Articole A Mighty Heart

(2007)

Speranța moare ultima

Despre actori

Angelina Jolie – Mariane Pearl este castigatoare a trei Globuri de Aur si a unui Oscar. Cel mai recent film in care a fost vazuta este The Good Shepherd alaturi de Matt Damon si Robert DeNiro, care a si regizat filmul. Dupa A Mighty Heart va fi vazuta in Beowulf. In 2005 a jucat alaturi de Brad Pitt in Mr. and Mrs. Smith, film regizat de Doug Liman. In 2004 a jucat in Alexander regizat de Oliver Stone si in Sky Captain and the World of Tomorrow cu Jude Law si Gwyneth Paltrow. Si-a dat vocea pentru Shark Tale unde au mai interpretat Will Smith, Robert de Niro, Jack Black si a jucat si in Taking Lives cu Ethan Hawke.

In 2003 a jucat in Lara Croft- The Cradle of Life, Beyond Borders alaturi de Clive Owen. In 2001 a fost eroina principala din Lara Croft Tomb Raider si in Original Sin alaturi de Antonio Banderas. In 2000 a jucat in Gone in 60 Seconds cu Nicolas Cage si Robert Duvall. Pentru rolul din Girl Interupted a primit Oscar si Globul de Aur. Anterior a jucat cu Denzel Washington in The Bone Collector. Alte titluri sunt Pushing Tin si Playing By Heart.

Pentru rolul Gia a primit un Glob de Aur si o nominalizare Emmy. Primul sau Glob de Aur se datoreaza rolului din George Wallace. Din 2001 este Ambasador al Bunavointei pentru Organizatia Natiunile Unite – Agentia de Refugiati (UNHCR).

Dan Futterman – Danny Pearl, a scris scenariul pentru apreciatul Capote. Filmul a primit 6 nominalizari la Oscar dintre care una a fost pentru Cel mai bun scenariu adaptat. Ca actor a aparut in Angels in America, The Lights ai A Fair County.

Despre realizatori Actori si amatori
jinglebells