Noul Jumanji, o reinventare inteligentă a filmului original

de Ştefan Dobroiu în 19 Dec 2017
Filmul cu Dwayne Johnson şi Jack Black se lansează pe ecrane în ultimul weekend al anului

Lansat în România în 1995, Jumanji a luat publicul pe nepregătite cu inovatoarele efecte speciale (realizate de Industrial Light & Magic, compania fondată de George Lucas) şi cu şarmul imbatabil al lui Robin Williams. Când s-a anunţat acum câţiva ani că vom avea parte de un remake/sequel, am pus decizia pe seama lipsei crase de inspiraţie de la Hollywood, dar trebuie să recunoaştem că ne-am înşelat: filmul este o reinventare inteligentă a originalului şi ar putea deveni cea mai gustată premieră de la trecerea dintre ani.

Etichetat drept un sequel de sine-stătător, Jumanji: Welcome to the Jungle porneşte de la aceeaşi premisă ca şi filmul original, jocul Jumanji, dar schimbă complet detaliile şi combină aventura cu spiritul comic. De această dată eroii sunt patru elevi de liceu, a căror pedeapsă pentru comportament inadecvat îi face să ajungă într-un depozit unde dau, desigur, peste Jumanji. Doar că jocul se ascunde acum într-o consolă video, iar activarea sa îi teleportează pe eroi, cu înfăţişări diferite, în jungla unde au parte de un timp scurt pentru a-şi îndeplini misiunea şi a se salva.

Actualizarea funcţionează din plin pentru că eroii din viaţa reală şi avatarurile lor din joc sunt atât de diferite. De exemplu, tocilarul timid se transformă în musculosul Dwayne Johnson, iar majoreta blondă obsedată de propria persoană în durduliul Jack Black. O eficientă sursă de umor este faptul că interpretările actorilor nu te lasă niciodată să uiţi legătura dintre avatar şi persoana reală.

Într-o perioadă când aproape că nu există premieră care să nu folosească imaginile generate pe calculator, Welcome to the Jungle nu avea cum să fie la fel de revoluţionar din punct de vedere tehnic ca şi filmul original, prin urmare decizia de a combina aventura şi cascadoriile cu umorul este una cât se poate de binevenită. Pe lângă Johnson şi Black, în film îl vedem şi pe Kevin Hart, unul dintre cele mai populare nume de culoare ale umorului hollywoodian, iar echipa celor patru este completată eficient de Karen Gillan, actriţa scoţiană devenită celebră datorită serialului Dr. Who şi văzută recent (dar de câţi recunoscută?) în rolul dezlănţuitei Nebula din filmele Marvel.

Poate că nu o să ţi-l aminteşti mult timp după ce ai ieşit din sala de cinema şi cu siguranţă nu va deveni un clasic, dar Jumanji: Welcome to the Jungle oferă exact ceea ce promite: amuzament, ritm şi energie, adică aspecte pe care publicul din România le aşteaptă de la filmele hollywoodiene gata să furnizeze, în schimbul preţului biletului, două ore de escapism cinematografic. Noul Jumanji se achită eficient de promisiune, ceea ce l-ar putea transforma într-un succes de casă în România.

Exploreaza subiecte similare:

Jumanji: Welcome to the Jungle, Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart, Jack Black

Alte știri din cinema

Scenariul episodului pilot al lui Judge Dredd: Mega-City One a fost finalizat

Serialul postului SyFy ar putea fi lansat anul viitor

Ce vedem în IMAX și 4DX vara aceasta

Iată ce filme poţi urmări în următoarele luni în cele mai cool formate de cinema

Tom Hardy, despre viitorul filmelor Mad Max

„De la bun început a fost în plan o trilogie”, a declarat starul la San Diego Comic-Con 2018

Guardians of the Galaxy 3 a rămas fără regizor după dezvăluirea unor mesaje ofensatoare

James Gunn, care a stat la cârma primelor două filme din serie, a fost concediat de studiourile Disney

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 20 decembrie 2017 10:17
Au schimbat prea mult din versiunea inițială, pare un cu totul alt film. Îl voi vedea mai mult ca ”fapt divers”. Păcat. Părerea mea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells