Saptamana 13 – 19 februarie

de Gloria Sauciuc în 12 Feb 2009
Saptamana 13 – 19 februarie

Patru premiere intra pe marile ecrane saptamana aceasta, dintre care mult-asteptata si mult-premiata comedie neagra romaneasca Pescuit sportiv, despre un cuplu (Ioana Flora-Adrian Titieni) iesit la picnic intr-o zi care se dovedeste pana la urma a nu fi una obisnuita. Adrian Siatru, regizorul, a decis sa lanseze filmul intr-o zi de 13, pentru ca, spune el, "cuplul din film e unul cu ghinion", o prostituata (interpretata de actrita Maria Dinulescu) dandu-le peste cap ziua si relatia, lundu-i prizonierii unui joc perfid, sadic. In mod clar un film pe care sa nu-l ratezi!

Urmeaza doua comedii caldute, dar cu distributie hot: Aishwarya Rai in Pantera roz 2 si Kate Hudson, plus Anne Hathaway in Razboiul mireselor.

Primul are cateva replici inspirate si cateva momente in care gagurile chiar sunt comice, dar continuarea remake-ul, care totusi evita ridicolul, e de domeniul naivitatii. Ne putem delecta cu o Aishwarya Rai plimbandu-se prin cadru si cam atat. Premisa filmului e ca un hot maestru, supranumit Tornado, e liber si in actiune. Asa ca o echipa de soc de detectivi pun umarul la caz: bogatul si versatul italian Vincenzo (Andy Garcia), superba indianca Sonia (Aishwarya Rai), inteligentul englez Pepperidge (Molina), geniul tehnic japonez (Matsuzaki). Insa surpriza vine odata cu liderul lor: impiedicatul inspector Clouseau (Steve Martin), a carui sef s-a saturat sa auda de el. Inca de la inceput, regizorul Zwart merge pe comedia de situatie, punandu-l pe Martin in situatii din ce in ce mai ridicole. Cateodata chiar e amuzant (privind haosul din fundal), pe cand alte scene supraliciteaza gagurile (furtul inelului cu sigiliu al Papei ar putea fi un exemplu).

Razboiul mireselor e salvat partial de Hudson si Hathaway care mentin tonusul comediei. Hathaway are un comportament timid care devine siguranta de sine in timp ce Hudson e impulsiva si stralucitoare de la inceput la sfarsit. Nu e tocmai revelatia anului in materie de comedie, dar e totusi agreabil, daca sunteti fanii actritelor. Liv (Hudson) si Emma (Hathaway) au fost prietene din copilarie si se visau fiecare la nunta celeilalte, pe care si-o imaginau la Hotelul Plaza din New York. De atunci, Liv a devenit avocat de succes, iar Emma a preferat sa fie profesoara de scoala generala. Desi deosebite prin stilul si mediul de viata, prietenia lor a ramas in picioare. Asa ca vine ca un lucru firesc incantarea lor atunci cand se logodesc la cateva zile una de alta. Logodnicii, Flectcher (Chris Pratt) si Daniel (Steve Howey), fac fara comentarii acest prim pas spre casatorie. Insa ispita vine odata ce fetele descopera ca, printr-o greseala, nuntile lor sunt programate nu numai in acelasi loc, dar si in aceeasi zi. Ceea ce inseamna ca pentru a participa fiecare la nunta celeilalte, una trebuie sa cedeze si sa-si amane nunta. La inceput, lucrurile par sa nu strice prietenia fetelor, insa apoi situatia degenereaza, iar "razboiul mireselor" izbucneste.

Saptamana aduce si un film horror de Valentine

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 23 aprilie 2010 14:21
o comedie super tare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells