Premierele săptămânii 22-28 februarie 2019

de Ştefan Dobroiu în 22 Feb 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Este sfârşitul de săptămână dinaintea decernării premiilor Oscar, aşa că nu-i deloc surprinzătoare prezenţa în programul cinematografelor a două filme aflate în cursă. Dar pentru români weekend-ul este special dintr-un alt punct de vedere: va reuşi Liam Neeson să detroneze filmul românesc Oh, Ramona! de pe prima poziţie în top. Lansat săptămâna trecută, Oh, Ramona! înregistra cel mai debut pentru un film românesc de când se fac analize profesioniste de box office şi devenea totodată primul lungmetraj autohton poziţionat pe prima treaptă în topul încasărilor (detalii aici). Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Cold Pursuit/Ucide-i cu sânge rece
Pentru publicul larg cel mai atractiv film al săptămânii este acest action cu Liam Neeson în rolul unui tată a cărui viaţă este dată peste cap atunci când fiul său moare în urma unei supradoze. Convins că de fapt fiul său a fost ucis, eroul începe să caute ucigaşul în anturajul pestriţ al acestuia. Nu am văzut Cold Pursuit, dar am văzut filmul original, captivantul Kraftidioten/În ordinea dispariției (2014), iar faptul că ambele thrillere sunt regizate de acelaşi regizor, norvegianul Hans Petter Moland, ne face să credem că nu s-a pierdut prea mult la "traducerea" filmului în engleză.

Vice/Vicele
Cel mai atractiv dintre cele două filme cu şanse la Oscar ale săptămânii, Vicele ni-l arată pe Christian Bale în rolul vicepreşedintelui american Dick Cheney, una dintre cele mai controversate figuri politice din ultimele decenii. Este clar încă de la titlul original cu sens dublu ("vicepreşedinte", dar şi "viciu") că acest biopic discută înfluenţa nefastă a lui Cheney asupra democraţiei americane. Obsedat de putere, Cheney a ştiut ce pârghii să tragă pentru a-şi consolida poziţia pe scena politică şi pentru a se înconjura cu aliaţi, chiar dacă acţiunile sale la limita legii şubrezeau democraţia. Publicul atent poate face nenumărate comparaţii cu situaţia politică din România.

Cronica noastră, aici.

The Favourite/Favorita
Cu trei actriţe nominalizate la Oscar pentru interpretările lor şi încă şapte alte nominalizări, Favorita pare a fi unul din titlurile obligatorii ale ediţiei. Nimeni nu poate contesta calităţile acestei incursiuni în jocurile absurde pentru putere la curtea reginei Anne (Olivia Colman), prima regină a Marii Britanii după ce Anglia şi Scoţia s-au unit în 1707. Din păcate, în afară de aprecierea detaliilor tehnice şi a interpretărilor lui Colman, Rachel Weisz şi Emma Stone, spectatorul nu rămâne cu mare lucru de la această revizitare a unor evenimente care s-au petrecut cu trei secole în urmă. Cronica filmului, în curând pe site.

Der kleine Drache Kokosnuss - Auf in den Dschungel!/Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă  
O animaţie destinată celor mai mici spectatori, acest sequel al filmului original din 2015 ni-l arată pe Coconut gata să se bucure de prima tabără din viaţă. Faptul că tabăra are loc pe teritoriul dragonilor de apă, un misterios trib de dragoni, va fi punctul de pornire al unor noi aventuri.

Lara. Aribelle și mâna destinului
Ştim cam tot ce se întâmplă în industria noastră de film, dar recunoaştem că am auzit de acest film abia cu o săptămână înainte de premieră. Lara. Aribelle și mâna destinului este fără îndoială o rara avis în peisajul cinema-ului românesc, în primul rând pentru că eroina este o adolescentă (şi amnezică pe deasupra, trebuie să precizăm) şi în al doilea rând pentru că producţia pare să folosească cele mai elaborate efecte speciale văzute în ultima vreme într-un film românesc. Interpretările prea teatrale şi unele replici din trailer nu ne fac să credem că vom avea parte de un titlu clasic, dar nu pe noi trebuie să ne convingă premiera de vineri, ci pe copii, publicul-ţintă indiscutabil.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Lara. Aribelle și mâna destinului, Oh Ramona!, Cold Pursuit, The Favourite , Der kleine Drache Kokosnuss - Auf in den Dschungel!, Vice

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells