Necunoscutul, lider în box office

23 Feb 2011
Necunoscutul, lider în box office

Filmul Necunoscutul, cu Liam Neeson în distribuţie, a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 300.162 de lei şi 15.964 de spectatori, conform cifrelor furnizate .

Realizat după romanul omonim scris de Didier van Cauwelart, Necunoscutul aduce pe marile ecrane o poveste enigmatică şi originală. Liam Neeson este doctorul Martin Harris. Acesta pleacă alături de soţia sa (January Jones) la Berlin pentru a participa la o conferinţă de specialitate. Însă, în urma unui accident cumplit de maşină, Martin se trezeşte pe un pat de spital, confuz şi fără să aibă idee cum a ajuns acolo. La scurt timp, constată stupefiat că nimeni nu îl recunoaşte şi este privit ca un străin chiar şi de către soţia lui. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.

Pe poziţia a doua s-a clasat Numărul patru, cu încasări de 241.132 de lei şi 14.157 de spectatori. I Am Number Four spune povestea a nouă copii cu puteri extraordinare şi a însoţitorilor lor, singurii supravieţuitori ai unui război de pe planeta lor natală, Lorien. Ei s-au stabilit pe Terra, protejaţi fiind de o vrajă datorită căreia nu pot fi ucişi decât într-o anumită ordine. Duşmanii lor au ucis deja trei, iar protagonistul este, desigur, numărul patru.

Pe locul al treilea s-a clasat filmul Fără obligaţii/No Strings Atached, cu Ashton Kutcher şi Natalie Portman în rolurile principale. Pelicula a avut încasări de 206.971 de lei şi 11.946 de spectatori. Când adolescenta Emma Kurtzman avea 14 ani şi refuza avansurile lui Adam Franklin în tabăra de la Weehawken, niciunul dintre ei nu avea habar ce înseamnă viaţa sexuală de adult. Nişte ani mai târziu, Emma (Natalie Portman) şi Adam (Ashton Kutcher) ştiu prea bine despre ce este vorba, când drumurile li se întâlnesc din nou, aşa cum li se mai întâmplase de câteva ori până atunci, şi se trezesc în pat, făcând sex. Şi pentru că Emma s-a autodeclarat "alergică la relaţii amoroase", iar Adam se fereşte de aşa ceva, mai ales pentru că tatăl său, fost star de televiziune (Kevin Kline), este combinat cu cea mai recentă fostă iubită a sa, cei doi decid să prevină complicaţiile emoţionale pe care o relaţie de iubire le-ar putea aduce şi să aibă doar o relaţie de prietenie, cu ceva în plus.

Pe poziţia a patra s-a clasat o altă premieră, Acvila legiunii a IX-a/The Eagle, cu încasări de 187.810 lei şi 9.847 de spectatori. În Britania secolului al doilea, doi bărbaţi, un sclav şi stăpânul său, se aventurează dincolo de lumea ştiută de ei pentru a purcede într-o călătorie primejdioasă care îi va face să încalce limitele loialităţii şi trădării, ale prieteniei şi urii, ale laşităţii şi eroismului.

Pe locul al cincilea s-a clasat filmul de animaţie Gnomeo şi Julieta, cu încasări de 125.491 de lei şi 6.260 de spectatori. Adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution, "Gnomeo şi Julieta în 3D" este cea mai frumoasă poveste de dragoste petrecută vreodată între doi pitici de grădină. Într-o aventură contemporană extrem de comică, variantele moderne ale celebrilor Capulet şi Montague sunt doi vecini care nu se suportă. Din cauza competiţiei dintre ei, grădinile lor au ajuns să arate ridicol, pline până la refuz cu pitici din teracotă. Dar ceea ce nu ştiu oamenii este că, atunci când nimeni nu se uită, piticii prind viaţă şi se comportă exact ca ei. De fapt, au împrumutat atât de bine trăsăturile oamenilor, încât şi conflictul dintre pitici s-a transformat într-o adevărată vendetă.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.513.662 de lei şi 81.614 spectatori.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 23 februarie 2011 17:25
ma asteptam ca filmul Numărul patru sa fie pe primul loc....
AbrahamLincoln pe 23 februarie 2011 17:30
De ce ?! Inca n-am apucat sa vad nici unul , dar cu siguranta , Unknown este mai bun ca I am number four . . .
Piratu pe 23 februarie 2011 17:48
I am number four poate o avea ceva efecte dar povestea mai slaba si la Unknown invers...
RomaniaMare pe 23 februarie 2011 19:53
Daca va ganditi sa plecati zilele astea la film, va recomand cu incredere "Necunoscutul". Este cea mai buna alegere din toata grila de filme.
cavallioty pe 23 februarie 2011 20:05
mai mult decat inutila descrierea filmelor,ma bucur ca nu ati facut top 10 ca era un articol.........
victor_neo75 pe 23 februarie 2011 23:23
Pacat de The King's Speech (distribuitorul e de vina - 3 ecrane !), in SUA unde americanii nu se inghesuie la filme cu subiect britanic despre regalitate este totusi cu mult inaintea lui No Strings Attached sau Gnomeo and Juliet!

Primele 2 filme (Unknown si Number Four) era de asteptat sa fie pe primele 2 locuri la incasari, iar Tangled ('O poveste incalcita') ma bucur sa vad ca mai aduce spectatori la cinema (a strans deja 171.935 de bilete vandute)!

Yze pe 27 februarie 2011 11:34
:D

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells