Totul despre Misiune imposibilă IV!

de Ştefan Dobroiu în 1 Nov 2011
Totul despre Misiune imposibilă IV!

Cele trei misiuni imposibile bifate până acum de agentul Ethan Hunt (Tom Cruise) formează una dintre cele mai populare francize de acţiune ale tuturor timpurilor. Nimeni nu a fost uimit acum mai bine de un an şi jumătate, când un al patrulea film a fost anunţat de cei de la Paramount. Dar câteva cadre proiectate de producători la un cinematograf IMAX din Statele Unite i-a făcut pe jurnaliştii invitaţi să declare că Mission: Impossible - Ghost Protocol ar putea fi blockbusterul sfârşitului de an şi, în orice caz, cel mai bine primit film din franciză.

Ghost Protocol are parte de o lansare simultană în România şi în marile oraşe ale lumii: pe 16 decembrie. În primele cinci zile filmul va putea fi vizionat doar pe ecranele IMAX, au anunţat la un moment dat producătorii blockbusterului, iar evenimentul de zilele trecute arată şi de ce. 30 de minute din film sunt realizate în format IMAX, iar secvenţele respective au toate şansele să-ţi ia ochii...

Regizor este Brad Bird, aflat la prima încercare pe tărâmul producţiilor live-action. Până acum Bird era cunoscut pentru mega-succese animate precum The Incredibles şi Ratatouille, dar nici trecerea la live-action nu se anunţă de rău augur. Multe voci îl laudă pe Bird drept creierul din spatele unora dintre cele mai spectaculoase secvenţe de acţiune din ultimele decenii de cinema, prin nimeni mai prejos decât cele imaginate de echipele lui Brian De Palma în 1996, John Woo în 2000 şi J.J. Abrams în 2006.

Pentru a le atrage atenţia fanilor francizei, scenariştii ridică miza: e posibil să avem de-a face cu ULTIMA misiune a echipei lui Ethan Hunt, din simplul motiv că el şi colegii săi par a se afla acum într-o situaţie fără ieşire. Un atentat cu bombă distruge Kremlinul, iar echipa lui Hunt e considerată responsabilă pentru evenimentele ce ar putea provoca un conflict deschis între Rusia şi Statele Unite. Deveniţi proscrişi peste noapte, foştii membri ai Impossible Mission Force vor fi nevoiţi să facă tot ce le stă în putere pentru a-l descoperi pe omul din spatele atentatului, unica lor şansă de a-şi spăla numele.

E de ajuns să arunci o privire posterului pentru a-ţi da seama că echipa M:I IV nu s-a dat în lături de la nimic pentru efortul lor să arate cât mai spectaculos pe marele ecran. Una dintre secvenţele IMAX este cea în care Ethan Hunt trebuie să escaladeze pereţii exteriori ai celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa din Dubai, înăuntrul acestuia având loc întâlnirea a doi oameni cu informaţii esenţiale pentru misiunea agentului secret. Bineînţeles, ceea ce părea uşor de îndeplinit cu ajutorul unor revoluţionare mănuşi aderente se transformă într-o misiune imposibilă, Hunt (foto) fiind nevoit să improvizeze pentru a supravieţui...

O altă secvenţă aşteptată este o urmărire în timp ce se apropie o furtună de nisip. Poţi vedea câteva imagini în trailerul de mai jos, iar cele câteva cadre ne amintesc de o altă secvenţă asemănătoare, în stare să ne taie respiraţia la începutul mileniului, în Matrix Reloaded. Bineînţeles, cele câteva cadre accesibile nu dau măsura exactă a întregii secvenţe de văzut din 16 decembrie pe ecranul IMAX.

Presa internaţională salută noua parte ca un posibil campion al francizei. Să ne amintim că în 1996 primul film reuşea încasări de 450 de milioane la un buget de 80 de milioane. John Woo ridica miza şi obţinea 550 de milioane la un buget de 125, iar J.J. Abrams trebuia să se mulţumească în 2006 cu 400 de milioane de dolari la un buget de 150 de milioane. În acest moment nu se ştie exact bugetul lui Ghost Protocol, dar lansarea pe un număr imens de ecrane pregătită de Paramount Pictures ne face să credem că blockbusterul ar putea depăşi 600 de milioane de dolari încasări.

Eşti curios să vezi noile aventuri ale lui Ethan Hunt?


Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 1 noiembrie 2011 08:20
Din reclame pare cel mai fain film. Primul e fainut, al doilea 2-lea si mai fain, dar al 3-lea e mortal. daca 4 o sa fie mai fian decat 3-ul sper sa vedem si o partea a 5-a. Asta e filmul care-l astept de anul trecut. Se pare ca toate blockbuster-urile le pun in decembrie.
Tom Cruise e inca in vana. Poate sa mai faca unul daca 4 are succes. Stallone are 65 de ani, Arnold 64 , bruce willis 56, chuck norris 71 si joaca toti in Expendebles 2. Daca ei pot de ce sa n poata si tom cruise care are doar 49?! Plus ca Willis la 57 de ani va juca in a good day to die hard a 5-a parte din fransiza Die Hard

Bagio pe 26 noiembrie 2011 21:31
da ,asa e, pare cel mai tare,si sunt convins ca va fi bun...si eu mi-as dori ca acesta sa nu fie ultimul MI cu Tom Cruise,sa faca macar inca 2...are timp,e inca tanar si a aratat la filmari ca inca poate Pt mine 3-ul a fost cel mai bun de pana acum apoi 1 si 2....pe 16 sper sa pot spune ca 4 e pe primul loc...de abia astept!
africanus pe 1 noiembrie 2011 11:38
Intradevar si celelalte parti au fost superbe, mai ales al 3-lea, sigur nu o sa dezamageasca nci partea a 4-a. Tom inca se mentine bine mai ales ca nu e asa de invarsta ca ceilalti actori celebri pe care ii enumara mai sus @aavramescu23.
georgiuandreea pe 1 noiembrie 2011 13:57
Arata bine trailerul...asteptam premiera
alex_il_fenomeno pe 1 noiembrie 2011 14:17
mai sunt lucruri de aflat , prin vizionarea filmului . il asteptam cu placere .
doinarac pe 1 noiembrie 2011 14:33
Misiune imposibila a reusit Mickey Rourke:

Mikey Rourke a primit luni o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles, celebrul actor american declarând că îi dedică această distincţie bunicii lui.

gadea pe 1 noiembrie 2011 18:06
deci soundtrack=>eminem
actor principar =>tom cruise
regizor =>unul din cei mai in voga de la hollywood
creca va fii un succes masiv la box-office

Bayard pe 2 noiembrie 2011 00:38
Succes la box-office o sa fie sigur... dar eu nu am niciun fel de asteptari pentru filmele MI, in particular si pentru cele cu Tom Cruise, in general.
margott pe 5 noiembrie 2011 18:08
Inca o franciza profitabila. E de mirare ca au ajuns deja la al 4-lea film ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells