Steven Spielberg: „Filmul a fost salvarea mea”. Vezi ce dezvăluire a făcut celebrul regizor

de Cristina Grigore în 26 Sep 2012
Steven Spielberg: „Filmul a fost salvarea mea”. Vezi ce dezvăluire a făcut celebrul regizor

Este unul dintre cei mai prolifici şi populari regizori de la Hollywood, însă are dificultăţi în parcurgerea unui scenariu. Steven Spielberg este încă din copilărie victima unei tulburări nervoase ce a făcut ca pentru el cititul şi descifratul unui text să fie o adevărată provocare. Regizorul şi-a destăinuit „secretul” abia la începutul acestei luni, într-un interviu acordat FriendsofQuinn.com.

Site-ul în cauză tratează problemele dislexicilor, iar regizorul lui E.T. şi Schindler's List nu s-a sfiit acum să vorbească despre o problemă majoră ce îi afectează încă activitatea. „A fost precum ultima piesă de puzzle dintr-un mister grozav pe care l-am ţinut doar pentru mine în toţi aceşti ani”, a declarat Spielberg vizavi de diagnosticul aflat cu certitudine nu cu mult timp în urmă.

El a mărturisit că a învăţat să citească cu doi ani mai târziu faţă de colegii săi, devenind ţinta permanentă a glumelor proaste ale acestora şi făcându-l să se teamă a mai merge la şcoală. Acest lucru l-a condus însă spre cariera cinematografică, printre filmele scrise şi produse de el numărându-se şi The Goonies, inspirat de unele momente ale copilăriei sale şi din prietenia sa cu un grup de paria printre cei de vârsta sa.

„Nu m-am simţit niciodată ca o victimă”, a spus însă regizorul. „Filmele m-au ajutat enorm… aş putea spune că m-au salvat de rușine, de vină… Realizarea filmelor a fost marea mea evadare”, a adăugat acesta.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihaigeniu pe 26 septembrie 2012 17:25
interesant articol
alex_il_fenomeno pe 13 octombrie 2012 22:08
cine se astepta la asa ceva.... dar pana la urma si el e tot om.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells