Prima vizionare Avatar

de Gloria Sauciuc în 18 Dec 2009
Prima vizionare Avatar

Joi seara a avut loc avanpremiera celui mai spectaculos film SF al anului, Avatar, în regia lui James Cameron. 165 de minute de spectacol pur! James Cameron nu ne trădează nicio clipă încrederea. Bifează de Oscar la efecte speciale, scenografie, machiaj, decor, imagine şi realismul personajelor create.


Povestea este peste Transformers, de exemplu, un film care contează de asemenea foarte mult pe efecte speciale. Dar se vede influenţa foarte multor idei SF, pe care Cameron a recunoscut că le-a preluat din toate cărţile şi benzile desenate citite.

Interesantă e abordarea eco - Na'vi îşi respectă planeta, existând între Pandora şi aceşti aborigeni o comunicare bioenergetică. Ideii deja fumate (iertaţi-mi impietatea asocierii acestei sintagme cu contextul eco al poveştii) a planetei care trăieşte şi comunică, se adaugă cea a unei lumi şamanice. Arborele Vieţii, dansuri şi formule magice rostite de Na'vi pentru vindecarea răniţilor, cultul strămoşilor, cu totul o lume care te hipnotizează nu doar vizual, ci şi la nivel de concept.

Na'vi au un mod primitiv de a trăi - vânează cu arcuri, se deplasează sumar îmbrăcaţi, dar au o frumuseţe spirituală pe care Cameron mizează ca să ne îndrăgostim de Neytiri o dată cu Jake Sully (Sam Worthington). Şi regizorul onorează inclusiv promisiunea unei poveşti de dragoste sensibile, care emoţionează.

Pandora are un mediu asemănător celui de pe Pământ, de pe orbita unei planete gazoase uriaşe numite Polyphemus din sistemul stelar Alpha Centauri-A. La 4,4 ani lumină depărtare, Alpha Centauri este cel mai apropiat vecin stelar al nostru şi când se descoperă că Pandora este bogată într-un minereu rar pe Pământ, numit Inprocurabiu, rasa începe să exploateze resursele noii lumi. Inprocurabiu nu există în sistemul nostru solar, dar este soluţia pentru criza de energie de pe Pământ din secolul XXII, aşa că Administraţia Resurselor de Dezvoltare cheltuieşte sute de miliarde de dolari pe minerit într-o lume îndepărtată. Povestea are loc în 2154, la trei decenii după ce o colonie minieră a fost instalată pe Pandora.

Invazia activităţilor umane pe teritoriul autohton Na'vi a creat tensiuni tot mai mari între cele două specii şi le-a condus spre drumul războiului. Printr-un capriciu al destinului, moartea fratelui său geamăn, Jake Sully este împins în mijlocul acestei lumi. Se află pe Pandora pentru a fi noul pilot în Programul Avatar, o încercare a oamenilor de ştiinţă de crea o punte "de încredere" cu Na'vi prin utilizarea corpurilor de avatar construite genetic pentru a merge printre aceşti extratereştri gigantici într-o formă familiară. Dar Jake este cooptat de colonelul Miles Quaritch, şeful securităţii coloniei umane, ca să se infiltreze în clanul local şi să înveţe cum să îi controleze sau să îi învingă. Quaritch este comandantul Secops, forţa de securitate privată care apără "Poarta Iadului" împotriva prădătorilor feroce de pe Pandora şi la fel de crunţii Na'vi. E o armată mai dezordonată, dar bine echipată de mercenari, cu aeronave înarmate şi "Costume AMP" - costume de luptă externe uriaşe.

Jake devine omul nepotrivit pentru a fi plasat într-o poziţie atât de volatilă. Când se trezeşte între Na'vi şi forţele ARD care sunt pornite să distrugă lumea lor ancestrală de 10 mii de ani, Jake ia măsuri. Şi se declanşează haosul.

Cu totul un film pe care ţi-ar părea rău să nu-l vezi. Dacă deja l-ai văzut - scrie-ne la care cinema şi cum ţi s-a părut filmul.

Taguri:  Avatar, James Cameron

Părerea ta

Spune-ţi părerea
florin pe 18 decembrie 2009 13:40
am fost la cinema , prea mult SF , prea departe de realitate, nimic interesant sau nou as putea sa precizez , iti sugereaza o idee banala ca un film cu adolescenti unde dragostea invinge cu surplus de efecte speciale ca la 2012, dar nu ramai cu nimic decat cu 160 de minute unde te-ai delectat cu efecte speciale nu recomand persoanelor care vor sa dobandeasca ceva de pe urma filmului, daca nu aveti ce face faceti orice numai nu cheltuiti banii aiurea pe bilet, afara este zapada bucurati-va de ea
........... pe 18 decembrie 2009 15:46
PREA TARE
geo pe 18 decembrie 2009 16:19
filmul peste 70% numai efecte speciale!
si inca ceva cei de la cinema city niste nesimtiti cu imaxul lor.
pe la jumatatea filmului,au avut niste probleme tehnice,si l-au oprit,aproximativ 5 min.
mare scofala cu imaxul asta,unele imagini le vezi de vreo 3 ori.
la un moment dat incep sa te doara si ochii.

alex pe 18 decembrie 2009 16:20
Am vazut filmul la cinema. Cu siguranta cel mai bun film din 2009, si cu siguranta unul din cele mai bune filme din istoria HOLLYWOOD.

Este ceva nemaivazut. Este ceva ce nu poate fi descris prin cuvinte, trebuie vazut neaparat (3D is a must). Ceva aproape 3 ore trec extreeeem de repede, ai mai vrea parca inca vreo 2.

Daca Terminator a fost rege pe la inceputul anilor 90, Titanic rege la sfarsitul anilor 90, Avatar este regele regilor anilor 200X. Pana in momentul asta asa ceva nu s-a mai realizat dpdv al tehnicii cinematografice. Chiar este un punct de referinta in istoria cinematografiei pentru anii ce vin.

Cat despre poveste, mi-a placut enorm, pe langa actiune este si un film romantic (sper sa mearga si fetele la cinema, nu este doar un action/adventure/sf). Chiar daca nu este de nota 10, povestii ii dau un 9+ ! La efecte speciale, realism, scenagrafie etc.. eu ii dau 100/10 !!!

BRAVO JAMES CAMERON, esti cu adevarat king of the world ^^. Ma voi mai duce de vreo doua ori la Avatar, este o experienta unica, ce doar laun cinema 3D o poti vedea.

LAURA pe 18 decembrie 2009 16:25
nu ar trebuit sa i se dea voie lui James Cameron sa faca un astefel de film. ESTE PUR SI SIMPLU INCREDIBIL de TARE ! Este cu 3 clase peste orice film in momentul asta. CAPODOPERA, moment istoric !!

:X AVATAR cea mai tare creatie a regelui cinematografiei !

georgeccc pe 18 decembrie 2009 16:37
Hai sa fim seriosi....peste ,,lord of the rings,, nu e si nici no-sa fie vreun film in urmatorii ani...cine stie poate Hobit.......
PR07ON pe 18 decembrie 2009 16:47
deci la IMAX 3d e dublat sau subritrat sa stiu daca ma duc ?
Snow pe 18 decembrie 2009 16:53
Daca asta e capodopera a anilor 200x, alex du-te afara la zapada....nu e nimic de porcaria asta 3D mediatizata de juma' de an la greu.......decat sa dai banii pe asa ceva mai bine vorba cuiva de mai sus, jucati-va in zapada!!!
Zapada este o capodopera de la natura in imagini.......bucurati-va de ea ca nu va dura mult.....pe cand avatar va dura destul in cinematografe.......si apoi si in PC-ul vostru.....

Alecs11 pe 18 decembrie 2009 17:04
Un film extraordinar. Atat am de spus .
georgeccc pe 18 decembrie 2009 17:13
Deci ..o fi un film bun, dar capodopera in nici un caz....
Ciprian pe 18 decembrie 2009 17:20
Asta e si ideea omule, sa te delectezi la film nu sa stai cu morcovul in fund! Sincer, nu stiu ce asteapta unii de la un film.
Ahiles pe 18 decembrie 2009 17:22
@Snow dute la un psihiatru
Snow pe 18 decembrie 2009 17:33
Ahiles, du-te tu! Si daca nu vrei......te bag fortat in cabinetul lui aruncand cu bulgari de zapada dupa tine! =))
Jason Statham pe 18 decembrie 2009 19:15
da este un film exceptional nu este de nota 10 sa fiu sincer dar oricum e unu dintre cele mai mari filme story-ul este interesat iar pt astia cand ati vazut despre film scrie clar SF nu veniti cu comentarii gen e numai sf...nu e normal ...:| oricum are dreptate peste lotr nu este...oricum merita vazut 3d cinema pro rulle:P
corica pe 18 decembrie 2009 19:39
e un film care chiar merita vazut la cinema asa ca inarmati-va cu putina rabdare de vre-o 3 ore si mergeti la film fara nici un regret chiar nu aveti ce pierde
alexandra pe 18 decembrie 2009 20:19
am fost azi la film....a fost super tare....merita vazut;)
x-mas pe 18 decembrie 2009 20:25
Buna, studiez la cinematografie si filmul este unul extraordinar,cel mai bun pe care l-am vazut in ultimi ani.este un film SF,in concluzie spusele voastre"prea mult sf" nu isi au rostul. Efecte speciale, scenografie, machiaj, decor, imagine şi realismul personajelor create sunt de-a dreptul remarcabile. E mult de lucru pentru un astfel de film.Probabil nu va fi filmul anilor 200X.Insa incercati sa intelegeti mesajul.natura pe care noi o distrugem si cum incearca ei sa o protejeze aici da.pentru asta merita nota 10 din partea mea, desi consider ca 10 este o nota mica.Impresionant cum se impina atatea teme in acest film.Sincere felicitari lui James Cameron
Solis reloaded pe 18 decembrie 2009 21:37
Rog frumos cine a fost la film sa-mi spuna si mie daca are multe faze 3d, caci am fost la ice age 3 si final destination si avea putine efecte 3d, daca asta are mai multe sa-mi spuneti si mie.
dan_danutz pe 18 decembrie 2009 22:11
Solis doar atat iti spun...dute si nu vei regreta....are foarte multe faze 3D...filmul este pur si simplu superb...
cmv_1806 pe 18 decembrie 2009 22:37
un proverb romanesc spune ca la pomul laudat sa nu te duci cu sacul. la cata reclama mascata/involuntara/platita i se face avatarului mai ca as crede ca e supercalifragilisticexpialidocious. daca e sa fie adevarat si acest film e o capodopera nu o putem spune inca, acum cand suflul mediatic e atat de puternic.insa daca vreti pret de o suta si ceva de minute sa uitati de politica noastra sleita/reincalzita/expirata, de drumul blocat, de istericalele nu-stiu-carei-persoane -dragi, de craciunul care v-a golit de bani si urari calduroase, DUCETI-VA la film. merita sa te desprinzi de grijile cotidiene, insignifiante pe langa povestea din film. daca va place atat de mult, la iesirea din cinema, puteti fi cine vreti, de la mos craciun la orice avatar doriti
L pe 18 decembrie 2009 22:46
Da.Am fost sa-l vad si pot sa spun ca e cat se poate de grozav.E un film extraordinar si merita fiecare ban cheltuit din acel buget imens pentru productia filmului.Are o poveste interesanta plina cu elemente care mai de care SF.De fapt asta este si acel punct slab care il trage in jos.Faptul ca sunt multe idei SF pe care deja le-ai vazut si in alte filme.Poate ca n-au avut destula imaginatie producatorii.Oricum imi place ca au incercat sa faca ceva artistic in aceasta pelicula plina de efecte speciale.Daca vreti sa vedeti distrugeri si explozii, acesta e filmul potrivit.De asemenea ce strica un pic la el e faptul ca desi are o poveste grozava tine prea mult si ai tendinta sa te doara ochii sau sa te plictisesti, sau ambele.Dar cu toate acestea e un film bun pentru care merita sa dai bani sa te uiti la el, macar de 2 ori.
L pe 18 decembrie 2009 22:50
De asemenea daca vrei sa evadezi pentru cateva ore din rutina noastra de zi cu zi merita si mai mult sa te duci lafilm.Trebuie sa recunosc ca desi nu acest gen de filme sunt cele adevarate, acesta mi-a placut.Mi-a dat un strop de placere si dreptul de a mai visa inca cateva ore.va recomand sa va duceti sa-l vedeti si sa va faceti o parere despre el si daca nu va place deloc va rog sa ma scuzati.
gurita pe 18 decembrie 2009 23:14
tocmai am fost sa il vad si sincer chiar isi merita fiecare banut ..... cuvintele chiar nu isi au rostul .. nu o sa regretati
r2zv2n pe 18 decembrie 2009 23:31
Am vazut filmul in liberty la 'prientenii' mei The Light Cinema....filmul e soooperb....adik o capodopera pe care J.Cameron a gandoti tocmai din '99...da atunci nu exista tehnologia necesara pt un asemenea film...bn ca a asteptat pt ca am vazut cu totii ce a putut sa iasa.....akm vreau sa vad cum incep sa sara premiile:))
AlexaCullen pe 18 decembrie 2009 23:52
Filmul...e pur si simplu superb...dar ma indoiesc ca va fi cel mai bun film al anului 2009...Cel mai bun film al anului 2009 va fi (si este) New Moon fara indoiala,datorita povestii fara cusur ce se deruleaza pe parcursul a mai multor carti si filme.
Ana pe 18 decembrie 2009 23:58
O experienta minunata, care te face pt 165 de min sa uiti lumea mizerabila in care traim.Plecaciuni lui Cameron si sper sa se mai priduca asemenea capodopere.Sentimentul unui gol imens dupa terminarea filmului...
Scarlett14 pe 18 decembrie 2009 23:59
am vazut filmul astazi. efectele sunt foarte bune, ideea este interesanta. ceea ce nu mi-a placut a fost finalul... cam previzibil. totusi este un film care nu va prinde la toata lumea deoarece nu toti prefera acest gen. \/
king_ pe 19 decembrie 2009 00:09
Intr-adevar, este un film care-ti taie respiratia de cateva ori (efecte speciale, costume, machiaj, decor, toate perfect imbinate). Cred, insa, ca filmul este mult tras in jos de scenariu, unul nu foarte spectaculos si plin de clisee (aborigenii au tatuaje si cercei; nu sunt imbracati; au o limba dubioasa si fac tot felul de incantatii; tot un fel de cai calaresc; alegerea partenerului de zbor este identica cu cea a filmelor cu dragoni; o poveste de dragoste light combinata cu BINELE INVINGE!). Pe langa aceste clisee, este si previzibil (vezi salvarea lor din inchisoare), dar si inexplicabil (cum au parasit oamenii asa usor planeta comorilor?)
In concluzie, ii dau 7.5

funk pe 19 decembrie 2009 00:17
da filmul e tare povestea e frumoasa si na ce e frumos e frumos l-am vaz si mi-a placut..pe 2009 asta si 2012 mi se par cele mai faine filme
funk pe 19 decembrie 2009 00:23
ma ce penibil(a) e ala(aia) cu cel mai tare e new moon fuji l somn:))=))))=)))) e unu acolo mai dragutz si gata pi**ele cad in limba :)) in rest varza
crank pe 19 decembrie 2009 00:24
E adevarat ca la fiecare minut are efecte 3d care te lasa masca ?
LaFox pe 19 decembrie 2009 00:47
alexa cullen este penibila!
gaby10 pe 19 decembrie 2009 01:34
prea marfa filmu :X
Geo pe 19 decembrie 2009 01:50
A fost interesant, nu mi-am dat seama cand au trecut 3 ore.
Ideea cu conectarea la alt corp am vazut-o si in "Surrogates" cine stie poate nepotii nepotilor nostri o sa faca si ei la fel:) o sa-si trimita robotii la cumparaturi

r2zv2n pe 19 decembrie 2009 03:01
doamneee twiligteristi astia sau cum isi spun ei m-au innebunit...auzi la alexa da torita povestii fara cusur....comparati fratilor notele de pe IMDb...
Eu pe 19 decembrie 2009 07:22
Roboti cu cutite?laserele s-au demodat?bullshit....
kensu pe 19 decembrie 2009 09:30
Avatar 2009 o sa ramana unul din cele mai bune filme sci-fi facute vreodata .Ganditi-va si voi cata munca a fost ca sa se realizeze acest film.Sa speram ca filmul o sa aiba mari incasari pentru ca James Cameron sa se apuce de realizat al doilea film.Pentru cei care il critica:Nu va obliga nimeni sa va duceti la film,e doar pentru fanii scifi&fantasy si pentru cei care sunt deschisi spre nou.Oricum filmul transmite mai multe idei si are elemente de actiune,mister,fantasy,pana si elemente de romantism.Repet:nu va plac filmele scifi nu va duceti deoarece nu va forteaza nimeni .
george pe 19 decembrie 2009 09:35
interesant si atat un produs frumos ambalat mai mult a fost imagine si efecte si fratilor sa nu mergeti la imax 3d nul proiecteaza pe tot ecranul si se duce tot efectul imax 3d si filmu merita sal vezi la cinema
JDERU pe 19 decembrie 2009 09:39
Numai specialisti p'aci, respect pentru persoanele care doar s-au multumit sa-l vada si atat, altii sunt penibili si infatuati, nu am vazut filmul dar vreau sa stiu si eu ?............Fratilor MATRIX oare nu a fost tot un bullshit, ca vorba aia, si ala tot SF o fost?.............sunt sigur ca muulti dintre voi nu ati mai inchis gura pe tot parcursul filmului, dupa razboi multi eroi se arata, un film atat timp cat este SF nu are granite in privinta exagerarii pe tema fanteziei daaaaaaaahhhhhhhh, am sa ma duc sa-l vad, chiar m-ati facut curios
Dred pe 19 decembrie 2009 10:57
Ma nush ce credeti voi dar eu sunt de parere ca Avatar e cel mai bun film facut vreodata ( in primu rand povestea mi s-a parut foarte buna si bine interpretata iar in al doilea rand efectele speciale au fost incredibile ,nu ca in 2012 in care e bataie de joc). In concluzie daca se decerneaza cumva premiul deceniului (2000-2010) Avatar castiga sigur. Daca nu la-ti vazut va recomand sa va duceti (recunosc ca IMAX nu e CHIAR asa de TARE dar totusi merita).
arsavir pe 19 decembrie 2009 11:40
florin (adica primu de sus)...cam asta este si parerea bunicii mele(care a prins ceva razboaie mondiale) despre acest film...bravo
valy pe 19 decembrie 2009 11:43
f misto ...depaseste cu mult oricare film...am ramas uimit( il recomand tuturor bineintels in varianta 3d)
Fabietta pe 19 decembrie 2009 11:47
Depaseste orice imaginatie!
scrawl pe 19 decembrie 2009 12:09
Azi merg sa-l vad :D
claudiu7boss pe 19 decembrie 2009 14:08
Pacat, inca nu am vazut filmul, se pare ca o sa isi castige bani inapoi, chiar poate mai mult decat atat, poate intrece Titanicul, nu am mai gasit sala "goala" nici la 4 zile de la avanpremiera, la nici o ora.
Filmul lui James Cameron e unul care reinvie cinematografia 3D si naste cinematografia noilor efectelor speciale.Acest film va deschide noi porti catre producatori si regizori care vor sa ofere populatie un "gust" de realitate in sala de cinema.
Cred ca reusita acestui film este aceea de a invata pe regizori si producatori cum sa aduca oameni in salile de cinema.

zmew pe 19 decembrie 2009 14:11
DU-TE MAAAAH

chiar ca depaseste orice imaginatieeeee

CUM SA FIE ASA FAIN ? E PREA FAIN ! sincer nu exista termen de comparatie pentru filmul asta, e cel mai tare din TOATE TIMPURILE.

spartacus pe 19 decembrie 2009 15:02
Nu am vazut filmul, dar voi merge desigur sa il vad deoarece prea i s-a facut multa reclama. Sunt un fan inrait al filmelor si, personal, din trailerul vazut, mi-a placut ce am vazut. Ramane de vazut dak si restul filmului va fi pe masura. Oricum, am vazut pe cineva ca a mentionat MATRIX. Scuzati-ma, dar filmul asta a fost o revolutie in lumea cinematografiei si asta s-a vazut datorita efecteleor speciale, care au devenit o moda ulterior. Asa ca termen de comp[aratie intre cele 2 filme chiar cred ca exista, aceasta mai ales dak ne gandim la ce efect a avut (sau va avea, in cazul Avatar) asupra filmelor. Parerea mea !
fire2ice pe 19 decembrie 2009 15:26
acum ma duc sa-l vad...am sa revin cu o parere
Serban pe 19 decembrie 2009 17:24
Sincer in ultimii 2-3 ani ma uit la filme ca la o succesiune de scurt montaje, adica intr-o zi realizezi imaginea x care dureaza 5-10 sec pe ecran. Iar cateva mii probabil puse intr-o anumita ordine formeaza filmul pe care noi il vedem,Corect nu? Deja aveam ochul format pt asa ceva.Ideea la avatar e pur si simplu stergerea trecerii de la secventa la alta si te face sa vezi un film fluent in secventiere. asta fiind spuse pe langa efecte etc ceea ce se mediatizeaza in prezent. Citit de 2 ori ce am zis si incercat sa vedeti cel mai bun film care v-a placut pana la avatar si dupa uitati-va la AVATAR!
crank pe 19 decembrie 2009 17:27
Spuneti-mi si mie va rog, e adevarat ca e plin de efecte 3d la fiecare minut,va multumesc mult daca imi raspundeti
lumynitz pe 19 decembrie 2009 17:42
super film!iar efectele 3d sunt pe masura filmului!merita vazut
AliMansour pe 19 decembrie 2009 17:58
L-am vazut aseara la IMAX ...imi pare rau ca am stat in al doilea rand,dar filmul este o capodopera! Cel mai bun film vazut vreodata de min si credeti-ma ca vazut foarte multe!
Mai ma duc sa il vad odata !
Vi-l recomand daca nu l-ati vazut! Sa nu cumva sa il ratati !Merita toti banii!
Cum a spus si cineva mai sus...nu exista termen de comparatie pentru acest film!
Nu cred ca o sa mai vedem un film ca acesta multi ani de acum incolo ....poate doar urmatoarea creatie a lui James Cameron!
Respect!

alexa26 pe 19 decembrie 2009 18:19
M-am bucurat la filmul asta ca in anii copilariei cand il asteptam pe Mos Craciun uitandu-ma pe geam...ABSOLUT EXCEPTIONAL!!! Cred ca va face istorie...
Vortex pe 19 decembrie 2009 19:39
Stiti ce am observat eu??Am observat ca exista un un instinct de "turma".Sa va explic ce vreau sa zic:Cand se fac genu asta de filme cu multa zarva,agitatie,pentru ca filmul sa fie cel mai bun,pentru sustinere vine un nenea X,sau o nana X ,preferabil din America si zice :"Filmul asta va fi cel mai bun film facut vreodata",si toti care l-au auzit aproba,de frica ca nu cumva sa fie criticati de altii care in considera pe nenea X sau nana X cel/cea mai bun/a,chiar daca nenea X sau nana X rade de ei laudandu-se pe sine de puterea de "impunere a propriei pareri",care devine o parere generala.Din momentu' asta tot publicu are aceeasi parere,de frica sa nu fie criticati de Y sau Z ,si daca vine unu si zice ba filmu asta ii bun dar nu atat de bun ,instinctu de turma se trezeste,si incep toti sa dea cu pietre aruncadu-si victima ,si agresand-o cu vorbe, amenintari si injurii.Acum trebe sa zic ceva despre film:in esenta e bun...nu foarte,mega,extra,hiper,fantastic de bun( aici vreau sa scap de instinctu de turma,cu riscul de a fi injurat(injurii fara valoare,care arata prostia detinatorului)) si sa-l compar cu un porc de Craciun(daca tot suntem in perioada specifica) si ce vreau sa spun este ca filmu asta e ca un porc care primeste de mancare prea mult ca sa fie gras si "mandru" pentru taiere(public) si ii da si ii da il ingheasa cu laturi ia nene si manca, ba ii si indeasa cu degetu pe gat ,ii indeasa ce ?efecte speciale cu nemiluita dar asta nu ne deranjeaza e foarte bine sa fie spectaculos.Dar pana la urma ce iese???Un film bun si atat,sau foarte bun dar atat.Nu ramai cu o senzatie dinaia"parere de rau ca s-a terminat ,ramai cu WOW!! a fost super ,extraordinar,magnific!!!Nu prea te afecteaza si intr-un fel emotional ,nu-si face legatura cu publicul ,uite sa dau un ex:Gladiatorul ,ma acolo parca te si atasezi intr-un fel iti pare rau (am vazut oameni care au plans la sfarsit) ca dealtfel si la titanic ,si la Stapanul inelelor.Astea sunt filme foarte bune dupa parerea mea ,iar asta este un film bun!
johntabla pe 19 decembrie 2009 19:40
Domnilor, vreau sa ma duc la IMAX si as dori sa stiu daca merita banii?
E IMAX ceva mai misto decat un simplu 3d?

stepheniemeyer fat woman pe 19 decembrie 2009 19:50
Eu am auzit ca e mai urat imax decat 3d,care a fost la imax sa ne zica si noua
fanion pe 19 decembrie 2009 20:52
Acum am ajuns acasa de la AVATAR. L-am vazut la IMAX Cotroceni.Este un film foarte bun, efecte speciale foarte bine realizate si se vede foarte bine .Singura problema ca nu este proiectat pe tot ecanul , dar una peste alta se merita sa fie vazut in IMAX mai ales ca diferenta de pret nu este mare intre IMAX si 3D. UN FILM BUN SI ATAT .
Bogdan89 pe 19 decembrie 2009 21:05
Eu cred ca James Cameron este un fel de Charlie Chaplin al timpurilor noastre.Poate ca Chaplin nu este cel mai bun regizor al tuturor timpurilor(desi eu cred ca este) dar el a fost un inovator, un deschizator de drumuri,intrun fel el este creatorul cinematografiei moderne.Avatar poate ca nu o sa fie unul din cele mai apreciate filme dar eu cred ca in viitor orice regizor de filme sf o sa se inspire din acest film.Cameron duce filmul sf la un alt nivel care urmeaza sa se dezvolte pe parcurusul anilor.Eu sunt in mare fan al cartilor si filmelor Lord of the Rings dar trebuie sa recunosc ca Avatar este peste acesta trilogie ca efecte speciale ca sa nu mai vorbesc de seria Star Wars(ultimele trei). Cand priveste originalitatea cei care critica filmul sa se uite cate filme scoate anual Hollywoodul sau mai precis cate filme sf.Adica intr-o industrie care produce atatea filme pe an e greu sa mai punctezi la capitolul originalitate.Si de fapt la ora asta numai studioul Pixar e laudat de critici privind originalitatea.Am mai spus ca majoritatea pieselor lui Shakespear sunt preluate din alte opere dar el le-a preluat si au iesit capodopere.
Cu riscul de a ma repeta spun ca Avatar este un deschizator de drumuri si cei care spun ca new moon este peste filmului lui Cameron ii intreb daca nepoti lor or sa stie de acesta oboseala cu vampiri,fiindca precis or sa stie de Avatar

LaFox pe 19 decembrie 2009 21:05
eu l-am vazut in 3d doar!
impresionat!
si aici ma refer la efecte speciale.
vi-l recomand!

apropo melodia leonei lewis I SEE YOU (superba)imi aduce aminte de titanic..
are acelasi ritm...si it da o stare!!!

Dennis pe 19 decembrie 2009 21:20
a fost careva la imax,si daca da ce parere a avut ???
andreia pe 19 decembrie 2009 21:36
de ce nu v-a placut imaxxx?
Galbaglinde pe 19 decembrie 2009 21:39
tocmai m-am intors de la IMAX ... filmul asta este intr-adevar ceva deosebit ... adica daca e sa exagerez as putea spune ca National Geographic Wild ar putea face documentare intregi despre fauna Pandorei ... nu inteleg totusi de ce nu a rulat pe tot ecranul? ...
abcd pe 19 decembrie 2009 21:53
un film foarte bun si atat! pur si simplu mam simtit foarte bine in acele 2 ore si jumatate de vizionare..si cred k poti sa te joci in zapada...dar cand teai saturat iti poti rapii 3 ore din viatza ptr k eu zic k merita
LaFox pe 19 decembrie 2009 22:23
A venit un amic de-al meu de la IMAX!
Cica nu ruleaza pe tot ecranul!!!!!!!!!!!!!
ci doar pe o parte!
Lumea incepuse sa fie nemultumita!

vandici pe 19 decembrie 2009 22:40
CEL MAI SUPERB FILM PANA IN PREZENT.

ASA CUM AU FOST MATRIX SI L.O.T.R. LA MOMENTELE LOR ASA ESTE AVATAR IN PREZENT.

VA MAI DURA MULT PANA VA FI DEPASIT

shtoh pe 19 decembrie 2009 23:29
de acord cu vandici

AVATAR = cel mai tare film facut vreodata.

Te lasa cu gura cascata.. capodopera.. inimaginabil de misto mai ales dk il vezi 3D

maria pe 20 decembrie 2009 00:33
Avatar cel mai spectaculos film pe care l-am vazut vreodata!
Cand am ascultat melodia I SEE You am crezut ca-i celine Dion...

b-vatar pe 20 decembrie 2009 01:13
numai cuvinte de lauda pt filmu asta. eu am vrut sa-l vad azi (sambata) si am gasit bilet abia pe marti. se cam inghesuie lumea. o sa aiba castiguri uriase. CE E ALA IMAX ?
asasas pe 20 decembrie 2009 01:45
Filmul l-am vazut 3d, cam panarama priectarea, povestea si efectele super. Mult peste 2012.
andrei pe 20 decembrie 2009 08:52
doar o mica observatie, despre poveste: pe linga ambalajul narativ specific genului (si la care multa lume, fara sa clipeasca, striga CLISEU!), este acolo o stranietate de o forta deosebita, absolut originala daca vreti, omul care isi tradeaza specia (care isi da demisia din umanitate) si care ajunge, la 4 ani lumina de casa, sa inteleaga natura si forta viului. iar asta, din punct de vedere narativ, mi se pare minunat. cred ca o a doua vizionare va face si mai clar ce zic eu aici.
george pe 20 decembrie 2009 09:27
ca sa va bucurati de cal imax trebuie sa fie proiectat pe tot ecranu si ochelari sunt mai mari nu porcariile alea de la cotroceni merita vazut in format 3d nu imax ma dezamagit de tot aia de la cotroceni cu proiectia lor
roman pe 20 decembrie 2009 09:41
Acest filme este SF ... deci amatorii de comedie , romance , actiune nu au dc sa isi de-a cu parerea. Daca iti plac filmele SF cu siguranta o sa-ti placa si AVATAR.
Gusturile nu se discuta asa ca incetati cu comentariile .

Liviu- pe 20 decembrie 2009 12:08
@andrei - The Last Samurai suna cunoscut? Faptul ca nu implica specii diferite, ci rase diferite nu e dovada de mare originalitate. Daca mi-as bate capul as gasi si alte titluri, dar cred ca un exemplu e de ajuns.
Liviu- pe 20 decembrie 2009 12:11
Cred ca mai toti cei care au avut incredibilul tupeu de a critica Avatar intr-o anumita masura au si o baza de SF cat de cat bine pusa la punct. Mai degraba iubitorii filmului nu au... Intr-adevar, filmul mi-a placut, dar nu extraordinar de mult si asta nu inseamna ca nu are puncte slabe care pot fi atacate cu usurinta...
atreddie pe 20 decembrie 2009 15:52
"La rugămintea distribuitorului, precizăm că TOATE PROIECŢIILE VOR FI SUBTITRATE ÎN LIMBA ROMÂNĂ şi nu dublate, aşa cum s-a zvonit la un moment dat."
http://www.cinemagia.ro/stiri/poti-vedea-avatar-la-imax-cu-32-de-lei-14232/
ATAT VROIAM SA STIU !! sarumana

george b pe 20 decembrie 2009 17:18
as vrea sa stiu si eu ce imi recomandati : imax sau ed. Sunt din cta nu prea am treaba cu 3d-urile, ca nu avem asa ceva aici, dar cand am fost la bucuresti as fi vrut sa merg la avatar la cotroceni, dar vad ca sunt parerei diferite. Deci : 3d sau imax? Va rog sa`mi spuneti ca e nasol cu vremea de afara si vreau sa`mi fac planuri sapt viitoare sa stiu cand pot sa ajung sa`l vad, dar as vrea sa merg la sigur, nu sa stau sa alerg prin bucuresti. in afara de imax, la afi are si 3d normal? ms
rooxyss pe 20 decembrie 2009 22:37
este un film care tb vazut (3D)..........il recomand tuturor.........este un film din acela care apare din cand in cand si pe care nu tb. sa il ratezi.....
GAlexa pe 21 decembrie 2009 13:34
doar un Romania se poate intampla asa ceva.. eu l-am vizionat in Timisoara Iulius Mall.. si a avut intreruperi de 20 min, adica sound-ul mergea dar ecranul era negru.Dar problema s-a remediat .. sunt praf astia de la CinemaCity.. si tocmai vroiam sa merg in Bucuresti la Imax... mai bine nu merg, isi bat astia joc de noi.
Manu_C pe 22 decembrie 2009 01:23
Ei bine, nu puteam sta deoparte de "isteria" aparitiei filmului in cinematografe si am mers sa-l vad. L-am vazut in avanpremiera joi seara la Movieplex-ul din Plaza Romania, si bine am facut. In timp ce la IMAX locurile erau rezervate pana in weekend (inclusiv), la Movieples a fost sala pe jumatate plina (sau jumatate goala, depinde cum vreti sa o luati), deci am stat unde am vrut in sala. Sonorizare decenta, spatiu suficient sa-ti intinzi picioarele, doar ochelarii pt. 3D nu au fost prea confortabili, dar asta n-are a face. Cu un marketing agresiv si cunoscand bugetul si timpul necesar realizarii filmului, am intrat la film cu asteptari mari. Am fost dezamagita de actorii lipsiti de orice putere de convingere, de replicile slabe si scenariul previzibil. Sa-i dam cezarului ce-i al cezarului, totusi. Efectele vizuale sunt excelent realizate, de fapt este evident pentru oricine ca toata munca aici s-a concentrat. Detalii minutios realizate, paleta coloristica menita sa impresioneze, iar fluiditatea actiunii a pus si mai mult in valoare grafica. Regret doar ca James Cameron n-a avut inspiratia sa acorde mai multa importanta impresiei generale, pentru ca ar fi realizat un film cu adevarat exceptional. Nu il ratati totusi, veti avea parte timp de mai bine de 2 ore si jumatate de un univers alternativ plin de culoare si, ca sa nu zic mai mult, happy-end.
sarrpe pe 22 decembrie 2009 22:18
10
3D pe 23 decembrie 2009 16:14
depaseste cu mult majoritatea filmelor din 2009
dumi777 pe 24 decembrie 2009 14:46
Multi spun ca Avatar e departe de a fi o capodopera, din cauza scenariului oarecum previzibil si a cliseelor care intr-adevar apar pe ici pe colo. Pe de alta parte, Avatar exceleaza in tot ceea ce tine de imagine, sunet, efecte speciale. E adevarat, nu asta e cel mai important la un film. Dar, ca sa ne rezumam la anul 2009, si Transformers 2, 2012 au efecte impresionante, pe cand scenariu… nu prea. Totusi, Avatar e cu zece clase peste ele. De ce? Pentru ca Avatar are ceea ce foarte multe filme nu au – pe langa faptul ca pt ~2h30 nu iti poti dezlipi ochii de pe ecran, el nu se rezuma la atat; e genul de film care iti intra in minte si te “bantuie” pt urmatoarele cateva zile; te face sa te indragostesti de personaje si de universul creat de James Cameron. Nu cred ca astfel de filme au nevoie de replici cu foarte mult substrat si de un scenariu extraordinar de original si lipsit de orice fel de clisee. Daca nu vi s-a parut o capodopera, atunci macar trebuie sa recunoasteti ca e o experienta cinematografica unica (fie si doar din punct de vedere vizual). Avatar ramane oricum in istorie. De altfel, si despre Titanic se spune ca nu ar avea cel mai grozav scenariu si totusi, e un film premiat cu 11 oscaruri. Vom vedea cum sta treaba in martie. Craciun fericit!:)
spidyp777 pe 29 decembrie 2009 20:44
In primul rand trebuie sa spun ca am ramas impresionat de aceast film. S-au investit multi bani in toate efectele si a iesit ca la carte din acest punct de vedere.
Insa, problema filmului este baza in jurul careia povestea prinde radacini, si aceasta este o problema foarte mare. PAMANTENII PUTEAU SA ATACE COPACUL BASTINASILOR SI FARA SA TRIMITA AVATARI ! ! DE CE AI VREA SA TRMITI UN AVATAR CAND AI ATATEA ARME IN DOTARE? IN CELE DIN URMA, ATI VAZUT CU TOTII CA SE PUTEA SI FARA AVATARI. GRESEALA FOARTE MARE!!!
Daca nu ar fi fost aceasta imensa scapare, filmul ar fi fost capodoperea lui 2009.
Altfel, nu pot decat sa ii dau urmatoarele:
Poveste: 6
Prezentare: 10
Sunet: 10
Efecte speciale: 10
Nota finala: 8 (not an average)

Sarbatori fericite! :-h

dacyan pe 21 martie 2010 01:41
e prea adevaraciune sa mor. e tare ,pakat k jokul nul am

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells