Articole Bakjwi

(2009)

Setea

Note de producție

Mitul vampirului

După trilogia Răzbunării, Park a trecut la Je suis un cyborg, o comedie sentimentală simbolică și foarte înduioșătoare. Astăzi, cineastul se atașează de un nou gen: melodrama vampirului scandalizat.

“Melodrama vampirului scandalizat” este expresia care definește cel mai bine filmul. În fond, regizorul relatează povestea unui preot devenit vampir care se implică într-o relație amoroasă periculoasă ce are loc în circumstanțe bulversante.

Un preot, care tot ce-a vrut a fost să-i slujească Domnului, obține viața eternă devenind vampir din întâmplare. Pierzând iubirea Domnului dar acceptând iubirea unei femei, el se găsește în fața unei dileme, în care o clipă de plăcere îi poate provoca propria sa pierdere.


Primul film coreean co-produs de Hollywood

Thirst va rămâne prima producție capabilă de a impune cinematografia coreeana la scară mondială. Este primul film coreean care a obținut finanțarea unui mare studio de le Hollywood, Universal și a garantat distribuția sa pe teritoriul american.

Focus Features, distribuitor de filme în Statele Unite, a acompaniat în mod evident lansarea unor opere marcante precum Lust, Caution și The Secret of Brokeback Mountain de Ang Lee, Les Promeses de l'ombre de David Cronenberg și Reviens-moi de Joe Wright.

Interviu cu regizorul
jinglebells