Roland Emmerich face un violent serial cu gladiatori

de Ştefan Dobroiu în 2 Aug 2023
Serialul va fi disponibil şi în Europa via Prime Video

Îţi dădeam săptămânile trecute câteva detalii despre producţia lui Gladiator 2, sequelul lui Ridley Scott la superhitul anului 2000 recompensat cu cinci Oscaruri. Dar până în noiembrie 2024, când continuarea se va lansa inclusiv în România, vom avea acces la o altă producţie cu gladiatori, Those About to Die, un violent serial de zece episoade marca Roland Emmerich.

Regizorul care a distrus de atâtea ori lumea pe ecran (Ziua Independenţei, The Day After Tomorrow, Godzilla, 2012) se inspiră din cartea omonimă a istoricului Daniel P. Mannix, publicată în 1958. Aceasta descrie, pe baza unor resurse istorice, importanţa socială a luptelor cu gladiatori din Roma în timpul împăratului Vespasian. Este de notat că aceeaşi carte a inspirat şi Gladiator. De noua adaptare se ocupă Robert Rodat, scenaristul recompensat cu Oscar pentru Salvaţi soldatul Ryan. Acţiunea are loc în anul 79, când Colosseumul urmează să se deschidă pentru a găzdui cele mai sângeroase lupte între gladiatori.

Anthony Hopkins îl interpretează pe împăratul Vespasian, iar în roluri principale îi vom vedea şi pe actorii din Urzeala tronurilor Iwan Rheon (profităm de ocazie pentru a recomanda serialul britanic Misfits) şi Jóhannes Haukur Jóhannesson. Sara Martins şi Gabriella Pession interpretează două dintre protagoniste. Nu ştim acest moment când se va lansa serialul.

Foto: cadru din filmul Gladiator.

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Roland Emmerich, Anthony Hopkins, Iwan Rheon, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Sara Martins, Gabriella Pession, Misfits

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 2 august 2023 23:57
Din pacate Romania nu era printre tarile din Europa pt care s-au cumparat drepturile (si chiar erau multe mici enumerate, deci ma gandesc ca e lista completa). Poate ca ramane pt SkyShowtime.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells