Capitalism: A Love Story

(2009)

Capitalismul: o poveste de dragoste

Poster Capitalism: A Love Story Postere Capitalism: A Love Story

Sinopsis Capitalism: A Love Story

Capitalism: A Love Story trailer

După ce a explorat dedesubturile sistemului de sănătate american și a dovedit că americanii sunt departe de a merita să fie invidiați din acest punct de vedere, cel mai profitabil documentarist al tuturor timpurilor aruncă o privire asupra crizei economice mondiale, a cauzelor ei și a imenselor sume de bani ajunse din buzunarele mici ale contribuabililor în cele mari și nesățioase ale instituțiilor financiare private. Este vorba de "cel mai mare jaf din istoria țării", spune Moore.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4

Caseta tehnică

AKA

  • The New Movie

Produs de

Dog Eat Dog Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Overture Films

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

SUA

Box office Capitalism: A Love Story

Weekend premieră (11.01.2010)
  • Loc 12
  • Spectatori 480
  • Încasări (RON) 9.967,00
Total
  • Spectatori 1.826
  • Încasări (RON) 27.272,00
  • Încasări (USD) 9.356,44

Pe forum despre Capitalism: A Love Story

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
"Capitalism: A Love Story"
Pitbull
1 feb 2010, 19:33
de Pitbull
12 4191

Părerea criticului

Pitbull pe 15 Ianuarie 2010 01:14
O lecţie şi pentru români!
Despre Coşmarul American - "Capitalism: A Love Story"
O lecţie şi pentru români!

Motto:
"Tot ce spunea propaganda comunistă despre socialism era fals. Tot ce spunea despre capitalism era adevărat." - Nikita Mihalkov

Deşi sunt dezamăgit de afilierea lui Mihalkov pe lângă Putin şi noile ambiţii imperiale ruseşti, trebuie să recunosc că-i respect consecvenţa - spunea el, la Bucureşti în 2007: "Nu mi-am ars carnetul de partid aşa cum au făcut-o atâţia alţii numai fiindcă acum se poate..." Ar fi multe de discutat despre acest geniu al cinematografiei secolului trecut şi simpatiile sale politice, dar în cazul de faţă cel mai adecvat se aplică afirmaţia din motto - care, însă, ne duce la o întrebare de fond: ce-i aia "capitalism"?
Filmul lui Michael Moore îi răspunde - iar frumuseţea e că partea cu adevărat… citeşte

13 1
SakuraBlack90 pe 5 iulie 2011 21:51
Nu ne trezim ca suntem prea prosti! Mestere da-ti place sa scrii nu gluma! Vezi ataseaza cumva si un fisier audio sa te ascult ca-mi fug ochii pe sticla.
SakuraBlack90 pe 5 iulie 2011 21:55
Scuze scriiii nu am cum sa mai editez
StefanDo pe 14 Ianuarie 2010 15:59
Face Michael Moore ce face şi reuşeşte cumva să identifice un subiect greu cu un documentar apreciat. Inclus în competiţia de la Veneţia, documentarul Capitalismul: A Love Story/Capitalismul: o poveste de dragoste, a provocat o mulţime de discuţii, a fost primit cu ovaţii şi dă semne că va repeta succesul financiar al lui Fahrenheit 9/11, Sicko şi Bowling for Columbine, alte trei proiecte ale lui Moore care au prins lista celor mai de succes zece documentare ale tuturor timpurilor.

Inamicul publicul numărul unu în Capitalism: A Love Story este criza financiară sau, mai exact, cei care au provocat-o. În timpul celor 120 de minute de poveste de amor capitalist, Moore se lansează într-o adevărată vânătoare de vrăjitoare, iar acestea sunt nimeni altele decât marile corporaţii americane, acuzate în documentar de eforturi concertate de destabilizare a… citeşte

5 5

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Idle pe 05 Noiembrie 2009 23:43
Dureros de trist e adevarul
Am vazut o versiune de 128 min. Terific, te lasa fara grai. Poate va treziti si voi dupa ce vedeti acest film. Oricum intuiam cele mai multe realitati prezentate. Deschideti ochi bine.
MAKE CAPITALISM HISTORY!

9 3
catalin_duta pe 07 Iulie 2010 19:33
Cu parare de rau ca votey cu atata intarziere spun doar atat: sunt aproape cu totul de acord cu Mihnea-Pitbull, si contrazic expresia lui StefanDo "dar fără aşteptări prea mari", dar mai ales parerea sa cum ca e gresita alegerea lui Moore de a folosi o parte din lungimea filmului "stând de vorbă cu preoţi şi transformând capitalismul într-un fel de anticrist invizibil ("capitalism is evil!")". Ca toate societatile umane de pana acum si capitalismul este departe de perfectiune si, nu de putine ori, profund inuman. Oricum anticrestin, pentru cine a resusit sa inteleaga ce inseamna cu adevarat crestinismul.
5 0
Praetorian pe 15 Februarie 2010 01:48
Superb
Mi-a intrecut orice asteptare . Un film foarte bun , impresionant dar din pacate asta este realitatea cruda . La un moment dat , pe la inceputul filmului este prezentat declinul economic al Americii , salariile ingheata , se cere mai mult la locul de munca si sute de mii de oameni raman fara acel loc de munca , o sumbra prezentare a efectelor crizei economice in Romania . Nota 9 .
5 1
cezarika21 pe 24 Mai 2013 13:44
Elita bogată vs. pătura săracă şi obedientă
Un documentar care ar trebui văzut de toată lumea pentru că el nu se referă numai la situaţia din America, ci se extinde indirect şi asupra altor ţări. În centrul său se află discrepanţa dintre bogaţi şi săraci care s-a transformat în una dintre viaţă şi moarte (cei ce au bani trăiesc, ceilalţi sunt sortiţi fie să moară, fie să devină sclavi ai celor bogaţi).

Din păcate, filmul nu s-a transformat într-un manifest politic (aşa cum ar fi trebuit), oamenii săraci nealăturându-se demersului lui Moore. Explicaţia a fost oferită însuşi de autor în filmul său: 1% dintre americani sunt bogaţi şi deţin peste 95% din bogăţia ţării, dar cei 99% care ar trebui să se revolte faţă de această nedreptate nu o fac pentru că speră ca şi ei să ajungă cândva bogați. Speranţe deşarte. Săracii rămân astfel săraci, în timp ce… citeşte

4 0
Coroner pe 18 Aprilie 2010 16:48
Fahrenheit 9/11 a fost foarte slabut si nu a pus intrebarile ce trebuiau puse,toti oamenii cu niste neuroni in cap stiu ca a fost "inside job"...in schimb,Sicko,precum si documentarul de fata sunt foarte bune.
2 1
xerses pe 20 Octombrie 2012 19:29
Foarte dureros...un documentar provocator si relevant pentru cei care inca mai iubesc un sistem ce a adus atata suferinta.
1 0
Marginal pe 20 August 2011 14:28
Merita vazut!
Daca vreti sa vedeti partea mai putin cunoscuta a recentei crize economice si cateva din mecanismele / institutiile / oamenii ce au contribuit la aparitia acestui eveniment...
1 0
BYP - Beyond Youth Potential pe 22 Martie 2010 23:56
Despre capitalism « BYP – Beyond Youth Potential
[...] vazut ieri seara un documentar de Michael Moore. Da, probabil ca ati auzit de Capitalismul, o poveste de dragoste. Este un documentar foarte interesant. Pe mine m-a luminat si mi-am dat seama ce nu-mi place mie la [...] citeşte
1 2
defav pe 17 Februarie 2010 20:12
Pare super, am vazut Fahrenheit 9/11-f. interesant , Michael Moore ala nu pierde timpul si le spune verde-n fata dar unde gasim subtitratre pt filmul de fata?
1 2
claudiu7boss pe 22 Iunie 2009 14:54
astept sa vad care este totusi tema filmului ca trailer-ul e cam in gluma
1 11
lili22 pe 18 Iulie 2014 05:50
asa si asa
Lui Moore ii lipseste experienta traiului in socialism , cred ca nu ar fi facut filme ca cel de fata.
0 0
Gebeleizis pe 9 iunie 2015 18:25
Cred că filmul este foarte util. Chiar și pentru cineva care a trăit în socialism. Problema e că în America lucrurile au scăpat de sub control în ultimele 3 decenii - marile corporații nu mai sunt cotrolate de către stat, discrepanța dintre bogați și săraci se mărește de la un an la atul sau fenomenul de pauperizare socială este tot mai pregnant.
astroo00 pe 09 Septembrie 2011 13:23
dddddd
saddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
0 1
danymury pe 08 Aprilie 2011 17:53
mi-a placut tare mult acest documenta...Michael Moore face treaba super tare
0 1
Blu3sky pe 30 Mai 2010 17:47
Aici Michael Moore surpinde mai mult partea sociala a problemei capitalismului. Zeitgeist Andendum cuprinde toate partile care trebuiesc subliniate in capitalism.
0 1
Evoluând în România pe 21 Martie 2010 13:41
Capitalism: A Love Story (Capitalismul: o poveste de dragoste)
[...] detalii despre acest film pe Cinemagia.ro… Articole asemanatoare:Cand o sa invatam [...] citeşte
0 2

Spune-ţi părerea despre Capitalism: A Love Story

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu Capitalism: A Love Story
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells