Nouă super-filme fantasy și SF până la finalul anului

de Gloria Sauciuc în 9 Iul 2015
Trei premiere vara aceasta, dar lansările fantasy și science fiction sunt concentrate la toamnă

Ant-Man se pregătește de lansarea pe marile noastre ecrane, știința ocupând un loc esențial în construirea scenariului și a flmului, dar dacă vom avea parte de un SF soft sau cu elemente extrem de bine argumentate științific vom vedea abia săptămâna viitoare, din 17 iulie. Cu ocazia lansării acestui film în cinematografe, trecem în revistă producțiile SF și fantasy ce urmează să aibă premiera la noi până la finalul anului.

Omul-Furnică, premiera 17 iulie

Gardienii Galaxiei au avut un succes răsunător pe marile ecrane, deși aducea inovaţii riscante, precum ratonul vorbitor sau omul-copac: şi, totuşi, acelea au devenit cele mai de succes personaje ale anului. S-ar putea ca acelaşi lucru să se întâmple, anul acesta, şi cu omul-furnică. Micşorarea propriului corp este cea mai mare putere a lui Ant-Man, şi totuşi cea mai spectaculoasă este aceea că poate să controleze o armată de furnici ca pe o singură fiinţă. Specialiştii de la Marvel au studiat felul în care personajele minuscule sunt afectate, fizic, de schimbările de masă. Rolul şi logica fizicii din film sunt o parte absolut esenţială a producției.

Self/less: Transfer de viaţă, premiera 7 august

Tarsem Singh explorează consecinţele care vin odată cu nemurirea în acest thriller SF cu Ben Kingsley și Ryan Reynolds în rolurile principale. După ce află că are cancer, multimilionar Damian Hale (Ben Kingsley) acceptă să se supună unei proceduri medicale revoluţionare, prin care conştiința sa este transferată cu succes în corpul unui bărbat mai tânăr (Ryan Reynolds). Premisa nu este chiar atât de improbabilă - în prezent, lumea medicală are în pregătire primul transplant de cap.

The Fantastic Four, premiera 7 august

Noua abordare a primei familii Marvel este o dramă SF convingătoare – una care explorează potențialul descoperirii umane. Tonul filmului este la polul opus față de adaptările care au onorat ecranele la mijlocul anilor 2000. Josh Trank evident luptă pentru o portretizare mai serioasă, mai întemeiată, ca marcă regizorală proprie. Vorbind cu EW, Trank a discutat aspectul de film horror pe care îl are Fantastic Four: „Am cam sărit la horror în mintea mea. Chronicle este despre evoluția și consolidarea puterilor unice. Acest film le vede într-adevăr ca pe un blestem”. A deveni supererou este ceva la care mulți dintre noi visează, dar trebuie să recunoaștem: dacă orice om obişnuit ar izbucni brusc în flăcări sau s-ar transforma într-un monstru de piatră, ar fi paralizant – cel puțin la început.

Declaraţia lui Trank că puterile reprezintă un blestem ne aminteşte de arcul personajului lui Bruce Banner din Răzbunătorii, unde omul de știință uşor manierat a avut un punct de vedere asemănător despre „celălalt”/alter-ego-ul său. Pe baza declarației regizorului, o mare parte din tensiune dramatică din Fantastic Four va proveni de la faptul că cei patru protagoniști învaţă să-şi îmbrățișeze darurile, pentru binele pe care îl pot face. La prima vedere, aceasta ar putea suna ca o poveste originală standard; mai rar, însă, descoperirea superputerilor este asociată cu bucurie și entuziasm.

Dacă acest unghi este gestionat corespunzător, Fantastic Four nu numai că poate fi ceva relativ proaspăt pentru fanii genului de film după benzi desenate, dar poate deveni şi un film special care se conectează cu telespectatorii săi în mai multe moduri.

Labirintul: Încercările focului, premiera 11 septembrie

Noul film îl arata pe Thomas (Dylan O'Brien), supravieţuitor al labirintului, conducându-i pe ceilalţi supravieţuitori prin ținutul pârjolit, un ţinut pustiu dar plin de alte pericole, continuându-şi căutarea de răspunsuri cu privire la misterioasa organizaţie care îi ţine captivi.

În regia lui Wes Ball (Maze Runner), The Scorch Trials continuă misterul de coşmar al primului film într-un sequel extins şi ambiţios... The

Martian, premiera 2 octombrie

Botanistul interstelar Matt Damon rămâne prizonier pe Marte, când colegii lui de pe navă îl abandonează crezându-l mort. Bazat pe romanul auto-publicat în 2012 de Andy Weir, The Martian îl prezintă pe Damon în rolul lui Watney, membru al unei echipe științifice care face experimente pe planeta roșie.

Cu puține speranțe de salvare și resurse limitate, Watney foloseşte puterea științei pentru a rămâne în viață pe suprafața stearpă a planetei. The Martian îi are în distribuţie și pe Jeff Daniels, Jessica Chastain, Kristen Wiig și Chiwetel Ejiofor.

Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri, premiera 9 octombrie

Pan, în regia lui Joe Wright (Atonement, Pride & Prejudice, Hanna), se îndepărtează destul de mult de povestea clasică a lui J.M. Barrie – şi des adaptată – pentru a o face atractivă pentru noua generaţie. În loc să se lupte cu căpitanul Hook, Peter (interpretat de Levi Miller), va face cel mai probabil echipă cu o mai tânără versiune a acestuia (jucată de Garrett Hedlund) pentru a lupta împotriva lui Barbă Neagră.

The Last Witch Hunter, premiera 23 octombrie

The Last Witch Hunter spune povestea unui nemuritor vânător de vrăjitoare (Diesel), nevoit să facă echipă cu una din inamicele sale pentru a împiedica întrunirea sacră a vrăjitoarelor - ce urmează să aibă loc în New York-ul zilelor noastre - şi a evita astfel condamnarea pe vecie a umanităţii.

Jocurile foamei: Revolta - Partea a II-a, premiera 20 noiembrie

În centrul districtelor răzvrătite se află în continuare Capitoliul, reşedinţa preşedintelui Snow. Devine evident că numai moartea acestuia va sfârşi tirania în Panem, aşa că un commando condus de Katniss are ca ţintă capturarea inamicului lor de moarte. O misiune plină de primejdii, care nu se sfârşi fără victime...

Goosebumps, premiera 4 decembrie 

Adolescentului Zach (Dylan Minnette) nu-i convine deloc că trebuie să se mute într-un orăşel neştiut de nimeni, dar regretele îi cam trec când îi atrage atenţia frumoasa Hannah, vecina de alături. Doar că Zach descoperă curând că tatăl ei este nimeni altul decât celebrul autor R.L. Stine, adulat datorită seriei sale Goosebumps. În curând tânărul îşi explică şi comportamentul extrem de bizar al lui Stine: monştrii care i-au făcut celebre cărţile sunt reali, iar Stine îşi protejează cititorii ţinându-i ferecaţi în cărţile sale! Dar când creaturile de coşmar sunt eliberate din greşeală, ţine doar de scriitor, de Zach şi Hannah să-i oprească înainte de a face prăpăd în jur.

Star Wars: Trezirea Forței, premiera 18 decembrie

Star Wars The Force Awakens mută povestea la 30 de ani de la întâmplările din Episode VI şi reintroduce în acţiune grupul central al seriei: Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Han Solo. J.J. Abrams a ţinut să menţioneze, într-un interviu anterior, că tocmai curiozitatea vizavi de aceste trei personaje l-a convins să accepte regia lui The Force Awakens. Filmul va avea lansarea pe 18 decembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Ant-Man, Self/less, The Fantastic Four, Maze Runner: The Scorch Trials, The Martian, Pan, The Last Witch Hunter, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Goosebumps

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 9 iulie 2015 12:07
Sunt tare curios de The Fantastic Four in special datorita regizorului Josh Trank, Choricle a fost un film care ma surprins placut. Si evident Star Wars.
Sorin87 pe 10 iulie 2015 00:26
Foarte bune filme
dido pe 27 iulie 2015 20:12
De-ar aparea odata!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells