Articole Killer Joe

(2011)

Joe, asasin în timpul liber

Despre distribuție și echipa de producție

Matthew McConaughey, “Killer” Joe Cooper, este unul dintre cei mai căutați actori de la Hollywood ale cărui filme au avut încasări de peste un billion de dolari în box office. Este un Texan,care, urmând Universitatea din Texas în Austin, plănuia să devină avocat. Când a descoperit o carte care îl inspira, The Greatest Salesman in the World, scrisă de Og Mandino, și-a dat seama că trebuia să devină actor și nu avocat. McConaughey și-a început cariera în actorie în 1991, apărând în filme cu studenți, în reclame din Texas și regizând filme scurte. În Austin, Texas, s-a întâlnit din întâmplare cu regizorul și producătorul Don Phillips, care i-a făcut cunoștință lui McConaughey cu regizorul Richard Linklater. Acesta i-a dat un rol în filmul Dazed and Confused. Matthew McConaughey a apărut în peste 40 de filme de atunci și a devenit producător, regizor și filantrop. De-alungul anilor, el a interpretat atleți, polițiști, antrenori de fotbal și avocați și a lucrat împreună cu mari personalități de la Hollywood, precum Steven Spielberg, Robert Zemekis, Anthony Hopkins, Jodie Foster, Sandra Bullock și Al Pacino.

McConaughey lucrează în prezent la un film, The Paperboy, regizat de Lee Daniel, unde va juca alături de Nicole Kidman, John Cusack și Zac Efron. El s-a angajat de curând să joace în filmul Mud, o dramă regizată de Jeff Nicholas, interpretând personajul principal și îi va avea drept colegi de scenă pe Channing Tatum și Alex Pettyfer în următorul film, Magic Mike, o dramă indie regizată de Steven Soderbergh. McConaughey are rolul principal și în filmul de William Friedkin, Killer Joe, jucând alături de Emile Hirsch, Thomas Hadem Church și Juno Temple. Killer Joe va avea premiera la Festivalul Internațional de Filme de la Veneția în 2011.

Cel mai recent film în care a jucat Matthew McConaughey a fost thriller-ul The Lincoln Lawyer, interpretându-l pe Mick Haller. Filmul este o adaptare după romanul foarte bine vândut al lui Michael Connelly. McConaughey a jucat de curând și în comedia neagră a lui Richard Linklater, Bernie, jucând cu Jack Black și Shirley MacLaine. Bernie a avut premiera la Festivalul de Film din Los Angeles 2011.
Matthew l-a interpretat pe Connor Mead în comedia romantică Ghost of Girlfriends Past, jucând alături de Michael Douglas și Jennifer Garner în 2009.

În 2008, McConaughey a apărut în Tropic Thunder, o comedie regizată de Ben Stiller. La începutul anului 2008 el a avut-o pe Kate Hudson drept colegă de scenă în Fool’s Gold, regizat de Andy Tennant. Tot el a produs și a interpretat rolul principal în Surfer, Dude, o comedie a cărei muzică de fundal îi aparținea lui Mishka, care este artista studioului de înregistrari j .k livin, deținut de McConaughey.
În 2007 McConaughey l-a interpretat pe Jack Lengyel, un antrenor de fotbal care a existat în realitate, în drama We Are Marshall, o poveste despre un orașel din Virginia de Vest care se confruntă cu o pierdere devastatoare.

Înainte de filmul We Are Marshall, McConaughey a jucat în comedia Sahara, cu Penelope Cruz și Steve Zahn. A caștigat People’s Choice Award pentru rolul lui din film care a fost primul în topul box office-ului în weekendul premierei și a marcat prima imagine importanta produsă de compania lui de producție, j.k livin productions. McConaughey a continuat cu filmul Two for the Money, în care a jucat alături de Al Pacino, înainte de a încheia anul 2005 cu People Magazine “Cel mai sexi bărbat în viață”.

Alte filme în care a mai jucat: comediile Failure to Launch, cu Sarah Jessica Parker, și How to lose a guy in ten days, cu Kate Hudson, filmul science-fiction Reign of Fire, cu Christian Bale; drama Thirteen Conversations About One Thing; filmul horror Frailty, scris și regizat de Bill Paxton și comedia romantic a lui Adam Shankman, The Wedding Planner, cu Jennifer Lopez.
Compania de producție a lui McConaughey, j.k.livin, a produs documentarul Hans on a Hard Body și în prezent este implicat în numeroase proiecte cu mai multe studiouri și companii de producție.

Pe lânga cariera sa de actor, Matthew are timp să îi și ajute pe ceilalți. În 2008, a înființat fundația The just keep( j k) livin care se dedică ajutorării fetelor și băieților care se transformă în femei și barbate, prin programe care învață despre importanța deciziilor, sănătății, educației și vieții active. Mesajul principal al fundației este că fiecare copil va beneficia de un stil de viață sănătos. Fundația j.k livin lucrează cu școlile din SUA și din alte părti ale lumii, pentru a atinge numărul maxim de copii pe care îi pot ajuta și care au nevoie de cel mai mare ajutor. Site-ul official este : www.jklivinfoundation.org

Emile Hisrch Chris Smith

Recent, Emile Hirsch a luat o pauză de la actorie pentru a se dedica unui proiect umanitar, o călătorie care l-a dus prin Congo, Zimbabwe și în vârful Kilimanjaro. Când s-a întors la actorie, Emile a fost foarte ocupat, jucând în multe filme. Primul a fost The Darkest Hour, o acțiune science-fiction regizată de Chris Gorak, care a avut loc în Rusia și era vorba despre un grup de copii care se străduiesc să supraviețuiască unei invazii extraterestre. Imediat după aceea, Hirsch s-a dus în New Orleans pentru a lucra cu legendarul regizor William Friedkin la filmul Killer Joe, o comedie neagră unde Hirsch joacă alături de Matthew McConaughey și Juno Temple. După vacanța de Crăciun, Emile a jucat în The Motel Life, bazat pe romanul lui Willy Vlautin, jucând cu Dakota Fanning. De curând, a terminat filmările la filmul Savages, cu Blake Lively, Taylor Kitsch ,John Travolta, Uma Thurman, Salma Hayek și Benicio Del Toro, un film regizat de Oliver Stone. În curand, Hirsch va juca în filmul Venuto al Mondo în Italia, bazat pe cartea lui Margaret Mazzantini, în care va juca și Penelope Cruz și va fi regizat de Sergio Castellitto. Aceasta va fi a 2-a oară când Castellitto și Cruz vor lucra împreună.

Hirsch a fost nominalizat la Screen Actors Guild Award, ca fiind parte din filmul lui Gus Van Sant’s ,Milk., în care Hirsch l-a interpretat pe activistul, care a existat și în realitate, Cleve Jones, jucând alături de Sean Penn, care a caștigat Screen Actord Guild and Academy Award, pentru rolul Harvey Milk. În următorul an, Hirsch a lucrat la Taking Woodstock, regizat de Ang Lee și bazat pe adaptarea lui James Schamus la memoriile lui Elliot Tiber.

În 2007, Hirsch a captat atenția pentru performanța lui în Into the Wild, regizat de Sean Penn. Bazat pe cartea lui Jon Krakauer și adaptată pentru film de Penn, Into the Wild l-a avut drept actor principal pe Hirsch, care l-a interpretat pe Christopher McCandless, un aventurier din viața reală. Interpretarea lui i-a adus premiul National Board of Review Award pentru performanța reușită de un actor, premiul The Rising Star Award de la Festivalul Internațional de Filme din Palm Springs; a fost nominalizat la Gotham and Cristics’ Choice Award pentru cel mai bun actor și două nominalizări Screen Actors Guild Award.


Juno Temple Dottie Smith

În doar câțiva ani, Juno Temple s-a făcut cunoscută în lumea actoriei ca fiind una dintre cele mai schimbătoare și talentate actrițe de la Hollywood. Momentan lucrează la filmul lui Christopher Nolan, The Dark Knight Rises, cel de-al 3-lea film din seria Batman. În film mai joacă Christian Bale, Joseph Gordon-Levitt, Tom hardy, Gary Oldman, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine și va fi lansat de Warner Bros. Pictures pe 20 iulie 2012. Următorul ei proiect este un film de Independent, numit The Brass Teapot.
De curând, s-a angajat în producția Killer Joe, bazat pe o piesă de teatru scrisă de Tracy Letts. Filmul este regizat de William Friedkin și joacă alături de Matthew McConaughey, Emile Hirsch și Thomas Haden Church.

Temple va fi văzută în filmul Dirty Girl de firma Killer Films’, în care Temple interpretează rolul unei fete ușuratice de la liceu, care călătorește din Oklahoma până în California pentru a-și găsi tatăl. Compania The Weinstein a achiziționat filmul pentru distribuția sa la Festivalul de Film din Toronto și va fi lansat pe 5 august 2011. Temple va fi văzută și în filmul The Three Musketeers, regizat de Paul W.S Anderson, interpretând rolul Reginei. Filmul va fi lansat de Summit Entertainment în toamna anului 2011. Din distribuție mai fac parte și Christoph Waltz, Mads Mikkelsen și Milla Jovovich.

În 2007 a apărut în filmul Atonement, care a câștigat The Academy Award. A jucat alături de Keira Knightley, James McAvoy și Saoirse Ronan. Temple a interpretat-o pe Lola Quincey, care schimbă viețile tuturor atunci când este violată în grădină și Briony(Ronan), numit greșit Robbie, fiind violatorul.
În 2006, reușita lui Temple a venit când aceasta a primit rolul fiicei lui Cate Blanchett în filmul nominalizat la The Academy Award, Notes on a Scandal. Temple a interpretat rolul lui Polly, fiica rebelă a lui Sheba, personaj interpretat de Cate Blanchett.
În plus, Temple a mai jucat și în Mr. Nobody, Year One, 1939 și box office-ul din Marea Britanie a scos în evidență filmele St. Trinian’s, Wild Child și Pandaemonium.
Juno este fiica regizorului Julien Temple și producătorul Amanda Temple.


Thomas Haden Church Ansel Smith

Thomas Harden Church a fost nominalizat la Academy Award pentru rolul lui din filmul Sideways, regizat de Alexander Payne. El l-a interpretat pe Jack și a jucat alături de Paul Giamatti. Producția The Fox Searchlight Picture a avut premiera la cel de-al 29-lea Festival Internațional de Filme de la Toronto și a caștigat numeroase premii în 2004 și 2005, printre care și Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, premiul Broadcast Film Critics pentru Best Picture și 6 premii Independent Spirit. Church a fost numit Best Supporting Actor de Broadcast Film Critics și de Independent Spirit Awards.

Următorul film în care îl vom vedea pe Church, va fi regizat de Cameron Crowe, We Bought A Zoo, care va fi lansat pe 23 decembrie 2011 de către Century Fox. Această dramă-comedie de familie îi are ca distribuție și pe Matt Damon, Scarlett Johansson, Patrick Fugit și Elle Fanning. Church a acceptat de curând să facă parte din producția Killer Joe, de Voltage Pictures. Este o comedie neagră ce va avea premiera la Festivalul de Film de la Veneția în aceasta toamnă și din care face parte și Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple și Gina Gershon. Prioritatea lui Church, el a filmat Another Happy Day în care joacă alături de Kate Bosworth, Demi Moore, Ellen Barkin, Jeffrey DeMun și Ellen Burstyn care va avea premiera pe 4 noiembrie 2011.

Cel mai recent, Church a jucat în filmul Easy A, un film distribuit de Sony Screen Gems, o comedie din distribuția căreia face parte Emma Stone, Amanda Bynes, Lisa Kudrow, Stanley Tucci, Penn Badgley și Patrica Clarkson, filmul fiind regizat de Will Gluck. A avut un mare succes și a mers foarte bine în box office-urile din toată lumea.

Church a câștigat un Emmy Award, a primit Globul de Aur și o nominalizare la Screen Actors Guild pentru rolul Tom Harde în filmul Broken Trail, un film western în care a jucat alături de Robert Duvall. Filmul a fost regizat de Walter Hill și a avut premiera la AMC. În 2006 Church, și-a folosit vocea unică în 2 roluri. Prima oară a interpretat rolul unei vaci în Over the Hedge, distribuit de Dreamworks și apoi a interpretat o cioară, Brooks, în filmul care a fost făcut după producția Charlotte’s Web, lansat de Paramount Pictures.

Thomas Harden Church a debutat cu filmul Tombstone în 1993. Performanța nu a fost demnă pentru a primi atenție, exceptând modul în care acesta a fost ciuruit de gloanțe la O.K Corral. Church s-a făcut cunoscut prin rolul din seria Wings, în care a interpretat rolul unui mecanic, Lowell Mather. Este cunoscut și pentru rolul său din seria Ned and Stacey, lansată de FOX, în care a jucat alături de Dabra Mesing . Acesta l-a interpretat pe Ned Dorsey. În 1997, Time Magazine l-a declarat pe Ned Dorsey drept “Unul dintre cele șase motive pentru a te uita la televizor”. În același an și pentru aceeași performanță, Church a fost declarat “nepotrivit pentru a trăi cu câini” de către National Public Radio.

Gina Gershon Sharla Smith

Gina joacă în prezent în serialul de pe HBO How To Make It In America. Ea o interpretează pe Nancy Frankenburg, o femeie sexi și stilată. Urmează să joace în noul film al lui Kevin Asch, Great Neck, o refacere a filmului The Great Gatsby din 1980. A jucat de curând în filmul Love Ranch al lui Taylor Hackford, alături de Helen Mirren și Joe Pesci. Alte filme în care a mai jucat Gina sunt P.S. I Love You de Richard LaGravenese, Showgirls de Paul Verhoeven, Bound de The Wachowski Brothers, The Player de Robert Altman, Prey for Rock & Roll de Alex Steyermark, The Insider de Michael Mann și Face/Off de John Woo. Am văzut-o deasemenea și în producțiile HBO precum Curb Your Enthusiasm, Rescue Me și Eastbound & Down.
Gina a lucrat de curând cu Danny Glover și a jucat într-un film turc Five Minarets în New York. Oliver Assayas a căutat-o pentru a juca rolul lui Elaine Si Gibril în filmul franțuzesc, Demonlover.

William Friedkin

William Friedkin este un regizor de film American, producător și scenarist, cunoscut mai ales pentru regizarea filmului The French Connection în 1971 și a filmului The Exorcist în 1973; a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor. Filmul lui, Bug (2006) a câștigat premiul FIPRESCI la Festivalul de Filme de la Cannes.

Friedkin a devenit pasionat de filme după ce a vazut Citizen Kane când era mic. A început să lucreze pentru WGN-TV imediat după ce a terminat liceul. Cariera lui de regizor și-a început-o prin regizarea emisiunilor și documentariilor de televizor, printre care și The People vs. Paul Crump care a câștigat câteva premii și a contribuit la comutarea sentinței de moarte a lui Crump. Friedkin a regizat și unul din ultimele episoade din The Alfred Hitchcock Hour în 1965, numit Off-Season.

Doi ani mai târziu a lansat filmul Good Times având drept distribuție pe Sonny și Cher. A urmat filmul The Birthday Party, scris de Harold Pinter, câștigătorul premiului Nobel. Friedkin împreună cu Harold Pinter au lucrat timp de un an la Londra în 1967. Au urmat câteva filme, printre care și The Boys în the Band.

În 1971, The French Connection a fost lansat audienței și criticilor. Filmat într-un mod mai neobișnuit, potrivit mai mult unui documentar decât unui film de la Hollywood, filmul a câștigat 5 Academy Awards, din care și Academy Award for Best Picture and Best Director.
În 1973 Friedkin a realizat un alt film, The Exorcist, bazat pe romanul lui William Peter Blatty. Acest film a revoluționat genul filmelor de groază și este considerat de unii critici cel mai bun film horror din toate timpurile. The Exorcist a fost nominalizat pentru 10 Academy Awards, din care și Best Picture și Best Director. A câștigat Best Screenplay și Best Sound Awards.

După aceste filme, Friedkin a fost considerat drept unul dintre principalii regizori de la New Hollywood.A urmat Sorcerer (1977), versiunea americană a filmului clasic franțuzesc Wages of Fear, avându-I în distribuție pe Roy Scheider. Friedkin consideră acest film ca fiind cel mai bun regizat de el.
The Brink’s Job (1978) a urmat după Sorcerer, o comedie-crimă bazat pe jaful lui Brink din Boston, Massachusetts. Cruising este un thriller în care a jucat Al Pacino, care este și acum subiectul unor dezbateri.

Între anii 1980-1990, Friedkin a scos mai multe filme, precum Deal of the Century (1983) în care au jucat Chevy Chase, Gregory Hines și Sigourney Weaver, Dr. Strangelove, filmul de acțiune To Live and Die in L.A. (1985), în care au jucat William Petersen și Willem Dafoe, drama Rampage (1987) și Jade (1995) în care a jucat Linda Fiorentino.

În 2000, The Exorcist a fost re-lansat în cinematografe și a încasat 40 de milioane de dolari doar în SUA. În același an, filmul lui Friedkin, Rules of Engagement (2000) care i-a avut în distribuție pe Tommy Lee Jones și Samuel L. Jackson, a avut un succes în box office. Friedkin a jucat din nou cu Tommy Lee Jones în 2003 la filmul The Hunted, film în care a jucat și Benicio Del Toro. În 2007 a regizat Bug, în care a jucat Ashley Judd și Michael Shannon, scris de Tracy Letts care a câștigat premiul Pulitzer și care a regizat și Killer Joe.
Mai târziu, Friedkin a regizat un episod din CSI : Crime Scene Investigation, intitulat Cockroaches, episod pentru care a trebuit să lucreze din nou cu William Peterson. Friedkin va regiza și cel de-al 200-lea episod din CSI, Mascara.

Friedkin a început să regizeze în 1998 cu producția lui Berg, Wozzeck la Maggio Musicale în Florenta. A continuat în 2002 cu Duke Bluebeard’s Castle, de Bartok și Gianni Schicchi, de Puccini. În 2004 la Opera din Los Angeles, el a regizat filmul de R. Strauss, Ariadne auf Naxos. Alte opere: Samson and Delilah(2005) de Saint-Saens la New Israeli Opera , Tel Aviv si Aida de Verdi , la Teatro Regio Torino în Torino, Italia, 2006/2007., Duke Bluebeard’s Castle /Gianni Schicchi- Washington National Opera la Centrul Kennedy iar în 2012 va regiza The Tales Of Hoffmann de Offenbach la Teatrun An der Wien, Viena, Austria.
Friedkin s-a născut în Chicago, Illinois. Fiul lui Rae și Louis Friedkin. Are doi copii: Jack and Cedric și este însurat cu Sherry Lansing. Președintele universității din California University of California Board of Regents și unul dintre fondatorii STAND UP TO CANCER.

Tracy Letts

Tracy Letts este autorul piesei Superior Donuts, August: Osage County, Killer Joe, Bug, Man From Nebraska și autorul unei adaptări a piesei Three Sisters a lui Chekov. Este unul din membrii Companiei de Teatru Steppenwolf și acolo a scris: Homebody/Kabul, The dazzle, Glengarry Glen Ross, Three Days of Rain și Picasso at the Lapin Agile. Aparițiile în filme includ: Guinevere, U.S., Marshalls și Chicago Cab. Aparițiile la TV includ: The District, Profiler, The Drew Carey Show, Home Improvement și Seinfeld. Tracy și-a făcut debutul drept regizor la teatrul din lookingglass cu piesa Great Men of Science, No’s 21 & 22.
A scris scenariul pentru Bug care a fost regizat de William Friedkin și în care a jucat Ashley Judd. Tracy a fost beneficiarul premiului Pulitzer în 2008 și Tony Award pentru piesa lui: August: Osage County. Momentan scrie scenariul pentru compania The WeinStein.
Cea mai recentă piesă scrisă de Tracy este Superior Donuts care a fost lansată în octombrie 2009 pe Broadway.

Nicholas Chartier

Nicholas Chartier, câștigătorul Academy Award pentru producția The Hurt Locker, a fost implicat în finanțarea, producerea și vânzarea unor filme în ultimii 10 ani. În 2005, a înființat Voltage Pictures, o operațiune internațional de finanțare, vânzare și producții. S-a ocupat de peste 150 de filme în ultimii 6 ani. The Hurt Locker a câștigat 6 Oscaruri, și a fost prima producție Voltage Pictures. Killer Joe este cea de-a 2-a producție de Voltage Pictures, regizată de William Friedkin și avându-i în distribuție pe Matthew McConaughey și Emile Hirsch, care va avea premiera la Festivalul de Filme de la Veneția, în septembrie 2011. Următorul lui film, The Company You Keep, va fi regizat și îl va avea și în distribuție pe Robert Redford. Din distribuție mai fac parte și Shia LaBeouf, Nick Nolte, Susan Sarandon, Richard Jenkins, Julie Christie și Brit Marling. Voltage a co-finanțat sau a vândut drepturile internaționale pentru Diary of the Dead, The Whistleblower, Fire with Fire, Peace Love and Misunderstanding și Summer at Dog Dave’s.

Formarea companiei Voltage fiindu-i prioritar, Chartier a fost VP al vânzărilor și achizițiilor la Myriad Pictures. A fost implicat în vânzările mai multor filme precum The Good Girl și Van Wilder. Ca președinte al Vortex Pictures, a vândut titluri precum My Big Fat Greek Wedding de Joel Zwick și Sonny, de Nicolas Cage. Chartier a vândut și Lord of Was cu Nicolas Cage și The Merchant of Venice cu Al Pacino.

Caleb Deschanel

Caleb Deschanel , a absolvit școala de film USC și The American film Institute. Prima dată i-a impresionat pe cinefili cu fotografiile filmelor The Black Stallion și Being There, care au fost lansate în 1979. În 1983 a fost nominalizat de mai multe ori la Academy Award iar în 1984 a fost nominalizat pentru The right Stuff și The Natural. În 1982 și-a făcut debutul regizoral cu The Escape Artist în care au jucat Raul Julia, Griffin O’Neal și Joan Hackett pentru Amerian Zoetrope. Tot el a regizat și Crusoe cu Aidan Quinn, mai multe episoade din serialul Twin Peaks și Law and Order.

Deschanel a fotografiat Fly Away Home în 1996, primind cea de-a 3-a nominalizare la Oscar pentu Best Cinematography și o nominalizare pentru Outstanding Achievement în Cinematografie de The American Society al Cinematorafelor. El a pozat Hope Floats, de Forrest Whitaker, Message in a Bottle a lui Luis Mandoki și a câștigat premii pentru lucrările sale luxuriante cu două producții: Anna and the King și The Patriot. A fost nominalizat din nou pentru Academy Award pentru filmul lui Mel Gibson, The Passion of the Christ. A fotografiat National Tresure și The Spiderwick Chronicles, a colaborat cu regizorul și scriitorul Robert Towne la Ask the Dust și cu Nick Cassevete la My sister’s Keeper. A fost distins cu premiul ASC Life Time Achievement în 2010.

Despre Personaje
jinglebells