Premierele săptămânii 29 decembrie 2017 - 4 ianuarie 2018

de Ştefan Dobroiu în 29 Dec 2017
Află ce-i de văzut la cinema în ultimul weekend al anului!

Am fost alături de cititorii noştri timp de 51 de weekend-uri în 2017, iar acum am ajuns la cel final. Îţi dorim un 2018 mai împlinit (din toate punctele de vedere, inclusiv cel cinematografic) şi ne oprim din pregătirile pentru Revelion pentru a-ţi trece în revistă posibilităţile de distracţie la cinema din acest sfârşit de săptămână. Deşi este o perioadă imprevizibilă, patru premiere sunt programate pentru lansare azi, dar în ofertă sunt şi succese din săptămânile anterioare, pentru toate vârstele şi gusturile. Iată mai jos recomandările noastre.

Umorul, acţiunea şi emoţia par să fie coordonatele weekend-ului, pentru că în program se află şi o reuşită comedie de acţiune, dar şi unul dintre cele mai dramatice filme ale anului. Vorbim despre ele mai jos. În acelaşi timp putem vedea Star Wars: Ultimii Jedi, care urcă în doar două săptămâni pe locul 11 în topul anual. Copiii s-ar putea distra la Ferdinand, iar amatorii de comedie fără perdea la Bastarzii/Father Figures. Am vorbit despre ambele filme aici.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Jumanji: Welcome to the Jungle/Jumanji: Aventură în junglă
Dacă faci parte din cei care consideră că Jumanji este pe ultimele locuri în topul filmelor care merită un remake, poate ar fi o idee bună să te mai gândeşti. Aventură în junglă nu este un remake, ci un sequel de sine-stătător şi actualizat inspirat pentru prezentul mult mai dezvoltat tehnologic decât anul 1995, când s-a lansat originalul cu Robin Williams în rolul principal. Pe scurt, patru elevi de liceu foarte diferiţi primesc pedeapsă de la director să facă ordine într-un depozit. Aici descoperă o consolă pe care e instalat jocul Jumanji şi, ca prin minune, sunt atraşi în lumea magică a jocului. Faptul că avatarurile lor (Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart şi Karen Gillan) au înfăţişare şi aptitudini foarte diferite de ale eroilor din realitate este o continuă sursă de umor, iar noul Jumanji are toate şansele să ţi se pară mai distractiv decât te-ai fi aşteptat. Nu garantăm, totuşi, că o să-l ţii minte multă vreme după ce ieşi din sala de cinema.

Cronica noastră, aici.

Wonder/Minunea
Este perioada din an când ne concentrăm pe bilanţuri. Nu am face rău dacă ne-am trece în revistă aspectele pozitive ale vieţii, iar pentru asta Wonder/Minunea ar fi de ajutor. Povestea unui puşti, August Pullman, care insistă să fie înscris în clasa a cincea la o şcoală publică, deşi înfăţişarea sa neobişnuită l-a putea transforma în ţinta răutăţilor colegilor, Wonder a fost descris drept unul dintre cele mai emoţionante filme ale anului (nu ar fi o idee rea să intri la film cu batistă sau şerveţele). Că ne place sau nu să admitem, pentru unii dintre cei din jur fiecare zi este o luptă pentru o viaţă normală. Auggie şi familia lui (părinţii sunt interpretaţi de Owen Wilson şi Julia Roberts) vor avea parte de provocări neobişnuite pentru ca puştiul să se bucure că poate învăţa alături de copii de vârsta lui într-o şcoală publică.

Omul spectacol/The Greatest Showman
După ce a dovedit de mai multe ori că este un neîntrecut dansator şi cântăreţ (nu şi în Les Miserables, dacă ne întrebi pe noi), Hugh Jackman are parte de un rol care i se potriveşte mănuşă: P.T. Barnum, fondatorul unuia dintre cele mai celebre circuri ambulante din istorie. Zorii companiei, când Barnum arăta publicului doar "curiozităţi" (o serie de oameni cu atribute sau aptitudini fizice ieşite din comun), vor face curând loc unui spectacol grandios, "The Greatest Show on Earth". Fondat în 1871, circul a uimit milioane de oameni de-a lungul a 146 de ani de reprezentanţii: ultima a avut loc pe 21 mai 2017, iar Barnum este considerat acum un revoluţionar al industriei spectacolului american.

Trei prieteni aventuroşi - Petrecere în Mullewapp
Animaţia ne poartă în luminosul Mullewapp, unde câţiva amici de nădejde vor să-l sărbătorească pe purceluşul Waldemar, pregătindu-i o delicatesă extraordinară: un tort de ciocolată decorat cu frişcă şi căpşune! Doar că la tort râvnesc şi neciopliţii porci mistreţi conduşi de Horst, iar aceştia sunt gata de orice pentru a se înfrupta din minunatele bucate pregătite de prietenii lui Waldemar.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Wonder , Jumanji: Welcome to the Jungle, The Greatest Showman, Mullewapp - Eine schöne Schweinerei, Star Wars: The Last Jedi

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells