Legend

(2015)

Gangsteri de legendă

Poster Legend Postere Legend

Sinopsis Legend

Mai mult
Legend trl

Regizat de Brian Helgeland, „Gangsteri de legendă” spune povestea celor mai cunoscuți infractori britanici, gemenii Reggie și Ronnie Kray, în perioada lor de glorie de la jumătatea anilor '60.

După ce Ronnie este eliberat din închisoare, cei doi frați încep să-și consolideze imperiul în Londra, încercând să elimine cartelul criminal al lui Charlie Richardson și colaborând cu mafia americană care caută să pătrundă în oraș. Celebri și…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: simona82
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
Tom Hardy Tom Hardy Reggie Kray / Ron Kray Emily Browning Emily Browning Frances Shea Paul Bettany Paul Bettany Charlie Richardson
Colin Morgan Colin Morgan Frank Shea Christopher Eccleston Christopher Eccleston Nipper Read Chazz Palminteri Chazz Palminteri Angelo Bruno
David Thewlis David Thewlis Leslie Payne Taron Egerton Taron Egerton Mad Teddy Smith Tara Fitzgerald Tara Fitzgerald dna. Shea
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Cross Creek Pictures

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Universal Pictures

Distribuit in Romania de

Vertical Entertainment
Film disponibil pe DVD, Blu-ray în România

Box office Legend

Weekend premieră (12.10.2015)
  • Loc 1
  • Spectatori 28.917
  • Încasări (RON) 562.773,10
Total
  • Spectatori 97.312
  • Încasări (RON) 1.859.754,14
  • Încasări (USD) 465.046,60

Părerea criticului

Gloria pe 18 Octombrie 2015 18:31
Un tur de forță pentru Tom Hardy
Filmul Gangsteri de legendă, cu Tom Hardy în dublu rol, cel al gemenilor Reggie şi Ronnie Kray, cei mai cunoscuţi infractori britanici, ne face în sfâșit o invitație în lumea mafiei londoneze, după ce marele ecran ne-a „obișnuit” cu universul mafiei americane.

Vedem că nu „discreția” este modul de operare al gangsterilor britanici, asemenea mafioților din America, ci bravarea și mediatizarea imaginii, pozând în vedete. Starurile de cinema ale vremii și gangsterii din westernuri sunt modelele celor doi frați.

Filmul este un tur de forță pentru Tom Hardy, care a „jonglat” între două personaje diferite, de la scenă la scenă. Trebuie să recunosc că personajul Ron Kray - fratele sărit de pe fix din echipa celor doi gemeni gangsteri, dar mai mult de atât: un raisonneur al filmului, cu cele mai insolite și spumoase replici -… citeşte

5 7

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
robbiex2 pe 20 Octombrie 2015 00:46
Hello, London!
Mai rar mi se intampla ca in doua ore si zece minute cat tine acest film, sa nu ma uit la ceas sau sa nu ma foiesc pe scaun.Filmul incepe bine din primele minunte astfel incat reuseste sa iti capteze toata atentia cu povestea pe care urmeaza sa o aflii. Tom Hardy isi face reusita aparitia inca de la inceput, lansandu-te sa-i analizezi ambele personaje pe care le interpreteaza dar..nu prea sunt multe de obiectat la el, jucand formidabil in cele doua situatii ba mai mult, personajul mai mult agresiv, mi`a amintit de rolul pe care il face in Batman, jucand si acolo perfect!
Este un film dur, cu si despre gangsteri! Un film simplu dar candva real.Are actiune indeajunsa, putine momente romantice si in rest..chestii despre gangsteri si acele vremuri londoneze din anii ’60.
A fost printre primele filme pe care le asteptam sa le vizionez la cinema cu mare drag.Va recomand, merita indeplin!

14 1
AndreiStefan pe 22 Octombrie 2015 00:28
Un schizofrenic intra intr-un bar...
Ce a facut Hardy dintr-un dublu rol cu un "british accent" si o expresie de-a dreptul schizofrenica, e poate "punctul" de referinta al carierei sale...dupa parerea mea cel(e) mai bun rol(uri), chiar si peste Warrior.

Titlul comentariului meu defineste o scena exemplara pentru tiparul dorit in acest film....de gangster dur, nebun dar si cu un umor aparte, ce nu-si reneaga sangele si nu renunta la ideea de a-si apara si accepta fratele cu orice pret...fie ca privesti din partea nebunului(Ron) sau din cea a celui calculat(Reg)...pana la urma, sangele apa nu se face.

Un alt Godfather, sau ceva apropiat CLAR nu va mai fi, dar pelicule de genul acesta nu dauneaza...chiar deloc!

7 1
calinutzc pe 5 noiembrie 2015 09:32
De ce "british accent"? Tom Hardy e nascut in Londra.
AndreiStefan pe 7 noiembrie 2015 19:09
Mi s-a parut mult mai accentuat dat fiind rolul filmului si comparand cu rolurile din alte filme.
conu66 pe 12 Decembrie 2015 19:08
Gangsteri de...gheretă !
Un film pe care l-am așteptat foarte mult...și care m-a dezamăgit la fel de mult ! Nimic din măreția lui The Godfather, din umorul cinic și dialogurile spumoase din Goodfellas...parcă ar fi făcut de o echipă de scoțieni zgârciți în tot ceea ce fac ! Au fost printre cele mai plictisitoare 2 ore și 10 minute,pe care cu greu le-am suportat...un scenariu mediocru, fără un suspans real, o echipă de actori la fel de mediocră...Excepție face doar Tom Hardy,într-un rol de zile mari ,un fel de Dr.Jeckyll and Mr.Hyde al lumii interlope londoneze din anii 60.Filmul face o mare defavoare cărții din care s-a inspirat, în ciuda eforturilor făcute cu decorurile , costumele și muzica. De obicei nu prea țin cont de recenzii dar de data asta le găsesc perfect justificate ( nota 6- Rotten Tomatoes și 5,5 - Metacritic ).Trece clasa...dar, doar atât !!
6 13
andystarx pe 24 Ianuarie 2016 15:41
Nota 8/10
Desi la inceput ,nu il agream pe acest TOm Hardy,pentru dublul rol jucat in acest film,devine unul dintre preferatii mei ! A jucat impecabil,si merita o nominalizare pentru acest film,dar probabil fiindca are pentru Revenant,nu a primit-o ! Scenariul nu m-a dat pe spate,dar este un film de vazut pentru fanii filmelor cu mafioti !II acord 8 ,pentru jocul senzational al lui Hardy !
5 2
narcisson pe 5 februarie 2016 00:47
Ciudat, mie unul mi-a placut de la primul film in care l-am vazut, deoarece este extraordinar de carismatic. Si la moment, locul 2 in topul actorilor englezi, dupa Gerard Butler in opinia mea. De vazut RocknRolla, unde au jucat impreuna niste roluri senzationale. *thumbs up for you
andystarx pe 5 februarie 2016 01:40
da ,imi doresc sa vad si acel film,urmaresc o groaza de filme,il voi urmari cu siguranta !Butler,nu prea ma incanta,dar oricum nu este un actor rau !
benzarg pe 08 Noiembrie 2015 01:06
hop si eu...
Unul dintre cele mai bune 5 filme pe care le-am vazut in 2015...se bazeaza mai mult pe viata personala a acestor personaje controversate din istoria britanica, ceea ce cred ca este un mare +
3 1
1900toamna pe 19 Octombrie 2015 01:03
Mi-a plăcut mult, merita, mergeți să-l vedeți. Am ras, m-am întristat, fain film
3 1
catalin_ionut_23 pe 19 octombrie 2015 18:54
Si doar 8 stelute?
AdriAdrianna98 pe 23 august 2016 21:52
Pai pentru foarte bune dai 8 nu 10........ 10 e capodopera, foloseste denumirile alea de la ei daca nu te duce capu sa faci o notare corecta.
emy_sinaia pe 16 Ianuarie 2016 22:22
O parte din aspectul vietii unor gangsteri la Londra, fara actiune deosebita, cu nimic iesita din comun. Jocul actoricesc al ''fratilor'' Kray este singurul element demn de retinut.
3 2
mihnea_aspru95 pe 07 Septembrie 2015 02:17
Cred c-o sa fie magnific................................
3 3
andrada_popescu pe 21 octombrie 2015 21:35
Foarte bun filmul pentru ca aduce ceva nou ,are un altfel de subiect. Merita !!
Sorin87 pe 27 Ianuarie 2016 19:46
Legend este genul de film care imi place, actiunea si povestea filmului foarte bine puse la punct, te tine in fata televizorului
2 1
sebastian_ioan pe 08 Decembrie 2015 10:20
Filmul Gangsteri de legendă, cu Tom Hardy în dublu rol, cel al gemenilor Reggie şi Ronnie Kray, cei mai cunoscuţi infractori britanici, ne face în sfâșit o invitație în lumea mafiei londoneze, după ce marele ecran ne-a „obișnuit” cu universul mafiei americane.

Vedem că nu „discreția” este modul de operare al gangsterilor britanici, asemenea mafioților din America, ci bravarea și mediatizarea imaginii, pozând în vedete. Starurile de cinema ale vremii și gangsterii din westernuri sunt modelele celor doi frați.

Filmul este un tur de forță pentru Tom Hardy, care a „jonglat” între două personaje diferite, de la scenă la scenă. Trebuie să recunosc că personajul Ron Kray - fratele sărit de pe fix din echipa celor doi gemeni gangsteri, dar mai mult de atât: un raisonneur al filmului, cu cele mai insolite și spumoase replici -… citeşte

2 1
ionutcatalin11 pe 20 Octombrie 2015 01:33
este un film bun,dar nu este unul fantastic să rămâi uimit
2 8
ornitoring pe 17 Ianuarie 2016 12:16
prestatie
filmu mi sa parut foarte bun dar prestatia e geniaala a lui tom hardy recomand un film cu scene maxime
1 1
stricted pe 04 Ianuarie 2016 21:49
Îl recomand fără nici o reţinere.
Tom Hardy face un dublu rol superb. Cel mai mult mi-a plăcut la jocul actoricesc faptul că şi-a folosit pentru un personaj vocea sa şi pentru celălalt vocea pe care o avea când îl interpreta pe Bane în „The Dark Knight Rises”.
1 1
MaddoW pe 28 Decembrie 2015 00:26
Foarte bun. personajele principale joaca excelent. Unul din cele mai bune filme din 2015
1 1
adrian_burdan pe 24 Octombrie 2015 09:07
Excepțional jocul lui Tom Hardy. Merita vazut ;)
1 1

Spune-ţi părerea despre Legend

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Legend
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells