Răfuială pe viaţă şi pe moarte, supereroi şi aventuri cu super-scorpii, marţi la TV

de Ştefan Dobroiu în 1 Iun 2020
Obsesia, Omul-Păianjen: Departe de casă şi Soacra mea e o scorpie, în program

Marţi seara avem parte de mai multe exemple de escapism cinematografic, de la comedie uşurică la unul dintre cele mai bune action-uri ale anilor '90. Iată mai jos trei dintre posibilităţile de petrecere a timpului în faţa televizorului. Te invităm în comentarii să ne spui ce alte filme îţi fac cu ochiul marţi la TV.

Heat/Obsesia (1995)
Paramount Channel, 20:30
Dacă pentru luni recomandam Collateral, succesul din 2004 al lui Michael Mann, iată că ziua de marţi vine poate cu cel mai cunoscut şi apreciat film al regizorului, celebru pentru faptul că îi aduce pe ecran, chiar dacă rareori în acelaşi timp, pe doi dintre actorii emblematici ai anilor '90, Robert De Niro şi Al Pacino. Primul interpretează un jefuitor de bănci, iar celălalt pe poliţistul obsedat să-l prindă. Filmul oferă câteva scene antologice şi a fost copiat ulterior de mai mulţi jefuitori de bănci, inclusiv de un român, Emil Mătăsăreanu, protagonist în 1997 al uneia dintre cele mai sângeroase confruntări armate din istoria poliţiei americane.

Atenţie, Heat are 170 de minute, prin urmare vei petrece timp alături de Pacino şi De Niro până târziu în noapte.

Spider-Man: Far From Home/Omul-Păianjen: Departe de casă (2019)
HBO, 22:00
O mostră de cinema lejer şi distractiv, noul film cu britanicul Tom Holland în rolul lui Peter Parker atinge şi câteva subiecte mai relevante, precum ştirile fabricate şi dificultatea din prezent de a discerne adevărul de minciună în media. Peter ajunge în Far from Home la Veneţia, Praga, Berlin şi Londra, într-un slalom parcă scos dintr-un film cu James Bond, dar marele merit al filmului este atragerea în distribuţie a lui Jake Gyllenhaal într-un rol complex şi imprevizibil. Lansat în România în iulie 2019, filmul a fost văzut de aproape 250.000 de spectatori la noi în ţară.

Citeşte cronica noastră, publicată chiar înainte de premiera din cinematografe, aici.

Monster-in-Law/Soacra mea e o scorpie (2005)
Film Now, 20:00
În perioada ei de glorie, Jennifer Lopez lansa câte două comedii romantice pe an, iar Soacra mea e o scorpie se evidenţiază prin faptul că a convins-o pe Jane Fonda să revină pe ecrane după o pauză de 15 ani. Povestea Violei, care ar da orice ca fiul ei perfect să nu se însoare cu aleasa inimii, resuscitează o relaţie familiară în mai toate culturile şi imortalizată în poveşti dintre care poate Soacra cu trei nurori a lui Ion Creangă este cea mai cunoscută la noi. Veninul dintre cele două eroine umple ecranul, dar lecţia de viaţă nu întârzie să îşi facă apariţia.

Dacă vrei o întâlnire mai recentă cu soacre-poame acre, recomandăm Crazy Rich Asians, o comedioară lipsită de pretenţii disponibilă pe Netflix după ce a strâns 240 de milioane de dolari (la un buget de doar 30) la premiera din 2018. Soacra de serviciu este aici Michelle Yeoh.

Ce alte filme îţi fac cu ochiul marţi în programul TV?

Exploreaza subiecte similare:

Heat, Monster-in-Law, Spider-Man: Far From Home, Crazy Rich Asians, Jane Fonda, jennifer lopez, Robert De Niro, Al PAcino, Collateral, Michael Mann, Jake Gyllenhaal, Tom Holland, Michelle Yeoh

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells