Articole Inkheart

(2008)

Inimă de cerneală

Sinopsis

Creat după cartea de succes a scriitoarei Cornelia Funke, filmul “Inimă de cerneală” este o aventură fantastică ce-i poartă pe un tată și o fiică într-un periplu prin lumi imaginare sau reale.

Mortimer “Mo” Folchart (Brendan Fraser) și fetița sa de 12 ani, Meggie (Eliza Hope Bennett), împărtășesc aceeași pasiune pentru lectură. Ei mai au în comun și darul extraordinar de a aduce la viață personaje din cărțile pe care le citesc cu voce tare. Dar acest dar reprezintă și un risc: când un personaj din carte este adus la viață, o persoană din lumea reală va dispărea între filele cărții.

Într-una din vizitele sale la anticariat, Mo aude niște voci pe care nu le-a mai auzit de ani de zile, iar atunci când descoperă cartea de unde provin acestea, el este cuprins de fiori de groază. Cartea este Inimă de cerneală, un volum plin de ilustrații ale unor castele medievale și creaturi stranii - pe care Mo îl caută de când Meggie avea trei ani, iar mama ei, Resa (Sienna Guillory), a dispărut între filele misterioase ale romanului.

Dar planul lui Mo de a folosi cartea pentru a o găsi și salva pe Resa este zădărnicit de Capricorn (Andy Serkis), personajul negativ al cărții Inimă de cerneală, care o răpește pe Meggie și, descoperind că aceasta a moștenit darul tatălui, îi cere să-i aducă la viață pe cel mai puternic aliat al său - Shadow. Hotărât să-și salveze fiica și să le trimită pe personajele fictive înapoi, unde le e locul, Mo cheamă în ajutor un grup de prieteni și rude - unii din lumea reală, alții dintre paginile cărților - și pornește într-o călătorie periculoasă, pentru a-și salva soția.

Bazat pe romanul best-seller al lui Cornelia Funke, “Inimă de cerneală” se bucură de o distribuție de excepție, care-i include pe Brendan Fraser, Paul Bettany, premiata cu Oscar Helen Mirren, Jim Broadbent - alt actor premiat cu Oscar, Andy Serkis, Eliza Hope Bennett și Rafi Gavron.

O producție a New Line Cinema, “Inimă de cerneală” este regizat de Iain Softley după un scenariu de David Lindsay-Abaire, premiat cu Pulitzer Prize. Iain Softley, Diana Pokorny și Cornelia Funke au produs filmul, iar Toby Emmerich, Mark Ordesky și Ileen Maisel au îndeplinit rolul de producători executivi.

Echipa de creație din spatele camerei de filmat este condusă de directorul de imagine, nominalizat la premiul Oscar® - Roger Pratt, scenograful John Beard, editorul, premiat cu Oscar, Martin Walsh, designerul de costume Verity Hawkes, și compozitorul, nominalizat la Oscar® - Javier Navarrete.

“Inimă de cerneală” va fi difuzat la nivel național de către Warner Bros. Pictures, o companie aparținând Warner Bros. Entertainment Company.

Sinopsis (en) Inkheart/Inima de cerneala
jinglebells