The French Dispatch, al lui Wes Anderson, cel mai ovaționat film de până acum la Cannes

de Marina Florea în 13 Iul 2021
The French Dispatch concurează pentru Palme d'Or

Luni seara a avut loc la Cannes premiera mondială a filmului The French Dispatch, al lui Wes Anderson, iar covorul roșu a fost înțesat de vedete, „ca în perioada pre-pandemie”, comentează publicația Variety. Filmul a fost ovaționat timp de aproape nouă minute, cel mai mult de când a început această a 74-a ediție a Cannes Film Festival, scrie The Hollywood Reporter. Actorii Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen Park, Benicio Del Toro și Timothée Chalamet, plus compozitorul Alexandre Desplat au făcut senzație pe covorul roșu, ajungând la palat într-un autobuz auriu de petrecere, iar nu în celebrele limuzine negre ce aduc invitații.

The Hollywood Reporter scrie că Wes Anderson semnează această elegantă scrisoare de dragoste adresată redactorilor revistelor precum The New Yorker și, de asemenea, autorilor, umoriștilor și ilustratorilor acestora, în noul film The French Dispatch. Cu imagini excelente și cu un joc excentric al unui ansamblu de actori aflat pe aceeași lungime de undă cu scenaristul regizor, filmula fost lăudat de publicație. „Decizia de a ține filmul în stand by timp de un an de la premiera inițială după anularea Festivalului de la Cannes Ediția 2020 are sens în condițiile atenției filmului față de tot ceea ce este francez, nu în ultimul rând cinematograful francez”, mai notează THR.

Anderson recunoaște numeroase influențe, printre ele hipsterismul noului val al lui Godard, rebeliunea lui Truffaut, satira socială a lui Renoir sau comicul de situație al lui Tati. Deși musical-urile lui Jacques Demy nu sunt menționate, ele rămân totuși o referință.

Bill Murray joacă rolul unui redactor al unei reviste americane fictive dintr-un orășel franțuzesc, a cărui echipă editorială pregătește ultimul număr.

Fiecare capitol este despre unul dintre jurnaliști. Lucinda Krementz (Frances McDormand) scrie despre aventurile studentului activist civic Zeffirelli (un Timothee Chalamet demn de un meme) și apoi se culcă cu el înainte să îl convingă să își urmărească visul. Al doilea capitol este despre reporterița din domeniul artistic Berensen (Tilda Swinton) care surprinde strania poveste de dragoste dintre un pictor deținut, Moses Rosenthaler (Benicio del Toro), și gardiana Simone (Lea Seydoux), dar și avansurile unui viclean dealer de artă (Adrien Brody). Apoi, mai este Roebuck Wright (Jeffrey Wright) care recită o stranie poveste a unei răpiri unui moderator de talk show, atingând subiecte ciudate.

Exploreaza subiecte similare:

The French Dispatch, Wes Anderson, Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen Park, Benicio del Toro, Timothée Chalamet, Alexandre Desplat, Frances McDormand, Jeffrey Wright

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells