încheiat filmările pentru Priest, un western-horror în regia lui Scott Stewart, pentru casa de filme Screen Gems.

TYRESE GIBSON (Kyle) este o forță a naturii, care a cucerit pe rând muzica, cinematografia și industria modei.
Totul a început în 1998, când Tyrese a semnat un contract muzical cu RCA Records și și-a publicat albumul de debut, care a primit o nominalizare la Grammy, și care conținea hitul “Sweet Lady.” În tinerețea lui petrecută în Watts, California, Tyrese a atras atenția celor din industria muzicală, a reușit să-și facă o mulțime de fani și a fost răsplătit cu premiul American Music la categoria “New Artist.”

Succesul lui a atras atenția celor din industria modei, așa încât Tyrese a fost angajat în curând ca prezentator de modă, devenind în scurt timp simbolul colecției masculine Tommy Hilfiger. Cariera lui în modeling i-a ajutat să se lanseze în televiziune, iar steaua lui a început să strălucească atunci când a devenit gazda emisiunii “MTV Jams,” făcând ca ratingul emisiunii să ajungă pe locul întâi în topul canalelor de muzică din perioada respectivă.

Tyrese a primit cea de-a doua sa nominalizare la Grammy cu ocazia celui de-al treilea album al său “I Wanna Go There”, în care a inclus piesa-hit “How U Gonna Act Like That.” El a devenit primul model afro-american care a semnat un contract de mai multe milioane dolari cu casa GUESS, devenind simbolul acestui brand.

De-a lungul tuturor acestor activități, Tyrese a continuat să se concentreze pe cinematografie, apărând în filme ca 2 Fast 2 Furious, Flight of the Phoenix , Four Brothers, Annapolis, Death Race, The Transformers .

Tyrese și-a înființat în 2006 o companie de entertainment intitulată HeadQuarter Entertainment—Home of the Frontline Boyz, care este un adevărat imperiu multi-media de producție pentru film & TV , studio muzical, firmă de management pentru talentele artistice, un fel de “one stop shop”, așa cum îi place lui Tyrese să-și intituleze compania.

KEVIN DURAND (Gabriel) a încheiat de curând filmările pentru X-Men Origins: Wolverine în rolul lui Frederick J. Dukes
Anterior, Durand a putut fi urmărit în 3:10 to Yuma , comedia de succes Big Momma’s House 2. El și-a făcut debutul în film în 1999 jucând rolul unui asasin în Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. Printre alte filme recente în care a jucat se numără Walking Tall, The Butterfly Effect sau Scooby Doo 2: Monsters Unleashed.

SCOTT STEWART (Regia, scenariul și producția executivă) este scriitor, regizor, producător și un foarte bun tehnician. În prezent el regizează adaptarea pentru marele ecran a cărții de benzi desenate “Priest” de Tokyopop, pentru Sony/Screen Gems, în care vor juca Paul Bettany, Cam Gigandet, Karl Urban și Christopher Plummer.

Un artist desăvârșit și un excelent tehnician de efecte vizuale, Stewart a pus bazele, alături de alți parteneri, unei companii reputate de efecte vizuale, The Orphanage, care a creat efectele vizuale pentru mai mult de 12 filme de succes, cum ar fi Iron Man, Pirates of the Caribbean: Dead’s Man’s Chest, Pirates of the Caribbean: At World’s End, Sinc City, The Day After Tomorrow, sau Hellboy.

În 2005, Stewart a înființat Orphanage Animation Studios, alături de animatorul multiplu laureat al premiului Emmy, Genndy Tartakovsky, creatorul unor hituri animate cum ar fi “Star Wars: Clone Wars”, “Samurai Jack” sau “Dexter’s Laboratory”. În prezent, studioul produce la Cartoon Network, serialul animat “Sym-Bionic Titan”, care va fi lansat în primăvara-vara anului 2010.
Înainte de a înființa The Orphanage, Stewart a fost visual effects artist pentru George Lucas’ Industrial Light + Magic, unde a creat efectele vizuale pentru numeroase filme de succes, cum ar fi Star Wars – Episode One: The Phantom Menace and Lost World: Jurassic Park. El a absolvit în 1991 Școala de arte Tisch, din cadrul Universității New York , obținând o diplomă în Motion Picture Production.

PETER SCHINK (scenariul) și-a făcut debutul ca scenarist la Screen Gems odată cu Legiunea, o poveste bazată pe ideea sa originală. Anterior, Schink a scris scenariul pentru filmul de scurt metraj, Gotham, care a fost premiat și s-a bazat pe povestirea lui Stephen King.

JOHN LINDLEY, ASC (imaginea) are o carieră cinematografică care se întinde pe mai bine de 20 de ani, incluzând peste 30 de filme artistice. Printre creațiile sale, alături de mari regizori se numără mai multe filme în cooperare cu regizoarea Nora Ephron (Michael, You’ve Got Mail, Lucky Numbers and Bewitched), cooperarea cu Phil Alden Robinson (pentru filmul nominalizat la premiul Academiei Field of Dreams, Sneakers, The Sum of All Fears and In the Mood), cu regizorul Jonathan Kaplan (Immediate Family și filmele de televiziune “The Gentleman Bandit” și “Girls of the White Orchid”), cu Joseph Ruben (The Stepfather, Sleeping with the Enemy, The Good Son, Money Train și True Believer), sau cu Charles Shyer (Father of the Bride and I Love Trouble).

Imaginea realizată de Lindley pentru Pleasantville, de Gary Ross, atât în negru și alb, cât și color, i-a adus laudele criticii și nominalizări la premiile Online Film Critics Society și Chlotrudis Society, la categoria filme independente.

JOHN FRIZZELL (muzica)
Creația lui Frizzell’ include filme renumite cum ar fi Alien: Resurrection, Office Space, Gods and Generals și The Prize Winner of Defiance, Ohio. Printre alte filme pentru care a compus muzica se numără I Still Know What You Did Last Summer, Beautiful, sau Thir13en Ghosts. Pentru televiziune, el a creat muzica filmului biografic “James Dean”, laureat al mai multor premii și filmul de televiziune “Crime of the Century”, care a repurtat un mare succes.

Prezentare
jinglebells