Oscar 2011: cel mai bun film!

de Ştefan Dobroiu în 30 Ian 2011

Anul acesta este în acelaşi timp greu şi uşor să faci pronosticuri în ceea ce priveşte cea mai importantă categorie a premiilor Oscar: Reţeaua de socializare a câştigat prea multe premii ca să nu devină un favorit în cursa pentru marele premiu, dintre celelalte titluri unul singur fiind în stare să i-l fure. Acesta nu e nici Inception, nici Black Swan, ci The King's Speech, un Slumdog Millionaire al anului 2011. Dacă pe 12 ianuarie Cinemagia ţi-a prevăzut TOATE cele zece filme nominalizate la premiile Oscar (poţi verifica aici), iată că ne încercăm din nou puterile cu Academia, de această dată încercând să prevedem câştigătorul sau motivele pentru care anumiţi candidaţi nu vor câştiga.

Afișează:
1 din 11
127 Hours

După ce Danny Boyle şi Slumdog Millionaire au câştigat nu mai puţin de opt Oscaruri în 2009 (într-unul din cei mai controversaţi ani ai Oscarurilor, căci Vagabondul, oricât de inedit şi energic, este un film condamnat să NU facă istorie), s-ar putea ca 127 de ore să pornească în cursă cu un mic handicap. Dintre cele şase nominalizări primite, nu am putea băga mâna în foc pentru nici măcar una, montajul fiind categoria unde producţia cu James Franco în rolul principal are cele mai multe şanse.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rob3rt_89 pe 30 ianuarie 2011 12:30
parerea mea este ca Black Swan este cel mai bun film din cele nominalizate......totusi cred ca the social network v-a castiga ..... sunt curios totusi sa vad The Way Back mi s-a parut prea subestimat...
Liviu- pe 30 ianuarie 2011 12:39
De acord cu mai tot articolul, mai putin sansa lui John Hawkes pentru rol secundar. Bale e castigator sigur.

Nu mi-ar place sa vad The King's Speech castigator. E un film bun si placut, dar deloc memorabil, prea "clasic", prea cuminte si... prea pe gusturile membrilor Academiei, motiv penru care ar putea fi surpriza de anul asta. Desi surprizele mari deja au inceput prin absenta lui Nolan de la regie si a filmului sau de la editare.

Alt contracandidat pentru The Social Network nu vad, o data pentru ca Inception si Black Swan nu par deloc filme cu sanse la un premiu de genul asta din cauza votantilor, desi pe ultimul nu l-am vazut inca. O sa fie o luna lunga pana apare la cinema, idem si in cazul lui True Grit. A doua oara pentru ca TSN e mai bun decat TKS la toate capitolele, mai putin la actorie si asta pentru ca rolurile din filmul britanic sunt mai ofertante. In schimb TSN e cu cateva clase peste TKS la regie, Fincher realizandu-si cea mai matura opera din punctul asta de vedere. Sa dai unui film "despre Facebook" (mi se pare o insulta, totusi, sa fie catalogat atat de superficial) un ritm atat de accelerat si sa creezi o atmosfera excelenta, sa schimbi planurile cu atata usurinta si sa pastrezi o foarte buna coerenta (lucru realizat insa si mai bine in Inception, unul din motivele cele mai importante pentru care Inception ar fi meritat sa castige la editare) si, desigur, sa combini atat de bine muzica cu imaginea (idem Inception), asta nu-i o treaba usoara, iar TKS nu se aproprie in nici unul din punctele astea foarte importante de TSN. Pana si scenariul bun al lui TKS nu se compara cu cel din TSN, care practic e chiar punctul forte al filmului "despre Facebook". TSN are dialoguri excelente, are comic bine realizat prin replici inteligente (desi si TKS are putin din asta: "Makes it official then" de exemplu, pentru cine a vazut filmul), dar cel mai important e faptul ca are idei, prezinta geniul cum putine filme au mai facut-o, dar il prezinta in contextul actual al globalizarii fara precedent. TKS din pacate e vid de idei, e un film pe care-l vezi, iti place si apoi il uiti, singurul punct cu adevarat important fiind interpretarea lui Firth, nici ea, insa, printre cele mai bune din ultimul deceniu de exemplu.

Sunt de acord ca filmul lui Fincher e poate prea ridicat in slavi, dar cu siguranta e un film excelent.

Now the hating shall begin ;) La fel ca si cu The Hurt Locker anul trecut, care pana la urma cred ca a fost cea mai buna alegere in contextul filmelor nominalizate.

alexaa pe 30 ianuarie 2011 12:44
sper sa nu castige the social network...poate ca academia vrea sa se revanseze fata de de David Fincher pentru ca nu i-au acordat oscarul pentru The curious case of Benjamin Button optand pentru siroposul slumdog millionaire....totusi Inception este mult mai bun decat the social network depasindu-l la toate capitolele , avand un scenariu complex si consistent spre deosebire de mediocrul film despre facebook
AbrahamLincoln pe 30 ianuarie 2011 13:02
Inception ar trebui sa castige , dar , dupa cum spuneam , juriul este invechit si sf-urile n-au practic nici o sansa !!!
JohnnyAddams pe 30 ianuarie 2011 13:17
Inception a fost cel mai bun filmul al anului, insa cred ca The Social Network va castiga. Din cate stiu Spacey este producator, de obicei academia voteaza cu persoanele mai cunoscute lor.

Persoanele care voteaza nu sunt deloc invechite, asta e vrajeala, chestia e ca ei apreciaza mai mult filmele celor care sunt deja mari staruri, Fincher e prea popular... Exemplul este la Avatar, mie nu mi-a placut, daca e sa o luam ca "juriul" e invechit nu l-ar fi votat nimeni, insa James Cameron a fost regizor si scenarist.

victor_neo75 pe 30 ianuarie 2011 13:18
Se schimba macazul ca The King's Speech sa fie marele castigator din 27 februarie! Acuma vad ca are sanse sa castige 5 sau 6 Oscaruri: cel mai bun film, regie, actor principal (Colin Firth), scenariu original, coloana sonora si probabil cele mai bune decoruri (sau chiar imaginea). The Social Network ramane cu scenariul adaptat si montajul, iar Inception va castiga pt efectele vizuale, sunetul si mixajul de sunet. Cam asta e planul B pt mine.

Tot raman la ideea ca The Social Network este cel mai important film din 2010. Sunt lucruri descrise acolo despre firea umana care vor fi valabile si peste 20-30 de ani de acum incolo. Pt mine oricare din urmatoarele 3 filme pot sa castige Oscarul pt cel mai bun film: The Social Network, Black Swan sau The King's Speech!

Pho3nix pe 30 ianuarie 2011 13:20
Parca vad ca va fi ca anul trecut , cand a fost ales The Hurt Locker.
Si acum cine stie ce vor mai alege...

Liviu- pe 30 ianuarie 2011 13:43
@victor_neo75 - Desi cred ca TKS are sanse la film, in ciuda faptului ca TSN a castigat practic orice confruntare la categoria asta pana acum, la regie e practic imposibil sa castige. In schimb iti dau dreptate la scenariu original... din pacate. Dupa ce Nolan a fost dat afara de la regie ma indoiesc din ce in ce mai mult ca va fi apreciat la scenariu, mai ales in fata unui film atat de conventional precum TKS.

La coloana sonora iar nu cred ca o sa castige TKS, desi o supriza nu e imposibila. Lupta, in mod normal, s-ar da intre Inception si TSN (a carui coloana sonora o ascult chiar in momentul asta). Desi cred ca Nolan a facut o treaba putin mai buna in a o integra perfect in film, parca per total,scoasa din contextul filmului, cea din TSN pare ceva mai atractiva. Inception are doar vreo 2-3 melodii care ar fi peste cele din filmul lui Fincher, dar pierde la capitolul coloana sonora ca intreg.

Delua pe 30 ianuarie 2011 14:10
E greu de spus. Dupa mine, n-a fost nici unul care sa aiba o sclipire, ceva mai special care sa traga la public sau sa anticipeze de dinainte castigatorul.
paul1ca pe 30 ianuarie 2011 15:17
Pentru mine filmul anului a fost Inception,cu toate ca mi-a placut foarte mult si Winter's Bone si The social Network,dar Inception m-a dat peste cap.
mihai_iordache pe 30 ianuarie 2011 15:20
sper sa iajames franco oscarul pt cel mai bun actor
bobo10t pe 30 ianuarie 2011 16:03
Parerea mea este ca The Social Network va lua anul acesta oscarul
AbrahamLincoln pe 30 ianuarie 2011 16:11
Bai JohnnyAddams , din spusele tale , reiese ca DiCaprio si Christopher Nolan nu sunt staruri . . . Tu gandesti cand scri , sau ai doua pagini deschise , cinemagia plus una porno ? Si daca vad ca te tot contrazici , spune-mi si mie un film sf sau de actiune sau actiune sf care a castigat oscarul , in special in ultimul timp . . .
martinez pe 30 ianuarie 2011 16:22
promovareaaaa Facebook se numeste acest premiu.
Liviu- pe 30 ianuarie 2011 16:36
Esti pe dinafara. Facebook n-avea nevoie de nicio promovare, poate pentru cei care abia au iesit din coliba. Pe langa asta filmul nu prezinta Facebook intr-o lumina buna, nici intr-una proasta de altfel, e destul de impartial din punctul asta de vedere. TSN trateaza personalitatea celor din spatele retelei de socializare, trateaza motivele existentei sale, trateaza impactul social, dar nicidecum nu pare sa fie vreo forma de publicitate si nu-si asuma o pozitie asupra fenomenului.
vectorialpx pe 30 ianuarie 2011 16:50
Da, filmul e bun... promovarea facebook vine ca bonus. Trebuie sa recunoastem ca mr. Mark Zuckerberg are idei si, filmul e una din ele. Bravos si, la mai multe!
Piratu pe 30 ianuarie 2011 17:09
Inception ar merita de la 2 statuete in sus...
Necunoscut pe 30 ianuarie 2011 17:11
Scuzati-ma dar nu am mai suportat....

@AbrahamLincoln : Bai, tu esti penibil rau de tot, pe unde postezi te faci de ras, ai umplut pagina cu actori numai cu prostii. Get a life, cred ca traiesti prin filme.

AbrahamLincoln pe 30 ianuarie 2011 17:23
Stati s-o iau pe rand ! Necunoscut , daca nu ai argumente , mai bine taci din gura , si invata sa te exprimi ! Altceva nu-ti mai spun pentru ca eu nu-mi pierd timpul cu boschetari ! Bai Johnny , da pe seama ta ma distrez rau de tot ma , se vede ca deja ti s-a umflat jugulara de nervi , cand vezi ca esti inferior , nu mie , ci societatii ! Cand nu esti in stare sa porti o discutie in contradictoriu incepi sa injuri , si asta este o mare dovada de incultura ! Nici macar nu inteleg de ce l-ai bagat pe Franco in discutie , eu nu am pomenit absolut deloc de acest actor , dar in fine , se vede ca esti pe dinafara . . . Nu m-ar mira ca tu si Necunoscut sa fiti una si aceeasi persoana :)))))))))))))))
JohnnyAddams pe 30 ianuarie 2011 17:29
Eu nu ma cobor asa jos, nu are rost. In al doilea rand te rog frumos sa-mi spui tu mie unde am scris eu ca DiCaprio si Nolan nu sunt staruri, tu faci nu mai afirmatii fara logica, incearca sa gandesti inainte sa scrii. Eu am spus de Franco si Firth deoarece tu facusei un post in care spuneai ca DiCaprio trebuia obligatoriu sa castige Oscarul pt Inception. Nu vreau sa mai continuam, opreste-te aici, nu te-am injurat, te-am jignit cu motiv, imi bagi pe gat afirmatii pe care eu nu le-am facut.
dadada pe 30 ianuarie 2011 17:49
narnia e cel mai bun dar nu e in lista
JohnnyAddams pe 30 ianuarie 2011 17:52
Da, ma refeream la popularitate, cred ca si trenul are mai multe clase reale decat tine. Daca pui un membru al academiei sa aleaga intre Fincher si Nolan, va alege Fincher. Oricum vad ca tu tot nu intelegi ca nu toata lumea este de acord cu tine....greu de bagat la cap, greu.
AbrahamLincoln pe 30 ianuarie 2011 17:59
Omule , inchei discutia pentru ca n-are rost , mi-ai dovedit in repetate randuri ca esti un om incult , mai ales cand ai inceput sa injuri ! Se vede ca iti place sa ai ultimul cuvant , chiar daca de multe ori te contrazici singur ! Apropo , de unde iei glumele , dupa google ? :)))
Krakatau pe 30 ianuarie 2011 18:26
Abe, ma bucur ca ti-ai facut cont in sfarsit :D
Ca sa iau eu ultimul cuvant...ma bucur sa vad ca nu-s singura ta tinta :))

The Social Network si The King's Speech au sanse cam egale, poate cu un mic plus pentru primul. Ar fi o uriasa surpriza daca Inception ar castiga. Si asta e un fapt, si nu unul placut. Personal as fi preferat mai multe dintre celelalte filme, in defavoarea celor 2 mari favorite, dar cum n-am lumea la degetul mic, trebuie sa ma conformez si eu optiunii juratilor. Dammit!
Dar, pana una alta, trebuie sa mai astept vreo 3 saptamani pentru a putea vedea si nominalizatele pe care nu le-am vazut inca. Atunci o sa vin si cu pareri subiective :D

Gogaie pe 30 ianuarie 2011 18:36
Cel mai bun film din acest an este The Town
AbrahamLincoln pe 30 ianuarie 2011 19:24
Da , am omis complet The Town , nu pot spune ca e peste Inception ( e cam greu sa compari totusi , unul e action-sf , altul drama-thriller ) dar este un film excelent ! Chiar si Salt mi s-a parut un film bun , dar nu de Oscar totusi .
Krakatau pe 30 ianuarie 2011 19:28
Merita nominalizarea The Town, in detrimentul lui The Kids are All Right, dar asta e...
wildinthecountry pe 30 ianuarie 2011 21:07
lupta se va da intre black swan si king's speech
ambele mi-au placut la fel de mult

Liviu- pe 30 ianuarie 2011 21:10
@vectorialpx - Zuckerberg n-are nici o treaba cu filmul asta. Din cate am inteles n-a fost intrebat nimic legat de poveste, ea bazandu-se pe o carte scrisa din perspectiva lui Eduardo.

@restul - The Town nu-i film de Oscar, desi vorba asta, "de Oscar", parca nu mai are vreo valoare. In contextul actual al celor 10 nominalizari s-ar fi putut strecura printre ultimele, dar filmul e doar o drama/actiune banala, cu personaje plate si cu roluri sa le zicem decente, mai putin Renner care a fost destul de bun. Sa zici ca The Town e cel mai bun e o mare aberatie. Pot numi usor 15 filme mai bune si asta in contextul in care ar mai fi destule de vazut...

DiCaprio mi-a placut si mie, atat in Inception cat si in Shutter Island, dar parca n-a fost mai bun decat niciunul dintre cei nominalizati, desi pe Bridges nu l-am vazut inca, dar e greu de crezut ca are un rol mai slab. Imi pare rau pentru DiCaprio, e printre actorii favoriti dintre cei tineri, dar pur si simplu n-a mai avut loc.

lilica pe 30 ianuarie 2011 22:06
Black Swan , este filmul meu preferatul in aceasta nominalizare , filmul este super , din pakate in anul acesta au aparut niste in nominalizari si filme proaste ca Winter's Bone , daca kistiga ,o sa fiu foarte dezamagita dezamagita .....astept cu nerabdare 29 februarie
Liviu- pe 30 ianuarie 2011 22:12
Winter's Bone film prost? Ah da, mi-ai adus aminte de ce nu prea mai scriam pe la articole. Nu era nevoie sa-mi amintesti, desi era practic inevitabil, daca nu ai fi facut-o tu ar fi fost altcineva...si cu siguranta o sa mai fie.
JohnnyAddams pe 30 ianuarie 2011 22:58
Winter's Bone nu e film prost. Un film prost nu poate fi nominalizat la Oscar, ca nu excelent e alta, desi mie mi s-a parut o drama foarte buna. Performante tari de la Hawkes si Lawrence.
Krakatau pe 30 ianuarie 2011 23:45
Daca e vreun film care putea sa nu piarda nominalizarea in favoarea altor filme, acela e The Kids Are All Right, si cred ca nota de pe IMDb intareste asta. In niciun caz WInter's Bone, care e drama foarte reusita, cu 2 actori surpriza, dar care isi merita amandoi nominalizarile. Mi-a placut si coloana sonora, in special melodia de la inceput :D

Way down in Missouri where I heard this melody
When I was a little baby on my mama's knee
The old folks were humming the banjos were strumming
so sweet and low

Hush a bye my baby go to sleep on mommie's knee
Journey back to this old hills in dreams again with me
It seems like your mama was there once again
And the old folks were strumming that same old refrain

Way down in Missouri where I heard this lullaby
When the stars were blinking and the moon was shining high
And I hear mama calling as in days long ago
singing hush a bye

Krakatau pe 30 ianuarie 2011 23:46
sa piarda*, rectific
regizorul pe 31 ianuarie 2011 00:22
va castica the kings speech
Imperator pe 31 ianuarie 2011 00:28
Acum ca The King's Speech a castigat atat Producers Guild cat si Directors Guild a devenit principalul favorit.
Han_Solo pe 31 ianuarie 2011 09:51
Liviu- pe 30 ianuarie 2011 16:36 - perfect de acord in legatura cu TSN .
Asa doar de dragu surprizelor as prefera sa castige Winter's Bone, ar fi ca si o mare surpriza la fotbal.
Am vazut aproape toate filmele din lista si consider ca cel mai bun este True Grit urmat de TSN si Winter's Bone. TKS nu l-am vazut, din nu stiu ce cauza nu ma atrage filmu iar The Kids are All Right stim mai toti ca este pe lista din cauza subiectului pe care il trateaza.

Mrs.M pe 31 ianuarie 2011 11:13
Anul asta ca si in ultimii 3 ani , va fi o decernare total aiurea.Totul tine de relatii si nu de valoarea adevarata a filmelor.
Liviu- pe 31 ianuarie 2011 11:29
Vrei sa spui in ultimii 2 ani, ca in urma cu 3 ani a castigat No country for old men, unul din cei mai meritorii castigatori de cand exista premiile astea.
Alina pe 31 ianuarie 2011 12:41
In primul rand felicitari pt articol din cate vad filmul propus de voi cu sansele cele mai mari la a castiga Cel mai bun film este THE SOCIAL NETWORK.
Sunt de acord cu voi si o sa va dau cateva motive.
Am vazut ieri The King's Speech un film care nu impresioneaza prin nimic in afara de Colin Firth si care dupa parerea mea nu merita sa castige acest Oscar pt ca nu va ramane in istorie.Este foarte lent,nu are un scenariu bine pus la punct.
Black Swan este un film facut pt Natalie Portman care sigur va castiga dar nu este genul de film care sa fie pe placul unora.
Mult succes THE SOCIAL NETWORK un film inteligent,bine realizat,care prezinta capacitatiile intelectuale ale unu tanar care a reusit sa realizeze Facebook.
Sa vedem ce se va intampla pe 27 februarie.

AbrahamLincoln pe 31 ianuarie 2011 18:45
Liviule , mi-a placut analiza ta aupra filmului The Town , bine , in sensul ca m-a amuzat , nimic mai mult ! Sunt de acord cu tine ca nu a fost cel mai bun film al anului , dar nu sunt de acord cu banalele tale exagerari ( roluri decente , 15 filme ... )
Liviu- pe 31 ianuarie 2011 19:30
@AbrahamLincoln - Ti se pare ca exista vreun rol bun in afara de cel al lui Renner? O data ca rolurile in sine nu prezinta niciun fel de dificultate si a doua oara ca niciun actor nu isi depaseste acel rol banal, lucru care oricum e rar si nu-i de astept din partea lui Affleck, Hall etc.

Si intr-adevar pot numi 15 filme doar din cele vazute de mine. Pozitia ar scadea considerabil daca as fi avut timpul sau resursele sa vad mai multe filme din 2010.

Exagerarile despre care vorbesti nu exista, "your mind is the scene of the crime".

AbrahamLincoln pe 31 ianuarie 2011 20:06
Ok , eu nu sunt de aceasi parere cu tine , si am vazut si eu destule filme , deci stiu cu ce se mananca fenomenul ! About the last part , you wanted to check my english skills ?
xennonn pe 31 ianuarie 2011 20:47
Daca Inception nu castiga, oscarul nu ar mai trebui sa aiba valoare. Dupa ce anul trecut au existat atatea "probleme" cu oscarul , pentru ca anumiti oameni buni, mari critici de film si absolut zero barati au ales un film de razboi, unul destul de reusit dar care nu ar fii trebuit sa aibe legatura cu vreun premiu, poate doar un rol principal; acum vedem The Social Newtwork peste tot drept favorit.... Sincer sa fiu , dupa parerea mea , filmele de genul asta nici nu ar trebui sa fie nominalizate, mai bine ma uit la stirile de la ora 17, decat la asa ceva. Inception este o opera de arta si daca nu va fii tratata ca atare atunci oscarul este un premiu "cumparat"
AbrahamLincoln pe 31 ianuarie 2011 21:03
In mare parte sunt de acord cu tine xennon , dar ai mai si exagerat . . .
Liviu- pe 1 februarie 2011 01:35
@Abe - Ultima parte e din trailerul lui Inception.

PS: Dupa ultimele evenimente se pare ca TKS e marele favorit, Puteti sa va indreptati ura spre el acum si sa lasati in pace un film excelent precum TSN.

zxcvbnmz pe 1 februarie 2011 02:38
Inception trebuie sa castige.
The Social Newtwork cred ca este un mare rahat ... nu l-am vazut dar nici n-o sa ma uit niciodata la el.
@xennonn sunt de acord cu tine 100% !

Liviu- pe 1 februarie 2011 03:00
Such insight!
leonard pe 1 februarie 2011 16:03
ACUM!!! Castiga un VIBRATOR la concursul de pe FITILU.COM !!!
Unu pe 1 februarie 2011 21:06
Inception, Feisbuc, The Way Back, 24 de ore...capodopere cinematografice....bijuterii.
Ce bine ca nu vad pe aici pe nimeni vorbind despre porcariile de Enter the Void, Des Hommes et des Dieux sau Unchiu` Boonmee.

Liviu- pe 1 februarie 2011 22:23
Ca s-a vrut ironie e o treaba, ca-i chiar realitate cand zici despre Enter the void ca e o porcarie e alta. Un film pretentios, frumos vizual, dar cu o poveste banala si mult prea lungita. Au fost interesante primele 10 minute de windows media player, dar Noe nu stie sa se opreasca. Ce-i drept, probabil ar fi fost superb de vazut in cinema, din pacate n-am avut ocazia. Stilul, insa, e folosit in exces si vrea sa suplineze lipsa scenariului, dar nu-i deloc de ajuns. De fapt e singurul lucru temporar admirabil in film, pentru ca nici actorii nu ajuta in vreun fel, nici orice altceva. Citez pe cineva de pe forum: "Dar slava domnului, in 2010 mai sunt o gramada de tineri pastilatzi si impresionabili care sa caste gura si la asa ceva." Irreversible e infinit mai bun decat incercarea asta esuata de arta.

Unchiu e clar mai bun. In ciuda ritmului lent, care era oricum de astept stiind stilul thailandezului, are idei interesante. Personal nu prea am simtit filmul, nu-mi place stilul asta rece si distant, chiar daca-i filosofic si puternic spiritual, cel putin nu-mi place tot timpul. Interesant e faptul ca Unchiul e cam opusul lui Enter the Void, primul stil fara substanta, al doilea substanta, dar cu ceva mai putin stil, desi de obicei thailandezul prinde niste imagini de natura foarte frumoase, doar ca stilul in care le expune nu e deloc "flashy" precum al lui Noe.

Des hommes et des Dieux inca n-am vazut, dar cred ca o sa-mi placa mai mult decat celelalte doua. Pare sa nu aiba stilul extrem de lent al thailandezului (nu mai stau sa-i caut numele ca oricum de memorat e aproape imposibil) si nici lipsa unui scenariu ca Enter the Void, pare ceva mai echilibrat, dar mai intai sa-l vad.

PS: Normal ca-i un lucru bun sa ai pretentii artistice, dar sa n-o dam in snobism. Filmele cu titluri parodiate sau nu de tine sunt bune, poate nu sunt atat de profunde, desi nimic nu e mai putin profund decat Enter the Void, dar sunt exemple excelente de cum se face cinematografia. Exceleaza la capitolul asta cum n-o face niciunul din filmele enumerate de tine.

PS2: Totusi, de ce ai simtit nevoia sa apari cu titlurile respective intr-un articol despre filmele nominalizate la Oscar? Daca articolul are o anumita tema mi se pare normal sa se discute pe baza ei. Sau vroiai doar sa te dai cult ca tu te uiti la filme participante, premiate la Cannes?

JohnnyAddams pe 1 februarie 2011 22:50
@xennonn : Sunt de acord ca trebuie sa castige Inception, insa nu sunt de acord despre ce ai spus in legatura cu "The Social Network".

Consider ca The Kids are all right nu merita nominalizare, e genu de comedie care apare in fiecare an.

lazar90 pe 2 februarie 2011 00:07
îmi surâdea o nominalizare pentru "Secretariat" sau "All good things"
Unu pe 2 februarie 2011 11:22
@Liviu: Pana sa bagi PS2 chiar ma bucuram ca ai facut un enunt logic si pertinent.
Vroiam pur si simplu sa spun ca se face mult prea mare tam-tam cu premiile oscar si cum ca ele reprezinta( se acorda) celor mai bune filme ale anului.
Snobism? Poate. O parere personala? Mai degraba.
Cat despre Enter the Void...o capodopera...poate la acelasi nivel cu Irreversible. Poate sunt eu eu prea mare fan Noe si de asta.

PS: Nu ma dau cult si cunoscator de filme bune pe forumuri, fac asta cand agat vreo semi-artista prin carciumi.

Pace!

Unu pe 2 februarie 2011 12:52
Populare dar bune: King Speech, Black Swan. Bune spre foarte bune. Sunt total de acord ca exista filme care pot avea succes de box office si pot fi si bune, dar aici nu pot sa bag The Social Network.

Uite, True Grit. Abia asteptam sa il vad. L-am vazut si...nimic. Are atingerea fratilor dar slabut. Ma asteptam la mult mai mult, mai ales dupa A Serious Man( cel mai bun film al lor).

Inception...buna, spre foarte buna partea tehnica. Atat.

127 de ore...excelent James Franco..filmul per total...cred ca il vor da la i shouldn't be alive pe discovery.

Asta este. Premiile sunt ale industriei americane de film. Asta spune totul. Pot sa le dea cui vor ei.

Sunt curios la cel mai bun film intr-o alta limba, dar cred ca acolo nu va fi nici o surpriza si va lua Biutiful.

Liviu- pe 2 februarie 2011 13:37
Filmul strain cred ca e cea mai deschisa competitie. Nu prea stiu cum a fost categoaria asta de-a lungul anilor, dar in ultimele 2 editii cel putin mai nimeni nu s-ar fi asteptat la castigatorii respectivi (The secret in their eyes anul trecut si Departures acum doi ani). E probabil un fapt datorat unei anumite obscuritati a unor filme care au fost vazute de prea putina lume pana la votarea de catre Academie in comparatie cu altele care au rulat in mari festivaluri de film si au avansul popularitatii (o popularitate relativa, eu am luat-o in comparatia stricta a filmelor propuse la film strain).

Oricum, Biutiful nu a avut o primire chiar calduroasa din partea majoritatii criticilor si e posibil sa conteze intr-o anumita masura. Eu inca astept sa-l vad, dar mi-e teama ca nu o sa se intample prea curand. In schimb am programat Dogtooth, dar din cate am inteles filmul nu e chiar genul care sa fie votat de membrii Academiei, se pare ca a fost o supriza chiar si nominalizarea sa.

Unu pe 2 februarie 2011 14:04
Si eu am fost surprins cand am vazut Dogtooh acolo, dar nu l-am vazut inca. Poate reusesc astazi.

Am zis ca vad Biutiful e favorit datorita regizorului, a distributiei... E mai apropiat de Hollywood. Nici eu nu l-am vazut.

Irinel28 pe 2 februarie 2011 20:59
In opinia mea cele mai bune filme de anul trecut este: Black Swan, The King’s Speech, The Social Network(foarte complex filmul) si The Town ...o drama reusita, nu am vazut Biutiful dar nu vreau sa omit prestatia excelenta a lui James Franco . Cu toate astea poate ne pregatesc jurati vreo surpriza .....si pt cel mai bun film al anului ....Toy Story 3...yeeeeeee, care-i faza ?
Irinel28 pe 2 februarie 2011 21:21
Cele mai slabe filme nominalizate sunt : The Kids Are All Right, True Grit, Winter’s Bone. Aveti sa ma injurati dar Inception nu este un film de oscar la categoria
cel mai bun..... ci doar la efecte, sa fim seriosi ...cand a mai castigat vreun film sf in ultimi 10-15-20-30 de ani ? eu nu stiu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells