Articole How to Lose Friends & Alienate People

(2008)

Cum să rămâi fără prieteni

Prezentare

Sidney Young (Simon Pegg) e un reporter, editor si publicist la revista "Post-Modern Review" din Londra; o revista satirica, gata sa se napusteasca asupra celor mai mari orgolii din industria de divertisment. Desi se lauda cu o fire integra, alegand sa împroaste cu noroi numai în conditiile impuse de el, Sidney este si orbit de celebritate si de frumusete. Dupa o încercare dezastruoasa sa ia un premiu, are un soc cand Clayton Harding (Jeff Bridges), editor al celebrei reviste din New York "Sharps", îi ofera o slujba.

Nerabdator sa paraseasca cursa zilnica de la apartament la birou, ajunge la New York stramband din nas. Transformandu-se în alter egoul lui, Clark Baxter, pentru care nicio regula nu trebuia lasata neîncalcata, Sidney se afunda în petrecerile New Yorkului si în cultul celebritatii. Dar asta nu e tot ce a sperat de la Sharps. Gandindu-se ca, în sfarsit, a ajuns, Sidney e dezamagit de atmosfera stricta si e hotarat sa scuture putin lucrurile si sa publice un articol.

Atitudinea iresponsabila a lui Sidney zbarleste penele superiorului sau direct, Lawrence Maddox (Danny Huston), si o supara imediat pe colega lui, Alison Olsen (Kirsten Dunst), care pare sa-si fi facut loc în lumea criminala a revistelor ilustrate, pentru a deveni corespondentul de arta al revistei. Poznele lui, faptul ca aduce un stripper în birou, ca scuipa mancare în lift, precum si betia de la petrecerea de pe 4 Iulie de la familia Hampton îi pericliteaza reputatia si mijloacele de trai.

Catalogat de catre Maddox drept "Savantul Idiot, fara Savant" de la Sharps, lui Sidney nu i se încredinteaza interviuri cu celebritatile, daramite sa scrie despre ele...

Neclintit, Sidney nu simte decat ura fata de un sistem care-i interzice sa spuna ce are de spus, si nu are nicio intentie de a se supune puterii din spatele lui, inclusiv reginei PR a New Yorkului, Eleanor Johnson (Gillian Anderson). Dar nesupunerea lui e pusa curand sub semnul întrebarii cand o întalneste pe frumoasa clienta a lui Eleanor, actrita Sophie Maes (Megan Fox).
Ivindu-se ca Afrodita, de pe acoperisul unei piscine, îi starneste dorinta, dar cat de mult poate sa decada numai ca sa fie aproape de ea?

Privind tulburata cum Sidney trece de la un dezastru la altul, Alison începe sa vada dincolo de latura lui vulgara si sa-l descopere pe barbatul onest, grijuliu si inteligent, desi uneori cam copilaros, iar prietenia dintre ei începe sa înfloreasca. Ochii ei sunt, în sfarsit, deschisi în urma vizitei tatalui lui Sidney (Bill Paterson), care îi explica faptul ca, desi filmul preferat al lui Sidney e "Con Air", are, de fapt, un masterat în filosofie si, dupa parerea lui, îsi iroseste talentul cu ambitia lui de a deveni un urmaritor al celebritatilor.

Cand relatia ajunge la limite, mandria lui Sidney e data peste cap, iar acesta nu se gandeste decat sa-si faca un renume ca "prietenul starurilor". Practic îl implora pe directorul Vincent Lepak (Max Minghella) sa-i acorde un interviu, pe cai lingusitoare si nesincere, dar asta îi aduce lui Sidney ocazia de care are nevoie pentru a deveni un editorialist de succes.

Înaintand în ierarhie, patrunde în propria-i utopie, pana cand îi sfasie sufletul, iar alter egoul lui, Clark Baxter, iese la suprafata pentru a-i arata greselile pe care le-a facut si pentru a-l aduce pe Sidney pe alea cea buna, pentru a cuceri inima adevaratei lui iubiri.
Sinopsis
jinglebells