Articole Hamlet 2

(2008)

Hamlet 2

Prezentare

"Hitul foarte palpabil" din 2008 de la Festivalul de Film Sundance, HAMLET 2, este o comedie ireverentioasa care se concentreaza asupra zelului unui profesor de a pune în scena un spectacol muzical de liceu. Filmul este regizat de Andrew Fleming ("Dick", "Threesome") dupa un scenariu original pe care l-a scris cu cu Pam Brady (South Park: Bigger Longer & Uncut, Team America: World Police). Vedetele sunt Steve Coogan (Night at the Museum), Catherine Keener (The 40-Year-Old Virgin), David Arquette (Seria Scream), Amy Poehler (Saturday Night Live) si nominalizata la premiul Oscar, Elisabeth Shue în rolul ei.

Dl Coogan îl portretizeaza pe Dana Marschz; numele se pronunta… o, orice tentativa e buna, pe bune. Dana este un actor ratat devenit profesor de teatru la liceu. Cu lipsuri la departamentul "talent", Dana mai are înca ambitii si pasiuni. La munca, în viata personala, cu sotia sa nemultumita, Brie (Dna Keener), precum si cu internul lor, Gary (dl Arquette), lasa mult de dorit.

În Tucson, la liceul AZ's West Mesa, Dana se vede ca un profesor inspirator. Dar adaptarile sale dupa filme populare, asa cum sunt ele interpretate de cei mai buni elevi ai lui, Rand si Epiphany (Skylar Astin si Phoebe Strole), ambii vedete din Spring Awakening de pe Broadway), nu sunt rasunatoare. Cand ultima sa productie – recreerea lui Erin Brockovich - este respinsa de criticul de drama de clasa a 9-a si catedra sa e amenintata cu închiderea, Dana trebuie sa sape adanc dupa creativitate.

Dupa ce-l trec multe transpiratii, concepe o continuare a piesei shakespeariene Hamlet, un muzical extravagant care va desconsidera atat corectitudinea politica, cat si credibilitatea dramatica. Adunand si incitandu-si clasa, Dana distribuie o gama mai larga de elevi, strecurand elevi veniti la schimb ca Ivonne (Melonie Diaz din "Be Kind Rewind") în roluri cheie. Repetitiile apropiindu-se, obiectiile oficialilor scolii si comunitatii se nasc repede, dra Dana refuza sa i se nege libertatea de exprimare artistica. În fond "Fii-ti fidel tie însuti". Dana primeste în mod neasteptat sprijinul avocatei Cricket Feldstein (dna Poehler) de la ACLU si de la actrita lui preferata, Elisabeth Shue. Mai presus de orice altceva, crede cu fervoare ca muzicalul sau trebuie pus în scena si nimic nu-i poate distruge elanul optimist.
Despre distributie
jinglebells