Omul-Păianjen: Departe de casă, fascinaţia iluziei

de Ştefan Dobroiu în 3 Iul 2019
Noua aventură a lui Spider-Man nu plictiseşte nicio clipă

Tom Holland îşi consolidează statutul de nouă stea a Universului Cinematografic Marvel, iar Spider-Man devine un portdrapel al Răzbunătorilor în această nouă colaborare între studiourile Sony şi Marvel. Eliberat din chingile familiarului (filmul anterior inova prea puţin în comparaţie cu filmele în care eroul era interpretat de Tobey Maguire şi Andrew Garfield), supereroul face un amuzant slalom european, ajutat şi de atractivă nouă achiziţie a francizei, actorul Jake Gyllenhaal. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la premiera de vineri.

Da, cu un erou adolescent în prim-plan, blockbusterul i-ar putea lua pe nepregătite pe spectatorii adulţi, dar cu puţină bunăvoinţă şi aceştia se pot distra de minune în aventura ce-l poartă pe Peter Parker prin Veneţia, Praga, Berlin şi Londra. Noi nu ne-am uitat la ceas nici măcar o secundă, iar tonul poveştii şi provocările lui Peter şi ale colegilor lui recomandă Departe de casă chiar şi pentru cei mai mici dintre spectatori.

Totul începe la scurtă vreme după finalul lui Avengers: Endgame, iar scenariul nu se sfieşte deloc să menţioneze vidul de popularitate şi nesiguranţa create de dispariţia câtorva dintre cei mai adulaţi şi influenţi Răzbunători. În acest context, Peter (Tom Holland) nu vrea decât o pauză şi anume o excursie în Europa alături de colegii de clasă, o aventură în timpul căreia puştiul intenţionează să o cucerească pe MJ (Zendaya). Doar că Nick Fury (Samuel L. Jackson) are alte planuri pentru "supereroul de cartier", iar Peter va ajunge curând să lupte printre cele mai populare obiective turistice de pe vechiul continent, începând cu Veneţia.

După desfăşurarea de forţe din Endgame, noul film cu Spider-Man este o gură de aer proaspăt şi o binevenită schimbare de ton şi anvergură. Este foarte amuzant faptul că, în timp ce intenţia lui Peter este să se distreze şi să se apropie de sarcastica MJ, destinul îl obligă să jongleze în situaţii tot mai periculoase, în încercarea de a-şi salva prietenii şi de a-şi păstra anonimatul. Poate că povestea nu este animată de foarte multă ambiţie, dar tonul şi efectele speciale transformă Departe de casă într-un film perfect de vară, numai bun pentru două ore de escapism în răcoarea şi întunericul sălii de cinema.

Jake Gyllenhaal este şi el foarte bun în rolul lui Quentin/Mysterio, un bărbat venit de pe un Pământ alternativ distrus de acţiunile a patru villaini ale căror proprietăţi omagiază cele patru elemente. În apropierea sa de Mysterio, dar şi în relaţia cu Happy (Jon Favreau) şi Nick Fury noua aventură a lui Spider-Man discută în substrat despre cât de importante sunt modelele şi încurajarea, dar şi despre cât de devastatoare a fost pentru Peter despărţirea de Tony Stark.

La finalul filmului sunt două secvenţe pe care îţi recomandăm să nu le pierzi. Una resetează complet relaţia lui Spider-Man cu restul lumii şi oferă o simpatică reîntâlnire cu un actor din trilogia regizată de Sam Raimi. Cealaltă pare a fi doar un iepure scos din pălărie, dar ar putea avea un efect interesant asupra următoarelor filme Marvel.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Jon Favreau, Samuel L. Jackson, Zendaya, Spider-Man: Far From Home, Avengers: Endgame

Alte știri din cinema

Sezonul 2 al Shadow and Bone, popularul serial fantasy, a fost deja scris, confirmă producătorul

Primul sezon din Shadow and Bone este acum disponibil în streaming pe Netflix

John Wick: Chapter 4 îl cooptează pe actorul din It, Bill Skarsgård

Posibilul subiect al filmului - John Wick (Keanu Reeves), doritor să se răzbune pe Winston (Ian McShane) pentru trădare

Megan Fox, agent FBI pe urmele personajului jucat de Machine Gun Kelly

În primul trailer-ul de la Midnight in the Switchgrass vedem că nu e vorba de un film romantic

KINOdiseea ALTFEL în iunie, la Bucureşti

În prioada 19-20 iunie, la Bucureşti, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 4 iulie 2019 09:35
simpatica reintalnire e cu JK Simmons aka J. Jonah Jameson; era si cazul sa isi caute Peter Parker un job :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells