Articole Forgetting Sarah Marshall

(2008)

Înşelat de Sarah Marshall

Despre realizatori

Nicholas Stoller (regie) este un realizator la inceputul carierei, dar stilul lui este deosebit; este istet, inteligent si dulce-amar, un regizor al carui comic este atat de real, incat personajele ar putea fi chiar prietenii sau vecinii tai. A debutat in comedie cu scenariul pentru "Undeclared", un serial de succes Fox, in regia lui Judd Apatow. Segel si Stoller s-au descoperit unul pe celalalt la un show televizat, prilej cu care au constatat ca au aceeasi pasiune pentru comedia care-ti da dureri de inima.

Stoller a scris impreuna cu Apatow numeroase scenarii, printre care remake-ul "Fun With Dick and Jane". In prezent lucreaza la "Yes Man", o productie in desfasurare la Warner Bros cu Jim Carrey.

Urmatorul sau proiect este "Five-Year Engagement" pe care il va regiza si ii va scrie scenariul impreuna cu Jason Segel, acesta din urma avand si un rol in film.

Stoller este absolvent Harvard; a fost nascut la Londra si crescut la Miami. Locuieste la Los Angeles cu sotia, Francesca, si fetita lor, Penelope.

Judd Apatow (producator) a debutat ca regizor in 2005 cu "The 40 Year-Old Virgin" cu Steve Carrell, dupa care a urmat "Knocked Up" cu Katharine Heigl, Seth Rogan si Paul Rudd. Filmul a fost scris, regizat si produs de Judd Apatow.

Recent a lansat "Drillbit Taylor" cu Owen Wilson in rolul principal, in decembrie 2007 comedia "Walk Hard: the Dewey Cox Story", iar vara trecuta "Superbad" cu Jonah Hill si Michael Cera. In 2006 a lansat hitul "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby" cu Will Ferrell. Tot in 2006 a fost producator executiv pentru productia "The TV Set", cu David Duchovny si Sigourney Weaver.

Apatow a fost producator executiv pentru "Kicking and Screaming", cu Will Ferrell, si a produs "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy", cu Ferrell si Christina Applegate.

Nascut in Syosset, New York, Apatow si-a dorit de mic copil sa devina comic. Cand era la liceu si-a creat un radio show si a luat interviuri personalitatilor din domeniul comediei pe care le admira, printre care Steve Allen, Howard Stern si John Candy.

Dupa o aparitie la Young Comedians, la HBO, Apatow s-a orientat spre scenaristica si a creat in colaborare "The Ben Stiller Show", spectacol la care era si producator executiv. Pentru munca sa a primit un premiu Emmy pentru Outstanding Individual Achievement in Writing pentru un program muzical sau de varietati.

Proiectul urmator al lui Apatow este Pineapple Express, cu Seth Rogen si James Franco.

Russ T. Alsobrook, ASC (regie de imagine), a mai colaborat cu Apatow in vara lui 2007 la mega-comedia "Superbad", in regia lui Greg Mottola. Alsobrook s-a intalnit cu Apatow la inceputul anilor ’90, cand a filmat cateva episoade din "The Ben Stiller Show". Au mai colaborat la "Freaks and Geeks" si "Undeclared".

Alsobrook a semnat imaginea din "Reign Over Me", cu Adam Sandler, si "Man About Town", cu Ben Affleck, ambele productii in regia lui Mike Binder.

La televiziune, a lucrat pentru serialul "Dragnet", cu Ed O’Neill, "Miss Match", cu Alicia Silverstone, mega-hitul Disney "Lizzie McGuire", "What About Brian".

Alsobrook a asigurat imaginea din citeva filme de televiziune, printre care "The Shaggy Dog", "The Computer Wore Tennis Shoes", Escape to Witch Mountain" si "Freaky Friday".

Alsobrook este membru al American Society of Cinematographers si presedinte al Annual Awards Committee.

Nascut la Hollywood, California, Alsobrook a crescut la San Diego si si-a inceput cariera in industria filmului la un studio, ca baiat bun la toate.

JACKSON DE GOVIA (scenografie) este un scenograf talentat cu douazeci de ani de experienta.

De Govia a semnat scenografia din peste 30 de filme, inclusiv "The 40 Year-Old Virgin", " The Stepford Wives", cu Nicole Kidman, "The Score" cu Robert De Niro, Edward Norton, "Bowfinger", cu Eddie Murphy, "Die Hard", "Die Hard: With A Vengeance", "Roxanne", Hudson Hawk" sau "Sister Act".

Nascut in Oklahoma City, De Govia a urmat cursurile Universitatii din San Francisco, timp in care a activat in USF College Players. Prin anii ’60 facea decorurile din Magic Theatre si American Conservatory Theatre.

La Los Angeles, a intrat la Universal Studious in 1976 in calitate de regizor artistic al serialului "The Six Million Dollar Man". Patru ani mai tarziu realiza scenografia din "It’s My Turn", "My Bodyguard" si din miniseria "Winds of War".

LEESA EVANS (costume) a crescut in lumea designului de moda, mama ei fiind designer de moda. Inainte de a crea costume pentru filme, Evans a facut peste 500 de reclame si se ocupa si in prezent de styling-ul celebritatilor. Evans a realizat costumele din "American Pie", "Into the Blue", "Scooby-Doo" si "Scooby-Doo 2: Monster Unleashed", "Josie and the Puyycats", "A Soldier’s Sweetheart".

LYLE WORKMAN (muzica) Fie ca lucreaza in studio inregistrand artisti sau canta pe scenele lumii, ori compune muzica pentru filme, Workman se bucura de roadele unei cariere bogate si diverse.

Lyle a compus muzica din hiturile "Superbad" si "The 40-Year-Old Virgin", care au fost No.1 in America timp de doua saptamani. Este un chitarist talentat, remarcat si recrutat de Sting, impreuna cu care a cantat la Live 8, alaturi de Paul McCartney, Pink Floyd si The Who. In vara lui 2006 a facut un turneu prin Europa si America de Sud impreuna cu Sting.

Este originar din nordul Californiei, si s-a mutat in 1996 la Los Angeles, fiind acum un muzician de renume. A inregistrat "Split Milk" (1993) cu Jellyfish, iar intre 1994 si 1998 a facut o seama de inregistrari cu fondatorul Pixies, Frank Black. Printre inregistrari figureaza "Teenager of the Year" si "Frank Black and the Catholics".

O marturie vie a diversitatii talentului lui Lyle este colaborarea cu legenda jazz / tobosarul Tony Williams, cu care a inregistrat cantecul "Wilderness" (1996).

A inregistrat la Los Angeles alaturi de Sheryl Crow, Shakira, Jacob Dylan si They Might Be Giants.

In 1999, a plecat la drum intr-un turneu mondial si a cantat pe mari scene din Europa si America, a aparut la festivaluri si in numeroase show-uri de televiziune (Saturday Night Live", "The Tonight Show With Jay Leno", "Late Night With Conan O’Brien" si "The American Music Awards").

Debutul solo a lui Lyle Workman este "Purple Passages", un succes international care a determinat Guitar Shop Magazine sa-l numeasca "posibil cel mai bun chitarist al anului."

Din filmografia lui Workman sunt "Made", "Dinner For Five", "The 40-Year Old Virgin", "Knocked Up" si "Drillbit Taylor".
Sinopsis Despre distributie
jinglebells