Articole Carmen 3D

(2011)

Carmen 3D

Sinopsis

Co-producție RealD și Royal Opera House din Londra, CARMEN 3D este un film uluitor, presărat cu câteva dintre cele mai iubite melodii ale tuturor timpurilor, cântate de cei mai faimoși artiști ai lumii. CARMEN 3D promite să-și poarte spectatorii într-o călătorie magică, pe covorul fermecat al unei povești pline de iubire cu toate ingredientele ei: pasiune, gelozie, trădare.

Pasiunea, gelozia și trădarea au ajuns în centrul atenției la Royal Opera House din Londra în cea mai spectaculoasă ecranizare a faimoasei opere Carmen de Georges Bizet. Cunoscuta dramă vine împachetată cu melodii memorabile acoperind toată gama de la solo-uri pline de încărcătură intimă a iubirii și până la coruri copleșitoare, “Habanera” și “The Toreador’s Song” fiind doar două dintre aceste melodii.

Primele critici la adresa operei Carmen au pus-o la perete considerând-o vulgară și demnă de dispreț. Asta se întâmpla în 1875 și se datora scenografiei sărăcacioase de la momentul respectiv. Iar Bizet nu a mai trăit suficient încât să își vadă creația devenind un succes modial, acuma fiind una dintre operele nelipsite din repertoriul The Royal Opera House din Londra precum și din toate celelalte instituții de gen din lume.


Opera Carmen de Bizet prezintă mult îndrăgita poveste a vulcanicei Carmen, o tânără țigancă superbă a cărei iubire este pe cât de efemeră, pe atât de pasională și care are un efect devastator asupra bărbaților care o întâlnesc. Brigadierul Don Jose însuși se îndrăgostește iremediabil atunci când o vede pe Carmen pentru prima oară, iar gelozia îi va anihila complet simțurile până la crimă atunci când tânăra îl părăsește pentru un alt barbat.

În această producție răscolitoare și plină de viață, realizată de Francesca Zambello, filmată atât de frumos în format 3D de către Julian Napier, Sevilla se ridică maiestuoasă printre rândurile de soldați, mulțimea de săteni, țigani, toreadori și femei superbe. Această producție spectaculoasă aduce pe scenă și pe marele ecran în același timp, o distribuție deosebit de talentată, o poveste captivantă și nu în ultimul rând muzica plină de energie și pasiune a lui Bizet.

Este un eveniment care se anunță a fi de neuitat! Din 5 martie 2011, numai la Hollywood Multiplex!

Personajele
jinglebells