Recomandări TV. Personaje memorabile pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 24 Sep 2018
Iată ce filme putem urmări la TV de luni până duminică

Cinemagia oferă, alături de programul complet al posturilor TV de la noi, rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

SF. Arrival (2016)
Luni, 24 septembrie, ora 22:10, Film Now
Arrival, în regia lui Denis Villeneuve, cu un premiu și șapte nominalizări la Oscar și un premiu și opt nominalizări la premiile BAFTA, poate fi urmărit pe micul ecran. Nave spațiale misterioase sunt răspândite pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenții au? Iată ce are de elucidat Louise Banks (Amy Adams), expert în lingvistică, solicitată de autorități ca să descifreze limbajul „intrușilor”. Va reuși oare Louise să traducă la timp limbajul invadatorilor extratereștri sau va „traduce” soarta umanității?

SF. Life (2017)
Marţi, 25 septembrie, ora 21:00, CineMAX
Life/Viaţa - primele semne prezintă o expediţie cu scopuri ştiinţifice, care devine locul de origine a unei creaturi terifiante.
Life porneşte de la o reuşită ştiinţifică extraordinară: o capsulă de pe Marte este recuperată pe o staţie spaţială, iar cercetătorii descoperă că aceasta conţine prima dovadă de viaţă extraterestră. Doar că organismul se dezvoltă neaşteptat şi curând se va dovedi extrem de inventiv mai întâi în a evada din spaţiul închis unde era studiat şi apoi în a ucide membrii echipajului. În timp ce oamenii sunt organisme multicelulare, formate din celule specializate, acest extraterestru e format din celule identice care lucrează împreună, ca un corp comun. Aceasta a influenţat şi modul cum se deplasează, cum mănâncă şi cum se comportă ca prădător. E o ființă cu o extraordinară capacitate mimetică, fapt ce o face terifiantă.

Acțiune. Braven (2018)
Miercuri, 26 septembrie, ora 00:55, TV1000
În așteptarea lui Aquaman, vă propunem acest thriller cu Jason Momoa protagonist. Atunci când Joe Braven (Jason Momoa), un muncitor forestier umil care locuiește în zona frontierei SUA/Canada, se confruntă cu un grup de traficanți de droguri care au depozitat heroina în cabana sa retrasă din munți, el trebuie să facă tot ce e posibil pentru a-și proteja familia. Traficanții de droguri nu știu însă că omul pe care l-au întâlnit are două motivații puternice - una de a lupta pentru viețile membrilor familiei sale, iar cealaltă... plăcerea de a ucide.

Crimă/biografic. Legend (2015)
Joi, 27 septembrie, ora 01:50, Film +
Filmul Gangsteri de legendă, cu Tom Hardy în dublu rol, cel al gemenilor Reggie şi Ronnie Kray, cei mai cunoscuţi infractori britanici, ne face în sfâșit o invitație în lumea mafiei londoneze, după ce marele ecran ne-a „obișnuit” cu universul mafiei americane. Vedem că nu „discreția” este modul de operare al gangsterilor britanici, asemenea mafioților din America, ci bravarea și mediatizarea imaginii, pozând în vedete. Starurile de cinema ale vremii și gangsterii din westernuri sunt modelele celor doi frați.Filmul este un tur de forță pentru Tom Hardy, care a „jonglat” între două personaje diferite, de la scenă la scenă.

Comedie sportivă. Blades of Glory (2007)
Vineri, 28 septembrie, ora 23:00, Diva
Cu tupeul lui caracteristic, Will Ferrell interpretează rolul lui Chaz, un impulsiv patinator pe gheață, care-și rezolvă într-un mod cel puțin surprinzător problema cu principalul său concurent, Jimmy (Jon Heder): o păruială pe podium, nesabuita decizie care le atrage amândurora excluderea din orice competiție oficială de patinaj artistic. După câțiva ani de stat pe bara, cei doi își dau seama că pot păcăli regulamentul și concurează, dar nu separat, ci împreună, la categoria perechi. Faptul ca Chazz e extrem de bădăran, iar Jimmy extrem de efeminat provoacă nenumărate gaguri (uneori de un gust îndoielnic, că doar e un film cu Will Ferrell) care garantează succesul de public al acestei comedii.

Heist movie. Now You See Me (2013)
Vineri, 28 septembrie, ora 23:00, PRO TV
Cu o distribuţie plină de nume mari, filmul spune povestea unor magicieni care jefuiesc afacerişti corupţi şi, ca să-şi merite faima de Robin Hood moderni, dau banii furaţi spectatorilor spectaculoaselor lor show-uri de magie. Evident, FBI-ul intră pe fir şi încearcă să îi bage la zdup, într-o bătălie a orgoliilor, dar şi a îndemânării.

Thriller. Drive (2011)
Duminică, 30 septembrie, ora 22:10, TVR 2
Un heist movie american cu urmăriri de maşini şi mafioţi sângeroşi în care, totuşi, s-a acordat o atenţie deosebită personajelor, care nu mai sunt simple marionete, ce aleargă de colo până colo cu pistolul în mână, şi milioanele de euro la subbraţ, ci au o viaţă interioară, şi spun o poveste dincolo de acţiunea propriu-zisă. Filmarea urmăririlor s-a făcut într-un stil proaspăt, care te pune, ca spectator, pe scaunul copilotului. The Driver (Ryan Gosling) e un cascador profesionist ziua şi şofer al lumii interlope pe timp de noapte. Nu contează în ce scop, el se simte cel mai bine la volan. Shannon (Bryan Cranston) e pe de o parte mentor, pe de alta managerul Şoferului. Singuratic şi indiferent la manevrele lui Shannon, șoferul o întâlneşte pe Irene (Carey Mulligan).


Exploreaza subiecte similare:

Arrival, Denis Villeneuve, Braven , Jason Momoa, Legend, Tom Hardy, Blades of Glory, Will Ferrell, Jon Heder, Now You See Me, Drive, Ryan Gosling, Carey Mulligan, Life

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 24 septembrie 2018 20:46
Posturile tv dedicate cu precadere filmelor de orice gen, sunt un mare noroc pentru toti cinefilii, dezmerdandu-ne si in aceasta saptamana cu realizari exceptionale si de calitate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells