Recomandări TV. Investigații, jocuri de noroc, lupta pentru supraviețuire

de Gloria Sauciuc în 16 Sep 2019
Iată cele mai bune filme și seriale care rulează pe micile ecrane de luni până duminică

Lunea este a recomandărilor TV pe Cinemagia. Totodată, vă punem la dispoziție, în orice zi a săptămânii, programul complet al posturilor TV de la noi dar și rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Serial TV. I Am The Night (2019)
Luni, 16 septembrie, de la 21:00, TNT
Inspirat din evenimente reale, serialul original TNT I Am the Night spune povestea captivantă a Faunei Hodel (India Eisley), o adolescentă abandonată la naștere, care crește lângă Reno, Nevada. Fauna trăiește confortabil cu misterul originii ei, până când o descoperire o face să pună totul sub semnul întrebării. În timp ce Fauna începe să investigheze secretele trecutului ei, întâlnește un reporter (Chris Pine), bântuit de un caz din trecut. Împreună, cei doi urmează o pistă sinistră care îi duce aproape de George Hodel (Jefferson Mays), un ginecolog din Los Angeles, implicat în câteva dintre cele mai întunecate depravări de la Hollywood și, posibil, una dintre cele mai dezgustătoare crime nerezolvate. Serialul a debutat la TNT pe 9 septembrie.

Comedie de acțiune. Jocuri, poturi și focuri de armă (1998)
Luni, 16 septembrie, ora 22:50, AMC

Eddy (Nick Moran) este cunoscut ca un bun jucător de cărţi. Aşadar, el şi cei trei prieteni ai lui, Soap, Tom şi Bacon se hotărăsc să pună fiecare câte 25.000 de lire pentru ca Eddy să participe la o partidă ilegală de poker, condusă de un cunoscut infractor din oraş, Hatchet Harry. Totuşi, Eddy nu îşi dă seama că jocul este măsluit şi rămâne dator cu 500.000 de lire. El este ameninţat că îşi va pierde degetele unul câte unul până când va reuşi să-şi plătească datoria într-o săptămână. Eddy şi prietenii lui se gândesc la tot felul de soluţii ilegale din care ar putea scoate banii, iar în final se hotărăsc să jefuiască o bandă de hoţi cu care sunt vecini, care la rândul lor plănuiesc să jefuiască o bandă de cultivatori de canabis care îşi păstrează banii în cutii de pantofi. Planul pare simplu la început, dar curând se instalează haosul, iar Eddy şi prietenii lui trebuie să găsească rapid o cale de a scăpa nevătămaţi.

Coproducție românească. Lemonade (2018)
Marţi, 17 septembrie, ora 16:10, CineMAX
„Este o viziune proaspătă şi neliniştitoare asupra celebrului vis american şi asupra sacrificiilor pe care suntem dispuşi să le facem pentru a-l atinge. Este, în acelaşi timp, un deget îndreptat spre România”, scria Cinemagia la data lansării filmului în secţiunea Panorama a festivalului de la Berlin. Scenariul, scris de Uricaru şi Tatiana Ionaşcu, nu se sfieşte să exploreze tot mai răspândita xenofobie americană şi o face într-un mod care ţi-o apropie pe sensibila Mara (Mălina Manovici), prin ochii căreia vedem nu doar America, ci şi România.

Supereroi. Glass (2019)
Miercuri, 18 septembrie, ora 20:00, HBO
Glass, un nou blockbuster marca M. Night Shyamalan, cu Bruce Willis și Samuel L. Jackson, lansat de Buena Vista International și Universal Pictures, îmbină într-un mod original două super povești care poartă semnătura regizorului: „Indestructibilul” (2000) și „Split” (2016). Din „Indestructibilul” („Unbreakable”), revin Bruce Willis, în rolul lui David Dunn și Samuel L. Jackson, în rolul lui Elijah Price, cunoscut și sub pseudonimul de Domnul Glass. Lor li se alătură, din „Split”, James McAvoy, reluând rolul lui Kevin Wendell Crumb și a multiplelor personalități care se ascund în interiorul său, precum și Anya Taylor-Joy, în rolul lui Casey Cooke, singura captivă ce a supraviețuit unei întâlniri cu Bestia (The Beast), cea mai terifiantă personalitate a lui Crumb. Reluând firul epic din „Split”, Dunn pornește acum în căutarea Creaturii, o găsește, însă lucrurile evoluează neașteptat și cei doi se trezesc internați într-un spital de psihiatrie unde dau peste un personaj extrem de cunoscut – Price – care se dovedește a fi cel care deține secrete cruciale despre ei.

Ecranizare. Papillon (2017)
Vineri, 20 septembrie, ora 23:15, Film Now
O alegorie a dramei privării de libertate, filmul Papillon rulează pe micul ecran. Cu Charlie Hunnam (King Arthur) și Rami Malek (Bohemian Rapsody) protagoniști. Papillon este o dramă a individului și o dramă istorică, o secvență inedită dintr-o lume dispărută, un capitol uitat, trecut în umbră din istoria recentă a Franței. Producția nu are tempo-ul unui film de acțiune, ci a unei drame biografice. Filmul ecranizează cartea autobiografică a lui Henri Charrière din 1969 și este un remake al clasicului omonim din 1973, în care jucau Steve McQueen și Dustin Hoffman. Hotărât să își recapete libertatea și să se întoarcă la iubita lui, Papillon încheie o alianță neobișnuită cu înstăritul Louis Dega (Rami Malek) care, în schimbul protecției sale, îi oferă eroului nostru banii necesari pentru a pune în practică un
plan de evadare.

Biografic. Fără limite/Little Ashes (2008)
Sâmbătă, 21 septembrie, ora 00:50, TVR

În Spania anilor 1920, trei tineri talentaţi se întâlnesc la universitate în Madrid şi, o vreme, formează un nucleu artistic intens, din care fiecare se va desprinde pentru a marca, în felul său, arta secolului XX: pictorul Salvador Dali (jucat de Robert Pattinson), poetul Federico Garcia Lorca şi cineastul Luis Bunuel.

Thriller. Alpha (2018)
Duminică, 22 septembrie, ora 17:40, HBO 2
În pofida câtorva imagini violente, Alpha este un film care se adresează în principal copiilor peste 12 ani și adolescenților. Este o poveste aspră despre maturizare dar și despre prietenia dintre om și animal. Spectatorii adulți vor fi poate surprinși de căldura relațiilor familiale din acest trib preistoric și de faptul că filozofia de viață a acestor oameni preistorici, așa cum au gândit-o scenariștii, este cât se poate de actuală.

Exploreaza subiecte similare:

I Am The Night, Jefferson Mays, India Eisley, Nick Moran, Chris Pine, Glass , M. Night Shyamalan, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Lock Stock and Two Smoking Barrels, Lemonade, James McAvoy, Papillon, Charlie Hunnam, Rami Malek, Alpha, Little Ashes, Robert Pattinson

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells