Seara aceasta: cinci scurtmetraje de Bogdan George Apetri la ICR

de Razvan Boboc în 3 Sep 2007
Seara aceasta: cinci scurtmetraje de Bogdan George Apetri la ICR

Scurtmetrajele "Corny", "The Arrival of the Train at the Station", "Crossing", "A Very Small Trilogy of Loneliness" si "Last Day of December", realizate de Bogdan George Apetri, vor fi proiectate pe data de 3 septembrie la Institutul Cultural Roman (ICR) din Bucuresti incepand cu ora 19. Evenimentul are loc in cadrul programului "Seara de Film", organizat de Institut si va beneficia de prezenta tanarului regizor. In deschiderea proiectiei va vorbi criticul de film Mihai Fulger. Accesul publicului este liber.

"Corny" (2002) a fost premiat la Tambay Florida Film Festival (SUA), in timp ce "The Arrival of the Train at the Station" (2002) a fost selectat la Festivalulul de Film Underground de la Washington D.C. si la CinéRail, Paris.

"Crossing" (2003) este o intalnire improbabila intre un barbat si o fata in metroul newyorkez. A fost premiat la Festivalul de Film de la Morbegno (Italia) si selectat la Festivalul International de Film Urban de la Teheran (Iran) si la Festivalul International Crossroads (Oregon, SUA).

"A Very Small Trilogy of Loneliness"/"O foarte scurta trilogie a singuratatii" (2006) arata trei perspective, acelasi moment, acelasi sentiment. A fost selectat la festivalurile internationale de la Clermont-Ferrand (Franta), Rotterdam (Olanda), Munchen (Germania), Edinburgh (Marea Britanie) si la Festivalul Anonimul din Delta Dunarii.

"Last Day of December"/"Ultima zi din decembrie" (2006) prezinta o intoarcere acasa, strans legata de evenimente si intrebari din trecut, care influenteaza prezentul. Scurtmetrajul a obtinut premiul juriului la Festivalul de Film Independent de la Aarhus (Danemarca) si la Festivalul International de Film de la Brooklyn (SUA). A fost selectat la festivalurile de la Rotterdam, Aubagne si Paris (Franta), Montreal (Canada), Santa Barbara (California), Ankara (Turcia), precum si la TIFF (Romania).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells