Marinca si Achim, si ei la Berlinala

de Stefan Dobroiu în 7 Ian 2009
Marinca si Achim, si ei la Berlinala

Anamaria Marinca va fi si ea prezenta la festivalul de la Berlin, dar nu intr-un film romanesc, ci intr-o coproductie germano-franceza regizata de Julie Delpy. The Countess, despre viata legendarei contese Elisabeta Bathory, a fost inclus in sectiunea paralela Panorama, au anuntat organizatorii Berlinalei printr-un comunicat de presa. Cu nume mari pe afis (Julie Delpy in rolul titular, William Hurt, dar si unul dintre cei mai celebri actori de origine germana, Daniel Bruhl), Contesa nu se vrea un film horror, asa cum ne-am putea astepta, ci mai degraba o drama. "Se concentreaza mai degraba pe psihologia celor care detin puterea", a declarat la un moment dat Delpy.

Anamaria Marinca va fi Anna Darvulia, confidenta contesei, alaturi de care aceasta a ucis, se pare, sute de tinere, pentru a se scalda in sangele lor. Tagline-ul filmului, "A sacrificat totul pentru dragoste. Si i-a sacrificat pe altii pentru frumusete", nu este decat o vaga introducere in viata contesei, acuzata la un moment dat ca a ucis nu mai putin de 600 de fecioare, amanunt care ar transforma-o, daca este adevarat, in cea mai "prolifica" ucigasa in serie a istoriei.

Conform Celluloid Dreams, distribuitorul international, filmul este "povestea adevarata a contesei Bathory. Nascuta in 1560, aceasta se casatoreste la varsta de 14 ani cu un comandant de osti care va deveni ani de zile mai tarziu comandantul suprem al armatei ungare. In timpul indelungatelor absente ale sotului, contesa capata din ce in ce mai multa putere, ajutata si de confidenta ei, vrajitoarea Anna Darvulia. Temuta, dar si admirata de multi, se spune ca pana si regele trebuia sa se supuna dorintelor ei. Dupa moartea sotului, Elisabeta intalneste un tanar nobil de care se indragosteste. Obsedata de faptul ca nu mai este suficient de tanara pentru a si-l pastra aproape, contesa incepe sa se imbaieze in sangele tinerelor fecioare, convinsa ca acesta ii va da tinerete si frumusete vesnice."

Iata mai jos un trailer al filmului:

La Berlin va fi prezent, in selectia oficiala de scurtmetraje, si regizorul Gabriel Achim. Filmul acestuia, Bric-Brac, despre un regizor (chiar Achim) care incearca sa-si convinga actorul principal (Paul Ipate) sa nu renunte la rol, a primit in cadrul festivalului studentesc Cinemaiubit premiul Cinemagia pentru cel mai bun scurtmetraj. Ca si filmul lui Paul Negoescu, Renovare, Bric-Brac ar putea fi unul dintre cele zece scurtmetraje ce vor concura pentru Ursul de Aur.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells