Articole 1408

(2007)

Camera 1408

Despre actori

John Cusack/Mike Enslin. Cu un volum de munca impresionant in decursul a doua decenii, John Cusack a devenit unul dintre cei mai realizati si mai respectati actori ai generatiei sale de la Hollywood. A strans atat aprecierile criticilor cat si premii importante pentru rolurile din drame, dar si din comedii.

In vara aceasta, Cusack va fi vazut jucand in doua lungmetraje semnificative - Martian Child, pentru New Line Cinema si Camera 1408, pentru Dimension Films. In comedia romantica Martian Child, Cusack joaca alaturi de Amanda Peet, Oliver Platt si Joan Cusack, un scriitor care, distrus de moartea logodnicei lui, adopta un baietel de sase ani, care e convins ca vine de pe Marte. Filmul este regizat de Menno Meyjes si scris de Seth Bass si de Jonathan Tolins. In productia companiei The Weinstein, Camera 1408, Cusack interpreteaza rolul lui Mike Enslin, un specialist in fenomene supranaturale care intentioneaza sa dovedeasca faptul ca hotelul newyork-ez bantuit este, de fapt, doar o legenda. Pentru a face cercetari pentru romanul lui, Enslin sta in celebra camera 1408, ca sa descopere pe pielea lui ca aceste mituri nu sunt, de fapt, decat simple coincidente. Filmul este regizat de Mikael Hafstrom, iar povestea a fost adaptata de Matt Greenberg, Scott Alexander si de Larry Karaszewski dupa nuvela cu acelasi nume a lui Stephen King.

Mai tarziu anul acesta, Cusack va putea fi vazut in filmul independent Grace Is Gone, in care a jucat de curand si pe care l-a produs sub egida New Crime Productions, cu Plum Pictures. Grace Is Gone a avut premiera in 2007, la Festivalul de Film Sundance si a fost recompensat cu "Premiul publicului". Filmul a fost cumparat de The Weinstein Company pentru distribuire si va fi lansat mai tarziu anul acesta. Cusack il interpreteaza pe Stanley Phillips, un tata tanar care isi ia cele doua fiice intr-o calatorie dintr-un impuls, dupa ce afla ca sotia lui a fost ucisa in timpul serviciului in Irak. Filmul este scris si regizat de James C. Strouse.

Cusack isi va imprumuta vocea personajului Igor, in filmul de animatie cu acelasi nume, produs de Exodus Film Group. The Weinstein Company va distribui filmul, care e regizat de Tony Leondis. Igor va fi lansat pe 24 octombrie 2008.

Recent, Cusack a terminat producerea filmului Brand Hauser: Stuff Happens, cu John Cusack, Marissa Tomei, Hilary Duff si Sir Ben Kingsley, care a mai fost producator si la New Crime Productions. Filmarile au fost facute in Bulgaria, la Sofia, si filmul este regizat de Joshua Seftel. Cusack a scris scenariul impreuna cu Jeremy Pikser si cu Mark Leyner. In film, Cusack joaca rolul unui barbat angajat sa-l omoare pe presedintele unei corporatii foarte importante. Actiunea avand loc in viitor, in orasul Turagistan, Cusack se vede sfasiat intre datorie si iubire.

In 2005, Cusack a jucat alaturi de Billy Bob Thornton in comedia neagra The Ice Harvest/Semeni vant, culegi furtuna!. Bazat pe un roman al lui Scott Phillips, Harold Remis a regizat filmul pentru Focus Features. Cu un an in urma, in Runaway Jury/Juriul, a jucat alaturi de legende ale Hollywoodului precum Gene Hackman si Dustin Hoffman. Filmul a avut la baza un roman foarte bine vandut al lui John Grisham cu acelasi titlu si a fost regizat de Gary Fleder. In 2003, Cusack a colaborat cu Amanda Peet, Alfred Molina si Ray Liotta in thrillerul Identity/Identitate, in regia lui James Mangold, pentru Columbia Pictures.

In controversatul film Max, regizat de Menno Meyjes si lansat de Lion Gates in decembrie 2002, Cusack il intruchipeaza pe Max Rothman, un fost ofiter de cavalerie elegant si sofisticat, care se intoarce in Munich-ul natal, pentru a organiza o galerie de arta, cand intalneste un alt artist aspirant, un Adolf Hitler tanar (interpretat de Noah Taylor). Filmul, pe care Cusack l-a si produs, a declansat reactii la Festivalul de Film de la Toronto din 2002 si a fost indelung dezbatut in tara pentru subiectul lui controversat.

In 2001, Cusack a fost nominalizat la Premiile Globurile de Aur la categoria "Cel mai bun actor de film – comedie sau musical" pentru rolul din lungmetrajul bazat pe romanul lui Nick Hornby, High Fidelity, pentru Touchstone Pictures. Pe langa faptul ca a jucat in film, Cusack l-a si coprodus si a fost scenarist impreuna cu Steve Pink si D.V. DeVincentis. In film joaca Jack Black, Lisa Bonet, Catherine Zeta-Jones si Joan Cusack.

In 1999, Cusack a jucat in comedia neagra Being John Malkovich/in mintea lui John Malkovich, pentru USA Films. Interpretarea lui Cusack i-a adus o nominalizare la Independent Spirit Award, la categoria "Cel mai bun actor". In acelasi an, Cusack a mai jucat in Cradle Will Rock/intre arta si adevar, o drama scrisa si regizata de Tim Robbins, infatisandu-l pe Nelson Rockefeller, alaturi de o distributie care ii include pe Emily Warson, Cary Elwes, Angus McFadden, Susan Sarandon, Hank Ayaria, John Turturro, Ruben Blades si Vanessa Redgrave. A mai jucat si cu Billy Bob Thornton, Angelina Jolie si Cate Blanchett in comedia lui Mike Newell, Pushing Tin/Turnul de control. In acelasi an, a jucat in productia HBO, The Jack Bull/Oameni si cai, un western traditional, scris de tatal lui, Dick Cusack. John a fost si producator la acest film, alaturi de Steve Pink si de C.V. DeVincentis, pentru New Crime Productions.

In decembrie 1998, Cusack a aparut in povestea de lupta din al Doilea Razboi Mondial, The Thin Red Line/La hotarul dintre viata si moarte, avand la baza un roman al lui James Jones despre lupta de la Guadalcanal. Sub regia lui Terrence Malick pentru 20th Century Fox, distributia i-a inclus pe George Clooney, Woody Harrelson, Nick Nolte, Gary Oldman, Sean Penn, Bill Pullman si John Travolta.

In 1997, Cusack a aparut alaturi de Joan Cusack, Dan AyKroyd si de Minnie Driver, in productia Buena Vista Pictures, Grosse Pointe Blank/A fost odata asasin.... Cusack a fost foarte apreciat pentru comedia pe care a si produs-o si la care a fost si co-scenarist, despre un barbat care trece printr-o criza spirituala in timpul reuniunii colegilor de liceu. Acesta a fost primul proiect New Crime dezvoltat si produs sub egida lor.

Tot in 1997, Cusack a jucat alaturi de Nicolas Cage, John Malkovich si de Steve Buscemi, in marele hit Buena Vista, Con Air/Avionul condamnatilor, regizat de Simon West. Mai tarziu, in acelasi an, a jucat impreuna cu Kevin Spacey in productia Warner Bros., Midnight in the Garden of Good and Evil/Miezul noptii in gradina binelui si raului, in regia lui Clint Eastwood. Avand la baza bestseller-ul nefictional al lui John Berendt, purtand acelasi nume, Cusack l-a intruchipat pe John Kelso, versiunea cinematografica a relatiei autor/narator. In plus, Cusack si-a imprumutat vocea in filmul de animatie productie FOX, Anastasia, alaturi de vocile lui Meg Ryan, pentru Anastasia, a lui Christopher Lloyd, ca Rasputin si a lui Kelsey Grammer, ca Vladimir.

In 1995, Cusack a jucat alaturi de Al Pacino in thrillerul politic Castle Rock, City Hall/Primaria, regizat de Harold Becker, pentru Columbia Pictures. In 1994, a colaborat din nou cu Woody Allen, care l-a distribuit in filmul Shadows and Fog Umbre si ceata, in 1991, jucand rolul lui David Shayne in mult laudatul Bullets Over Broadway/impuscaturi pe Broadway, pentru Miramax. Distributia i-a inclus pe Chazz Palminteri, Jennifer Tilly, Dianne Wiest si Tracey Ullman. Alte filme in care a jucat sunt The Road to Wellville/Drumul spre Wellville, True Colours/Adevarata fata a lucrurilor, Broadcast News, Stand By Me/Prietenii si Better Off Dead. Cusack a mai jucat si in numeroase comedii romantice, incluzandu-se aici si productia Miramax, Serendipity/Noroc in dragoste, regizat de Peter Chelson, si in care a mai jucat Kate Beckinsale; a jucat si cu Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones si Billy Crytal, in America's Sweethearts/Rasfatatii Americii, pentru Sony Pictures.

Cusack s-a impus pentru prima data in atentia publicului jucand intr-un numar de filme celebre din anii '80, precum The Sure Thing, Say Anything/Spune orice... si Sixteen Candles/O aniversare cu bucluc. Dupa aceste roluri, Cusack si-a afisat cu succes imaginea plina de inflacarare, demonstrandu-si capacitatea de a-si extinde repertoriul de filme prin interpretarea de roluri intr-o paleta intreaga de drame, thrilleruri si comedii, printre care se numara The Grifters/Escrocii, Eight Men Out/Ultimul joc, Adaptation/Hotul de orhidee, Being John Malkovich/in mintea lui John Malkovich, High Fidelity si Grosse Pointe Blank/A fost odata asasin... Cusack isi imparte timpul intre Los Angeles si Chicago.

Samuel L. Jackson/Gerald Olin. Etichetat cu respect drept unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, Jackson este o vedeta de necontestat, asa cum a reiesit din faptul ca filmele lui au avut cele mai mari incasari de box-office, mai mari decat ale oricarui alt actor din istoria filmului.

Jackson si-a lasat amprenta asupra cinematografiei americane odata cu intruchiparea lui Jules, ucigasul filosof din filmul lui Quentin Tarantino, Pulp Fiction. Alaturi de aprecierile unanime ale criticilor pentru interpretarea lui, a fost recompensat si cu nominalizari la Premiile Oscar si la Globurile de Aur, la categoria "Cel mai bun actor intr-un rol secundar", ca si un premiu la categoria "Cel mai bun actor intr-un rol secundar" acordat de British Academy of Film and Television Art.

In prezent, Jackson joaca in Black Snake Moan, filmat in intregime pe platourile de filmare din Memphis, pentru regizorul Craig Brewer, Hustle and Flow/Pe urmele unui idol. Jackson interpreteaza rolul lui Lazarus, un melancolic care incearca s-o "vindece" pe o tanara, nimfomana interpretata de Christina Ricci. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film Sundance si va fi lansat de Paramont Vantage pe 2 martie.

Anul trecut, Jackson a jucat in productia New Line, Snakes on a Plane/Avionul cu serpi, regizat de David Ellis si in Home of the Brave, regizat de Irwin Winkler. Pe langa acestea, Jackson a produs si si-a imprumutat vocea personajului principal din serialul de desene animate produs de Spike Television, Afro Samurai, care a avut premiera in ianuarie 2007 si a fost un veritabil succes. Serialul a reinceput cu o a doua serie.

Urmand sa fie lansat, Jackson apare si in thrillerul Camera 1408, bazat pe o nuvela a lui Stephen King, in care joaca alaturi de John Cusack. The Weinstein Co, lanseaza filmul pe 13 iulie. Apoi, Jackson va juca rolul unui boxer alcoolic ratat, care are ca prieten un reporter (Josh Hartnett), interesat sa scrie o poveste despre zilele acestuia de glorie din ring. Rod Lurie a regizat filmul, iar compania The Yari Film Group este cea care il va distribui pe 3 august, filmul avand premiera la Festivalul de Film Sundance.

De curand, Jackson a terminat producerea a doua filme: Jumper/Teleportat, pentru Doug Liman, un thriller stiintifico-fantastic cu Hayden Christiansen, si The Cleaner, o drama in care Jackson este actor si producator pentru regizorul Renny Harlin. In film mai joaca Keke Palmer si Eva Mendes.

Luna urmatoare, Jackson incepe producerea filmului Black Water Transit in New Orleans, avandu-l ca regizor pe Tony Kaye, iar in iunie, Jackson incepe filmarile la Lakeview Terrace, regizat de Neil LaBute si in care joaca alaturi de Ashton Kutcher.

In 2006, Jackson a jucat in drama Freedomland/Taramul libertatii, sub regia lui Hoe Roth, si , mai tarziu, in comedia de actiune The Man, o productie New Line, in care Jackson a jucat alaturi de Eugene Levy.

In 2005, Jackson a fost in fruntea clasamentelor de box-office cu marele succes al productiei Paramount Pictures, Coach Carter/Antrenorul Carter. Jackson a interpretat rolul antrenorului echipei de baschet din liceu, Ken Carter, un adevarat model si avocat pentru studenti, avand reusite atat in clasa, cat si pe teren. Coach Carter a fost difuzat in noaptea de deschidere a Festivalului de Film de la Palm Spring. Jackson a fost rasplatit cu Premiul pentru intreaga Cariera ca Actor la festival.

Jackson a mai jucat si in filmul independent pentru Sony Classics, In My Country, avind la baza un bestseller, Country of My Skull, scris de scriitorul sud-african Antjie Krog. In acest film, Jackson a interpretat rolul unui reporter american care trebuie sa se confrunte cu urmarile dezastrului, intrucat ziarul lui il trimite pentru a acoperi Procesele Adevarului si al Reconcilierii, stabilite de arhiepiscopul Desmond Tutu, care aduc la suprafata cele mai intunecate cazuri de tortura, abuzuri si violenta. In My Country a fost regizat de John Boorman si produs de Bob Chartoff si de Mike Medavoy. In film mai apare si Juliette Binoche.

In 2005, Jackson a reluat rolul lui ca agentul Augustus Gibbons, in XXX: State of the Union, si ca Mace Windu, in Star Wars: Episode III - The Revenge of the Sith/Razboiul Stelelor: Episodul III - Razbunarea lui Sith. Fara sa surprinda pe nimeni, Star Wars: Episode III - The Revenge of the Sith a avut un impact incredibil, ajungand in fruntea topurilor.

In 2004, Jackson "a aparut" ca personajul Frozone in filmul de animatie The Incredibles/Incredibilii, care a fost a detinut recordul de box-office in noiembrie, anul trecut. Filmul a fost regizat si scris de Brad Bird, si a fost recompensat cu o nominalizare la Globurile de Aur, la categoria "Cel mai bun film", precum si doua nominalizari la Premiile Oscar.

In 2003, Jackson a jucat in S.W.A.T./S.W.A.T.-Trupa de elita, pentru Columbia TriStar. regizat de Clark Johnson, S.W.A.T.-Trupa de elita este despre arestarea sefului unei retele de droguri care e transportat de departamentul de politie din Los Angeles, pentru a fi dat in custodia federala. Planurile sunt date peste cap cand seful ofera 100 de milioane de dolari celui care il poate elibera. Colin Farrell si Michelle Rodriguez joaca si ei in acest film.

In 2002, Jackson a jucat alaturi de Ben Affleck in marele succes de box-office si apreciata productie Paramount, Changing Lanes/Miscari periculoase. Jackson a avut o prestatie intensa, dar sensibila, aceea a unui tata parasit de noroc, dar care face tot posibilul sa fie chit cu cel care il nedreptatise. Tot in 2002, Jackson a jucat si a fost si producator executiv pentru productia Sony/Screen Gems, Formula 51/Formula 51, cu Robert Carlyle; a jucat in thrillerul stiintifico-fantastic XXX/Triplu X; si-a reluat rolul ca Mace Windu in cea de-a doua parte a filmului Star Wars Episode II: Attack of the Clones/Razboiul Stelelor Episodul II: Atacul Clonelor, al lui George Lucas.

In 2001, Jackson a aparut in productia Jersey Franchise/Universal, Caveman's Valentine/Profetul din grota. In regia lui Kasi Lemmons, filmul reprezinta povestea unui barbat fara adapost din New York, care a descoperit o crima. Jackson a fost si producator executiv la acest proiect, care a fost cel mai de succes film independent al acelui an. Acesta a fost cel de-al doilea proiect al lui Jackson cu Kasi Lemmons, primul fiind apreciatul Eve's Bayou, pe care l-a si produs.

Jackson a mai jucat si alaturi de Bruce Willis in drama de suspans a scenaristului si regizorului M. Night Shyamalan, Unbreakable/Indestructibilul, pentru Disney. Personajul lui Jackson, printul Elijah, un barbat nespus de suspicios si tintuit intr-un scaun cu rotile, cu o teorie exagerata, detine raspunsul la intrebarea ce se naste din acest film: "Esti indestructibil?"

Jackson a jucat in Shaft al lui John Singleton, detinand rolul principal, alaturi de Christian Bale si de Vanessa Williams. Jackson a mai aparut si in drama Paramount, Rules of Engagement/Regula jocului, unde l-a interpretat pe colonelul Terry Childers, un ofiter militar acuzat ca le-a ordonat soldatilor lui sa deschida focul asupra civililor. Regia a fost asigurata de William FriedKin, iar in film a mai aparut Tommy Lee Jones. Atat Shaft cat si Rules of Engagement au fost difuzate la Festivalul de Film Deauville din 2000, unde Jackson a fost rasplatit cu Premiul pentru intreaga Cariera.

Jackson a jucat si in productia Warner Bros. Deep Blue Sea/Rechinii ucigasi, pentru regizorul Renny Harlin, si in The Red Violin/Vioara rosie a lui Francois Girard. Jackson a mai aparut si in marele succes al lui George Lucas, Star Wars Episode One: The Phantom Menace/Razboiul Stelelor Episodul Unu: Amenintarea Fantomei.

A mai jucat in The Negotiator/Negociatorul si in Jackie Brown, al doilea lui film avandu-l ca regizor pe Quentin Tarantino. Pentru acesta din urma, a fost nominalizat la Globurile de Aur si la Ursul de Argint, la categoria "Cel ai bun actor intr-un film de comedie", la Festivalul de Film de la Berlin.

Jackson a jucat alaturi de Sandra Bullock, de Matthew McConaughey si de Kevin Spacey in filmul din 1996 al lui Joel Schumacher, dupa romanul lui John Grisham, A Time to Kill/Vremea razbunarii. Pentru interpretarea lui, Jackson a fost rasplatit cu o nominalizare la Glogurile de Aur si la NAACP Image Award. A mai jucat si alaturi de Bruce Willis in Die Hard with a Vengence/Razbunare infernala, care a fost in fruntea clasamentelor pe plan international in 1995.

Jackson a facut istorie cu portretizarea dependentului de droguri din filmul lui Spike Lee, Jungle Fever/Febra iubirii, cand a fost premiat cu singurul premiu pentru "Cel mai bun actor intr-un rol secundar" acordat vreodata de juriul Festivalului de Film de la Cannes. A mai castigat si premiul acordat de Asociatia Criticilor de Film din New York, la categoria "Cel mai bun actor intr-un rol secundar".

Alte filme in care a jucat sunt Twisted/Distorsionarea, 187, Sphere/Sfera, The Long Kiss Goodnight/Sarutul dulce al razbunarii, Hard Eight, Kiss of Death/Sarutul mortii, Losing Isaiah/Regasirea fiului si Amos and Andrew/Amos si Andrew. Alte filme mai sunt Ragtime/Vremuri de restriste, Sea of Love/Cand dragostea ucide, Coming to America/Un print in America, Ray, Do the Right Thing/Pizzeria lui Sal, School Daze, Mo' Better Blues/Totul pentru blues, Goodfellas/Baieti buni, Strictly Business/Parteneri de afaceri, White Sands/Nisipuri albe, Patriot Games/Jocuri pariotice, Jumpin' at the Boneyard, Fathers and Sons/Tati si fii, Juice si True Romance.

Pentru televiziune, Jackson a jucat in filmul lui John Frankenheimer, castigator al unui premiu Emmy, "Against the Wall", pentru HBO. Interpretarea lui i-a adus o nominalizare la Cable Ace, la categoria "Cel mai bun actor intr-un rol secundar dintr-un film sau o miniserie", precum si o nominalizare la Globurile de Aur.

Cariera lui Jackson a inceput dupa ce a absolvit facultatea Morehouse din Atlanta cu o diploma in dramaturgie. A continuat sa joace in numeroase piese de teatru, printre care se numara Home, A Soldier's Play, Sally/Prince si The District Line. A mai avut roluri si in doua dintre piesele lui Augustus Wilson de la Yale Repertory Theatre. Pentru Festivalul Shakespeare din New York, Jackson a aparut in Mother Courage and Her Children, Spell 7 si The Mighty Gents.

In timp ce era inca student la Morehouse, Jackson si-a facut debutul in lumea filmului, odata cu Together for days.

Mary McCormack/Lily Enslin. Mary McCormack joaca in prezent un rol permanent in serialul produs de programul premiat NBC, The West Wing/Viata la Casa Alba. Ultima productie in care a aparut este serialul politic al lui Steven Soderberg si al lui George Clooney pentru HBO, K Street, ca si in miniseria USA Network, Traffic, avandu-l ca regizor pe Stephen Hopkins, 24, si in comedia Dickie Roberts: Former Child Star/Dickie Roberts: Copilul-vedeta, in care il are ca partener pe David Spade. Mary mai joaca si in Right at Your Door, care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance din 2006.

Interpretarea lui McCormack alaturi de Howard Stern in Private Parts i-a castigat aprecierea tuturor criticilor. Acelui film i-a urmat un real succes alaturi de Alan Cumming, interpretand rolul lui Sally Bowles, in productia Broadway regizata de Sam Mendes si de Rob Marshall, Cabaret, pentru Roundabout Theatre Company.

Alte filme in care a jucat McCormack sunt: K-pax, alaturi de Jeff Bridges si de Kevin Spacey; filmul lansat de curand Madison, in care mai joaca Jim Caviezel si Bruce Dern; High Heels and Low Lifes, cu Minnie Driver; Mystery Alaska, scris de David E. Kelley si in care joaca Russell Crowe; Other Voices, cu Stockard Channing si Campbell Scott; The Broken Hearts Club/Clubul inimilor zdrobite, alaturi de John Mahoney si Timothy Olyphant; The Big Tease/Marea sacaiala, alaturi de Frances Fisher si de Craig Ferguson; Gun Shy/Arme si traume, cu Sandra Bullock si Liam Neeson; Getting to Know You/Cum te-am cunoscut, cu Bebe Neuwirth; productia lui Clint Eastwood, True Crime/Crima perfecta; Filmul lui Mimi Leder, Deep Impact: The Alarmist, alaturi de Stanley Tucci; Father's Day, Un tata in plus; si Miracle On 34th Street/Miracol pe Strada 34.

Alte filme in care a aparut sunt apreciata productie pe scena londoneza, piesa lui Neil LaBute, Bash, alaturi de Matthew Lillard, si filmele regizate de David Warren, My Marriage to Ernest Borgnine si A Fair Country.

Alte aparitii ale lui McCormack in productii de televiziune includ prestatia ei foarte apreciata in rolul lui Justine Appleton, in serialul lui Steven Bochco, Murder One. Nascuta in Plainfield, New Jersey, McCormack a absolvit Facultatea Trinity si locuieste in Los Angeles.

Jasmine Jessica Anthony/Katie Enslin. Cei mai multi actori nu pot decat sa viseze ca intr-o buna zi vor lucra alaturi de talente incredibile precum Steven Spielberg, Tom Hanks si Leonardo DiCaprio. Pe cand avea doar cinci ani, Jasmine Jessica Anthony a fost selectata sa joace rolul surorii mai mici a lui Leonardo DiCaprio in marele hit Catch Me If You Can/Prinde-ma daca poti, si unul dintre visurile ei a devenit realitate.

Originara din California, Jasmine si-a declarat intentia de a deveni o "actrita cu adevarat buna" la varsta de trei ani. In curand, Jasmine avea sa apara in numeroase scurtmetraje si reclame. Jasmine s-a implicat foarte mult in teatru, incepand cu varsta de patru ani, si a continuat sa lucreze pe scena cat de mult a putut, aparand in show-uri importante precum "A Christmas Carol" si "Best Christmas Pageant Ever", pentru Knightsbridge Theatre (Cel mai bun actor , in rolul lui Gladys), si "Oliver", in rolul lui Oliver, care i-a adus un premiu la categoria "Cel mai bun actor", oferit de COLSAC.

Nefiind straina de televiziune, Jasmine a ramas memorabila in rolul fiicei mai mici a castigatoarei de Oscar, Geena Davis, in serialul de succes ABC de o ora, Commander in Chef, un rol care i-a adus tinerei actrite un premiu al Tinerilor Artisti la categoria "Cea mai buna actrita intr-un serial de televiziune". Un alt rol important il reprezinta aparitia in finalul serialului Star Trek Enterprise, jucand rolul fiicei lui Shran si a fetei andoriene. De curand, a aparut in hitul NBC, Medium si in My Name Is Earl.

In vara aceasta, Jasmine, acum in varsta de 10 ani, se intoarce pe marele ecran cu thrillerul produs de Dimension Films, Camera 1408. Jasmine spune: "Sa lucrez la Camera 1408 a fost foarte distractiv; mi-au placut toti actorii si echipa, si am ajuns la Londra!"

Jasmine continua sa studieze teatru, muzica si dans, sperand ca intr-o buna zi sa ajunga pe Broadway si sa joace rolul Elphebei in "Wicked". Ii place sa joace fotbal, sa inoate, sa stea cu prietenii si sa se uite la emisiunea ei preferata, I love Lucy. Jasmine e implicata in numeroase opere de caritate si ii place mai ales sa participe la evenimente in beneficul animalelor. Inca din copilarie, a crescut o mica gradina zoologica, incluzandu-se aici cai pitici, lame, capre, un emu pe nume Ruby, papagali, pisici, pudelul Coco, chihuahua Tinkerbell si mai multe reptile. Este o vegetariana convinsa.

Despre realizatori Despre producție
jinglebells