Articole Hamlet 2

(2008)

Hamlet 2

Despre distributie

STEVE COOGAN (Dana Marschz) s-a nascut si a crescut în Manchester, Marea Britanie, unde s-a instruit ca actor la scoala de Teatru Manchester Polytechnic.

În timp ce studia, a vazut stand-up comedy ca pe o modalitate de lansare. A fost remarcat de un vanator de talente de la televiziune, care i-a oferit un rol în "First Exposure", lucru ce a dus la multe aparitii în televiziune, incluzand: The Prince’s Trust Gala; Stand-Up; Up-Front; Paramount City; London Underground; si Word in Your Ear. si-a împrumutat, de asemenea, vocea pentru Spitting Image timp de mai multi ani.

În 1992, a castigat Premiul Perrier pentru spectacolul sau Steve Coogan in Character with John Thompson, în care si-a lansat personajul Paul Calf. Paul a devenit un personaj regulat la Saturday Zoo, emisiune în care dl Coogan a introdus un personaj nou, pe sora lui Paul, Pauline Calf. Apoi a scris si a jucat în The Paul Calf Video Diaries, primind o nominalizare la Premiul BAFTA pentru interpretarea din filmul cu nunta lui Pauline Calf, Three Fights, Two Weddings and a Funeral.

În timp ce lucra la radio, a creat personajul Alan Partridge din "On the Hour", care a fost transferat la televiziune si a devenit "The Day Today".

A aparut în rol principal în mai multe filme si emisiuni TV , cum ar fi "Resurrected" al lui Paul Greengrass si "The Fix", "The Indian in the Cupboard" al lui Frank Oz, "The Wind in the Willows" al lui Terry Jones, "The Revengers’ Comedies" al lui Malcolm Mowbray. "Harry" si serialul lui de la BBC2, "Coogan's Run".

Dl Coogan a scris si a jucat în editia speciala de Craciun de pe BBC2, "Tony Ferrino’s Phenomenon", pentru care a primit premiul Silver Rose of Montreux. A castigat Premii BAFTA pentru cel mai bun serial de comedie si cea mai buna interpretare comica pentru serialul lui, "I’m Alan Partridge".

A încheiat un turneu în Marea Britanie si spectacolul sau live "Steve Coogan: The Man Who Thinks He’s It", care a castigat Premiul South Bank Show si a batut toate recordurile în box office pentru un spectacol de comedie din vestul Londrei.

Cu partenerul sau de afaceri, Henry Normal, dl Coogan a scris scenariul pentru "The Parole Officer". Regizat de John Duigan, filmul a devenit unul din filmele britanice cu cele mai mari venituri ale anului.

Dl Coogan si dl Normal au înfiintat propria casa de productie, Baby Cow Productions si au produs o serie de programe premiate. Acestea includ Marion and Geoff; Human Remains; The Mighty Boosh; Gavin and Stacey; Sensitive Skin; Dr. Terrible’s House of Horrible; Up in Town, cu Joanna Lumley; si filmele de televiziune Cruise of the Gods, regia Declan Lowney si A Small Summer Party, regia Hugo Blick.

2002 este anul în care s-a lansat clasicul 24 Hour Party People, regizat de Michael Winterbottom. În acelasi an a jucat într-o noua serie din "I’m Alan Partridge", care a primit de asemenea laude.

În 2003, l-a jucat pe Samuel Pepys în drama istorica a lui Oliver Parker "The Private Life of Samuel Pepys". Dl Coogan a jucat apoi în "În jurul lumii în 80 de zile" al lui Frank Coraci, ca Phileas Fogg, cu Jackie Chan în rolul lui Passepartout. El a fost, de asemenea, prezentat într-un segment din "Coffee and Cigarettes" al lui Jim Jarmusch, care a debutat la Festivalul International de Film de la Venetia din 2004.

Alte aparitii în film includ: "Tristram Shandy: A Cock and Bull Story" de Michael Winterbottom, “Marie Antoinette" a lui Sofia Coppola, cu Ben Stiller, în comedia de familie "Night at the Museum", regizata de Shawn Levy, în care domnul Coogan a jucat memorabil razboinicul troian în miniatura, Octavius si a avut o aparitie în "Tropic Thunder" ce va fi lansat în curand de Ben Stiller.

Recent a aparut în serialul lui Larry David, "Curb Your Enthusiasm" si a filmat a doua serie de comedie de pe BBC2, "Saxondale".

Lantul de interpretari aclamate ale lui CATHERINE KEENER (Brie Marschz) includ munca nominalizata la premiul Screen Actors Guild din "Into the Wild" a lui Sean Penn.

Una dintre cele mai ocupate actrite de film, va fi curand vazuta în "Synecdoche" al lui Charlie Kaufman, “New York" cu Philip Seymour Hoffman; "The Soloist" de Joe Wright, cu Jamie Foxx; "Where the Wild Things Are" de Spike Jonze, "Genova" de Michael Winterbottom si un film înca neintitulat al regizoarei scenariste Nicole Holofcener.

Portretizarea dnei Keener a autoarei romanului "Sa ucizi o pasare cantatoare", Harper Lee, în filmul "Capote" de Bennett Miller, în care a jucat alaturi de Philip Seymour Hoffman în rolul care i-a adus Oscarul, i-a adus nominalizari la Oscar, BAFTA si Screen Actors Guild Award, cat si premiul Asociatiei Criticilor de Film de la Toronto pentru cea mai buna actrita în rol secundar.
A fost, de asemenea, onorata pentru interpretarile din alte trei filme din acelasi an: “The Ballad of Jack and Rose" de Rebecca Miller, “The Interpreter" de Sydney Pollack si "The 40-Year-Old Virgin" de Judd Apatow, de Asociatia Criticilor de Film din Los Angeles.

Dintre nenumaratele ei filme amintim: "Friends with Money" de Nicole Holofcener, "Your Friends & Neighbors" de Neil LaBute, "Out of Sight" si “Full Frontal" de Steven Soderbergh. "The Destiny of Marty Fine" de Michael Hacker, "An American Crime" de Tommy O'Haver cu Ellen Page, "What Just Happened?" al lui Barry Levinson care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance 2008; si în viitorul "Nailed" al lui David O. Russell.

DAVID ARQUETTE (Gary) este actor, scenarist, regizor si producator.

Cunoscut la nivel mondial pentru rolul sau principal din trilogia "Scream", filmul care l-a lansat a fost "Johns" de Scott Silver, un succes la Festivalul de Film Sundance. De atunci, a mai jucat în "The Grey Zone" de Tim Blake Nelson, "Never Been Kissed" de Raja Gosnell, "Never Die Alone" de Ernest Dickerson, "Eight Legged Freaks" de Ellory Elkayem, "Dream with the Fishes" de Finn Taylor si "The Darwin Awards" si viitorul "Ye Olde Times" al lui Robert White.

În ianuarie 2003, a înfiintat Coquette Productions cu sotia sa, Courteney Cox. Prin aceasta companie de productie, Arquette a fost co-scenarist si producator al filmului sau de debut "The Tripper" cu Balthazar Getty, Lukas Haas, Thomas Jane, Jason Mewes si Paul Reubens.

AMY POEHLER (Cricket Feldstein) tocmai a terminat al 7-lea an ca scenarista si interpreta la Saturday Night Live. I-a imitat memorabil pe Hillary Rodham Clinton, Kelly Ripa, Avril Lavigne, Sharon Osbourne, Paula Abdul, Sharon Stone si Michael Jackson, printre altii.

Pe marele ecran, a aparut recent alaturi de Tina Fey în filmul lui Michael McCullers "Baby Mama". Alte filme includ: "Horton Hears a Who!" al lui Jimmy Hayward si Steve Martino, "Shrek the Third" al lui Chris Miller si Raman Hui, "Blades of Glory" de Josh Gordon si Will Speck, în care a aparut alaturi de sotul ei din viata reala, Will Arnett, "Southland Tales" de Richard Kelly,
"Mean Girls" de Mark Waters si "Wet Hot American Summer" de Michael Showalter.

MELONIE DIAZ (Ivonne) este una din vedetele în devenire ale filmului.

Pe langa "Hamlet 2", a fost vazuta în alte trei filme ce au avut premiera la Festivalul de Film Sundance 2008: "Be Kind Rewind" al lui Michel Gondry, cu Jack Black si Mos Def; "American Son" al lui Neil Abramson, alaturi de Nick Cannon si "Assassination of a High School President" de Brett Simon, cu Mischa Barton si Bruce Willis.

Rolul cu care s-a lansat a fost cel din "Raising Victor Vargas" al lui Peter Sollett, care a fost nominalizat la 5 premii Independent Spirit. Ea a fost nominalizata pentru cea mai buna actrita în rol secundar pentru interpretarea din "A Guide to Recognizing Your Saints" al lui Dito Montiel, în care a jucat alaturi de Shia LaBeouf.

JOSEPH JULIAN SORIA (Octavio) e nativ din California, originar din Mexic.

Dintre filmele lui Soria, doua au încheiat filmarile recent: drama "Days of Wrath" de Celia Fox, cu Ricardo Antonio Chavira, Taye Diggs, Laurence Fishburne si Wilmer Valderrama; si "Tru Loved" de Stewart Wade, cu Jasmine Guy, Jane Lynch, Bruce Vilanch si Alec Mapa. El va fi vazut în doua filme independente ce vor debuta la festivalurile de film, "Willie" de W.K. Chan, cu Alejandro Patino; si "Coup de Grace" de Thymaya Payne, cu Walter Perez. În prezent lucreaza la "Crank 2: High Voltage", care îi reuneste pe Jason Statham si Amy Smart în regia lui Mark Neveldine si Brian Taylor.

SKYLAR ASTIN (Rand Posin) îsi face debutul pe marele ecran cu "Hamlet 2".

În timp ce era înca student la Universitatea din New York, a fost ales sa joace rolul lui Georg în muzicalul Spring Awakening. Spectacolul a ajuns repede pe Broadway si a dus la opt premii Tony, inclusiv cel pentru cel mai bun spectacol muzical.

PHOEBE STROLE (Epiphany Sellers) a fost selectata sa joace rolul lui Anna în acelasi muzical, Spring Awakening.

În televiziune, a aparut în Law & Order: Criminal Intent si Rescue Me.

Interpretarea lui ELISABETH SHUE (Elisabeth Shue) din "Leaving Las Vegas" de Mike Figgis, alaturi de Nicolas Cage, i-a adus Premiul Oscar, BAFTA, Globul de Aur si nominalizari la Screen Actors Guild pentru cea mai buna actrita.

Cel mai recent a fost vazuta în "Gracie" de Davis Guggenheim, o drama inspirata dupa povestea propriei familii, film la care a fost si producatoare. Va urma sa apara în thrilerul psihologic "Waking Madison", alaturi de Sarah Roemer, pentru scenaristul si regizorul Katherine Brooks.

Munca lui Shue cuprinde atat filme lansate de marile studiouri, cat si filme independente: Mysterious Skin de Gregg Araki, Hide and Seek de John Polson, Dreamer de John Gatins, ambele alaturi de Dakota Fanning; Hollow Man de Paul Verhoeven, Molly de John Duigan, Cousin Bette de Des McAnuff, Palmetto de Volker Schlöndorff, Deconstructing Harry a lui Woody Allen, The Saint al lui Phillip Noyce, The Underneath al lui Steven Soderbergh.
Despre realizatori Prezentare
jinglebells