Oscar 2012: lista scurtă a documentarelor

de Gloria Sauciuc în 22 Nov 2011
Oscar 2012: lista scurtă a documentarelor

Pina 3D, în regia lui Wim Wenders, documentarul despre celebra coregrafă Pina Bausch - care a rulat şi în cinematografele româneşti, se află pe lista scurtă a Academiei Americane de Film, pentru o nominalizare la Oscar, alături de alte 14 producţii. Un total de 124 documentare au fost vizionate de un Comitet al Branşei documentariştilor, membri ai Academiei.

Academia a anunţat vineri, 18 noiembrie, lista scurtă cu 15 documentare candidate la nominalizarea pentru celebra statuetă Oscar. Până pe 24 ianuarie 2012, membrii Branşei documentariştilor din cadrul Academiei vor viziona filmele, astfel încât numai cinci documentare vor rămâne pe lista finală. Ceremonia decernării trofelor Oscar e programată pentru 26 februarie 2012, dată la care vom afla dacă ineditul documentar ce a revoluţionat tehnologia 3D, prin surprinderea cu claritate a mişcărilor din planurile secundare se va alege cu statueta sau nu.

Regizorii de documentar membri ai Academiei au ignorat două titluri cu greutate, Into the Abyss, al lui Werner Herzog  -  o perspectivă asupra pedepsei capitale, şi The Interrupters, de Steve James - o explorare a tentativelor de combatere a violentelor urbane.

Printre subiectele care au atras atenţia Branşei documentariştilor membri ai Academiei Americane de Film au fost o cronică a unui caz de SIDA, We Were Here, povestea unui proiect de cercetare datând din anii 70 ce a implicat un cimpanzeu, Project Nim, filme de război - Hell and Back Again, Under Fire: Journalists in Combat şi Semper Fi: Always Faithful, povestea unui militar de carieră care dă în vileag o acţiune ilegală a unor puşcaşi marini, ce a implicat un accident de mediu.

Iată lista celor 15 filme de pe lista scurtă a Academiei.

"Battle for Brooklyn"
"Bill Cunningham New York"
"Buck"
"Hell and Back Again"
"If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front"
"Jane's Journey"
"Long Way Home: The Loving Story"
"Paradise Lost 3: Purgatory"
"Pina"
"Project Nim"
"Semper Fi: Always Faithful"
"Sing Your Song"
"Undefeated"
"Under Fire: Journalists in Combat"
"We Were Here"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 22 noiembrie 2011 15:39
se vede de departe care este favoritul , insa pot aparea si surprize destule !
DARK333REM pe 22 noiembrie 2011 19:03
PiNa E GeNiAl :|

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells