Primele reacții la Spider-Man: No Way Home sunt aici!

de Marina Florea în 14 Dec 2021
Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă se lansează pe marile noastre ecrane pe 17 decembrie

Primele cronici pentru Spider-Man: No Way Home au apărut în mediul online, iar Cinemagia nu întârzie să vi le prezinte, mai ales că ne mai despart doar câteva zile de premiera filmului pe marile noastre ecrane.

Începând de unde Spider-Man: Far From Home s-a încheiat, îl vedem pe Jonah Jameson, un ziarist de investigații (J.K. Simmons) care anunță întreaga lume că eroul nostru din titlu este adolescentul Peter Parker (Tom Holland). Odată ce identitatea îi este divulgată, Peter încearcă să rezolve situația cu ajutorul lui Dr. Strange (Benedict Cumberbatch). Este, desigur, un dezastru, care atrage personaje din universuri alternative ce se întâmplă să cunoască identitatea secretă a lui Spider-Man: Green Goblin (Willem Dafoe), Dr. Octopus (Alfred Molina), Sandman (Thomas Haden Church), dar și dușmanii lui Spiderman în varianta Tobey Maguire anume Electro (Jamie Foxx), Lizard (Rhys Ifans). Spidey și Doctor Strange deschid o prăpastie între dimensiuni diferite, ceea ce îl obligă pe SpiderMan să lupte cu eroi negativi din întreaga serie Spiderman.

The Wrap are o cronică pozitivă - „Cea mai supereroică faptă ar putea fi capacitatea filmului de a păstra emoțiile și relaționarea tipic umană chiar si unde timpul și spațiul sunt manipulate. Echipa regizorului Jon Watts și a scenaristului Chris McKenna se întoarce, iar Erik Somers a dat celor trei actori principali puterea de a face din sufletul lor de copil acel punct de sprijin de la care pornesc toate călătoriile lor între dimensiuni diferite ale universului.

Și partea cu supereroi este foarte amuzantă, nu vă faceți griji. Monteurii Jeffrey Ford (Avengers: Endgame) și Leigh Folsom Boyd (Black Widow) mențin secvențele de luptă realiste și fluide, chiar dacă o mulțime de personaje se luptă ori Dr. Strange transformă lumea într-un caleidoscop, și cu asemenea coloană sonoră precum cea semnată de Michael Giacchino momentele de primejdie sau de triumf sunt bine subliniate.

Chiar dacă scenariul alunecă într-o prezentare prea amplă a cine ce este – deși este în schimb neclar asupra regulilor multiversului – No Way Home așteaptă din partea publicului minime cunoștințe asupra primelor trei filme cu Tobey Maguire și a celor cu Andrew Garfield”.

Perri Nemiroff (YouTube) spune că „Prima jumătate are veleități de material brut, dar cea de-a doua jumătate strălucește. În acea parte a filmului, multi-universul depășește orice așteptări – plăcut, eliberator, adesea emoționant și atrăgător.

The Hollywood Reporter notează - „Decât să dăm spoilere, hai mai bine să vorbim despre elefantul din cameră: cine credea că ar putea fi o idee bună să fie abordat acest material după ce, practic, același lucru se petrecea în 2018 cu animația Spider-Man: Into the Spider-Verse ? Era vorba de o aventură așa de proaspătă, plăcută și atrăgătoare încât No Way Home ar putea părea neîndemânatică prin comparație, bazându-se pe fețele noi și construind acele momente emoționante de operetă pe care regizorul de obicei le evita”...

Publicația indiewire.com scrie că „Zvonurile circulă nu doar despre conținut, ci și despre distribuția filmului, și cu toate ca nici nu confirmăm nici nu negăm ceva aici, este suficient sa spunem că filmul are atât fețe cunoscute, cât și completări surprinzătoare. Adevăratul truc este că și fragmentele care într-un alt film ar fi artificii aici contribuie la povestire. MCU rareori a refuzat un cameo când a fost posibil, dar No Way Home chiar le-a făcut să conteze”.

 

Exploreaza subiecte similare:

Spider-Man: No Way Home, J.K. Simmons, Tom Holland, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe, Alfred Molina, Thomas Haden Church, Tobey Maguire, Jamie Foxx, Rhys Ifans, Jon Watts, Chris McKenna, Avengers: Endgame, Black Widow

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 15 decembrie 2021 12:26
Electro si Lizard sunt dusmanii Spiderman varianta Andrew Garfield
alex_il_fenomeno pe 7 ianuarie 2022 21:32
Clar un film ce nu poate fi ratat, inca mai ruleaza in cinema, sa vedem cum ne gasim timp sa mergem si la el!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells