Top 20 momente memorabile din filmele ultimilor 20 de ani

de Gloria Sauciuc în 21 Aug 2019
Pocnitul de degete al lui Thanos, din Infinity War, în urma căruia jumătate din oameni s-au transformat în scrum, a fost votat ca fiind al doilea cel mai de impact moment din ultimele două decenii

Aproape 25.000 de persoane au răspuns unui sondaj despre momentele memorabile din filmele ultimelor două decenii iar rezultatele pun printre primele zece clasate momente din filme noi, precum Avengers: Infinity War, Wonder Woman, animația Up, drama Moonlight (premiul Oscar în 2017), Mad Max: Fury Road (2015) și The Avengers.

Sondajul a fost inițiat de agregatorul de opinii despre filme Rottentomatoes.com iar cel mai votat moment a fost prima apariție a lui Joker, întrupat de Heath Ledger, în filmul The Dark Knight. A fost momentul în care cinefilii de pretutindeni au înțeles ce rol mare va face Heath, că va scrie istorie. Ledger s-a identificat cu acest personaj dement și fiecare replică din dialogul personajului său este originală, nemaivorbind că și-a creat o pleiadă de tabieturi bizare, gesturi și mimică înfricoșătoare, unde vorbele cu sens, inteligente, alternează cu un umor negru și ipostaze sărite de pe fix.

În topul momentelor de impact, pe locul 2 se află pocnitul din degete al lui Thanos, cu consecințe dezastruoase pentru jumătate de planetă. Evenimentul, care a cauzat depresii fanilor Răzbunătorilor, a avut loc în filmul Infinity War.

Replica „Văd oameni morți” din filmul Al șaselea simț (1999) e pe locul trei în clasament. E momentul unei revelații cutremurătoare pentru personajul psijologului Malcolm Crowe, jucat de Bruce Willis.

Clasamentul continuă cu scena din deschiderea animației Up, cu personajele Carl și Ellie, când Carl îi va face o promisiune lui Ellie, care își dorește să vadă lumea întreagă. Pe locul 5 în top e scena din New York cu întreaga echipă de Răzbunători (filmul Avengers) iar pe 6 secvența de luptă din lobby, filmul The Matrix. Una dintre cele mai memorabile şi mai vizibile contribuţii ale lui The Matrix în istoria filmului SF e efectul „BulletTime”, care apare în scenă, efectul unei împuşcături în care gloanțele se mişcă extrem de încet - suficient pentru a vedea cum se comprimă aerul în jurul lor. Sentimentul creat de ideea fraților Wachowsky a rămas în istorie.

Pe locul 7 în topul momentelor memorabile este cel în care Gollum vorbește cu Smeagol în filmul The Lord of the Rings: The Two Towers. Pe 8 se clasează momentul din Wonder Woman în care supereroina decide să pășească pe câmpul de luptă (acțiunea are loc în timpul Primului Război Mondial) și să înfrunte gloanțele și proiectilele înarmată doar cu scutul ei. E un moment de mare curaj pe care cinefilii l-au apreciat și, în consecință, votat.

Sărutul cu capul în jos din Spider-Man s-a clasat pe locul 9 iar pe locul 10 scena în care Juan îl învață pe adolescentul Chiron să înoate.

Iată clasamentul integral:

1. Apariția lui Joker în The Dark Knight
2. Pocnitul din degete din Avengers: Infinity War
3. “I see dead people” din The Sixth Sense
4. Carl și Ellie în deschiderea animației Up
5. Reunirea Răzbunătorilor în New York (The Avengers)
6. Scena din lobby-ul guvernamental din The Matrix
7. Gollum i se adresează lui Smeagol (The Lord of the Rings: The Two Towers)
8. Scena pășirii pe „pământul nimănui” din Wonder Woman 
9. Sărutul cu capul în jos din Spider-Man
10. Juan îl învață pe Chiron să înoate (filmul Moonlight)
11. “Santa, here? I know him!” din filmul Elf
12. Scena duelului dintre Harry Potter și Lord Voldemort (Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2)
13. Momentul “Remember me?!” (întrebare adresată retoric de Furiosa tiranului Immortan Joe), Mad Max: Fury Road 
14. Scena epilatului cu ceară a pieptului în The 40 Year Old Virgin
15. Domnișoarele de onoare se intoxică cu mâncare în Bridesmaids
16. Scena cu Londra pustie din 28 Days Later… 
17. Sărutul în ploaie din The Notebook
18.  Intrarea în scenă a luui Satine în filmul Moulin Rouge!
19. Trecerea podului Edmund Pettus din filmul Selma
20. Spovedania lui Heather din The Blair Witch Project

Exploreaza subiecte similare:

The Dark Knight, The Avengers, Moonlight, Wonder Woman, The Sixth Sense, Up, The Lord of the Rings: The Two Towers, The Matrix, spider-man, 28 Days Later..., Moulin Rouge!, The Blair Witch Project, Selma, Bridesmaids, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, Heath Ledger, The Notebook, The 40 Year Old Virgin, elf, Mad Max: Fury Road

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells