Recomandări TV. Personaje puternice și misiuni complexe

de Gloria Sauciuc în 1 Iul 2019
Cele mai interesante filme difuzate pe micul ecran de luni până duminică

Mister. The Village (2004)
Luni, 1 iulie, ora 21:55, Film Now
În „The Village”, bătrânii satului au făcut alegerea de a trăi, a co-există cu pericolul din afară. Au ales să trăiască izolat, să se rupă de restul lumii într-un mod deliberat. Ceea ce îi leagă pe locuitorii satului este frică. Sunt strâns uniți pentru ca întreagă comunitate să fie în siguranță și să se auto-protejeze. În ciudă sfaturilor de la bătrâni și prieteni, un tânăr curios și curajos, Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) arde de nerăbdare să pășească pe tărâmul interzis. Șeful satului, Edward Walker (William Hurt) îl avertizează pe Lucius de pericolul care-l paște, iar mama lui Lucius, Alice Hunt (Sigourney Weaver) îl sfătuiește să rămână acasă și să renunțe la dorința de a vedea ce se află în
lumea de afară.

Aventuri. Mud (2012)
Marţi, 2 iulie, ora 21:00, National TV
Mud, în regia lui Jeff Nichols, spune povestea unor Tom Sawyer şi Huckleberry Finn porniţi pe aventură de-a lungul fluviului Mississippi. Personajul al cărui poreclă dă şi numele filmului e jucat de Matthew McConaughey, iar iubita pe care acesta o aşteaptă pe o insulă pustie, pentru care a omorât un om, e jucată de Reese Witherspoon. Filmul curge cu lentoarea fluviului, dar personajele te fură cu povestea lor.

Acţiune. Rampage (2018)
Miercuri, 3 iulie, ora 20:00, HBO
Atuul filmului e relația specială de prietenie dintre protagonist, primatologul Davis Okoye (Dwayne Johnson) și George, o gorilă cu simțul umorului și reacții umane. Atașamentul unuia fața de celălalt și sentimentele umane ale gorilei ne fac să ne pese de acest patruped ce va deveni curând victima colaterală a unui experiment genetic scăpat de sub control. Acest experiment îl va transforma într-o bestie violentă ce dezlănțuie apocalipsa.

Dramă. Restless (2011)
Joi, 4 iulie, ora 16:15, Pro Cinema
Gus Van Sant propune o dramedie ce are ritmul curgerii inexorabile spre nefiinţă. Mia Wasikowska şi Henry Hopper sunt protagoniştii acestui film selecţionat în secţiunea Un Certain Regard la Cannes Film Festival, despre o fată bolnavă în stadiu terminal ce se îndrăgosteşte de un băiat fascinat de înmormântări, şi a întâlnirii lor cu fantoma unui pilot kamikaze japonez din Al Doilea Război Mondial.

Fantasy. Beautiful Creatures (2013)
Vineri, 5 iulie, ora 20:30, Pro Cinema
Gatlin din Carolina de Sud poate părea un orășel sudic adormit, unde nu se întâmplă niciodată nimic. Dar dincolo de aparențe, există aici forțe magice și bizare, de origini străvechi, care sunt pe cale de a se manifesta din nou, în moduri pe care locuitorii orașului nici nu și le pot imagina. În centrul narațiunii se află Ethan, un elev în ultimul an de liceu, care vrea să scape de viața monotonă din micul oraș, și Lena, membră a clanului de vrăjitori, cu puteri supranaturale. Ea tânjește să se elibereze de blestemul familiei care se va abate asupra ei la împlinirea vârstei de 16 ani, când va înfrunta Revendicarea și va fi aleasă fie de Forțele Întunericului, fie de Forțele Luminii.

Animaţie. Persepolis
Sâmbătă, 6 iulie, ora 18:05, Cinemax 2
Persepolis este povestea subtilă a unei fete din Iran, ce se desfășoară în timpul Revoluției islamice. Prin ochii personajului principal, Marjane, o fetiță precoce și directă în vârstă de 9 ani, vedem cum speranțele oamenilor sunt zdrobite pe măsură ce fundamentaliștii preiau puterea - forțând femeile să poarte văl și întemnițând mii de oameni. Inteligentă și neînfricată, ea îi fentează pe „gardienii sociali” și descoperă muzica punk. Dar din momentul în care unchiul ei este executat fără sens și bombele încep să cadă peste Teheran în razboiul dintre Iran și Irak, frica de zi cu zi ce însoțește traiul în Iran devine palpabilă.

Western. Django Unchained (2012)
Duminică, 7 iulie, ora 00:40, AXN
Numele “Django” este familiar fanilor genului western. Cel care a interpretat pentru prima oară personajul cu acest nume a fost Franco Nero, în 1966. Iubirea este cea care îl impulsionează pe Django și care-i dă forța să o caute pe Broomhilda pentru a o elibera din sclavie. Pentru Leonardo DiCaprio, rolul lui Calvin Candie, infamul proprietar al plantației Candyland, a fost primul rol de personaj negativ din cariera sa. Acțiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense.

Exploreaza subiecte similare:

The Village, Joaquin Phoenix, Sigourney Weaver, William Hurt, Mud, Matthew McConaughey, Dwayne Johnson, Persepolis, Beautiful Creatures, Django Unchained, Christoph Waltz, Restless, Rampage, Jamie Foxx

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wini pe 2 iulie 2019 17:55
vizitați cel mai complet site cinematografic 2019 cu un ecran de mare numai aici> MOVIEXKA.COM

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells