Articole Forgetting Sarah Marshall

(2008)

Înşelat de Sarah Marshall

O urasc/iubesc - Sarah Marshall nu poate fi uitata

Faptul ca oamenenii se indragostesc nebuneste, prosteste, este un adevar fundamental pentru umanitate. Dupa cum, la fel de inevitabil este sa-ti faci inima zob din pricina asta. Dar, in cele mai intunecate coltisoare se ascunde cea mai amuzanta comedie.

Judd Apatow si Jason Segel impartasesc acelasi umor - nu chiar negru - ci doar intunecat. S-au cunoscut si s-au imprietenit in 1999 cu prilejul realizarii "Freaks and Geeks", un film de televiziune creat de Apatow, in care Segel interpreta rolul unui student zapacit si confuz, din anii ’80. S-au intalnit din nou in 2001 la "Undeclared", un show cu mare succes, dar cu viata scurta, semnat de Apatow. In 2007, au strans randurile cu producatorul Robertson si au dat lovitura cu "Knocked Up", in care Segel a avut succes cu rolul adorabilului dezertor de la datorie si prieten al lui Seth Rogen, Ben Stone.

Acum cativa ani, Segel si Apatow discutasera despre o comedie care sa aiba in centru nefericirea unui barbat parasit, zbuciumul inimii lui, cand o femeie nu mai este interesata de viitorul lor impreuna. Segel era de parere ca exista mai mare potential comic in consecintele unei rupturi decat in viata de cuplu. "A trebuit sa-mi tai textul incat sa ramana la 120 de pagini, pentru ca la inceput aveam 2000", spune Segel.

In timp ce Segel isi "peria si lustruia" primul scenariu, Nicholas Stoller, partenerul lui Apatow, impreuna cu care scrisese scenariul remake-ului "Fun With Dick And Jane", cauta un scenariu pe care sa-si cladeasca debutul ca regizor. Stoller a primit o copie dupa "Forgetting Sarah Marshall" si i-a placut. Segel si Stoller au construit povestea despre un cuplu care avea totul, pana cand ea se hotaraste sa plece... iar el sa dea vina pe ea pentru toate.

"Nick si Jason au acelasi gen de umor. Amandoi au fost distrusi de femei, la un moment dat, ceea ce le-a fost de ajutor acum. Pana la urma, sa fi fost parasit a devenit o cerinta pentru toata lumea care lucra la film.Oameni care au avut inimile distruse aveau sa inteleaga bine materialul", spune Apatow.

Surprins ca are oportunitatea de a face un film din prima incercare de scenariu, Segel rade din toata inima: "Nu stiu cum se face, dar Universal ne-a dat milioane de dolari sa fac acest film care sa-mi exorcizeze demonii relatiilor proaste din trecut."
Despre distributie
jinglebells