Articole Capitalism: A Love Story

(2009)

Capitalismul: o poveste de dragoste

Despre film

La 20 de ani de la lansarea lui Roger & Me, Michael Moore revine la subiectul pe care l-a studiat și dezbătut intens de-a lungul carierei sale: impactul dezastruos al dominației corporațiilor asupra vieții de zi cu zi a americanilor (și, implicit, asupra restului lumii). Dar, de această dată, vinovatul este mult mai mare decât General Motors și scena crimei e mult mai largă decât Flint, Michigan.

Cu umor dar și cu indignare, Capitalismul: o poveste de dragoste explorează o întrebare tabu: care este prețul plătit de America pentru iubirea pe care o poartă capitalismului? Cu ani în urmă, această iubire părea inocentă. Totuși, în prezent, visul american arată mai mult a coșmar dat fiind faptul că oamenii își pierd slujbele, casele și economiile. Moore ne arată viețile oamenilor obișnuiți, care au fost date peste cap; se duce să caute explicații la Washington, DC și oriunde în altă parte este nevoie. Ceea ce găsește este o serie de simptome ale unei povești de dragoste eșuate: minciuni, abuz, trădare…și 14.000 de slujbe pierdute pe zi.

Capitalismul: o poveste de dragoste reprezintă în același timp apogeul carierei filmografice ale lui Moore, dar și o viziune asupra a ceea ce ar putea fi un viitor mai bun. Să fie oare acest film ultima încercare a lui Michael Moore de a răspunde la întrebarea care i-a marcat existența de cineast: Cine suntem și de ce ne comportăm așa?

Sinopsis De vorbă cu Michael Moore
Film - Capitalism: A Love Story

Capitalism: A Love Story

(2009)
Capitalismul: o poveste de dragoste
7.8 135 voturi 15 păreri
jinglebells