"Lista neagra" a lui Verhoeven la TVR1

7 Mar 2009
"Lista neagra" a lui Verhoeven la TVR1

In aceasta seara, de la ora 22:10, TVR1 a programat filmul "Lista neagra" ("Black Book" - Olanda, Germania, Belgia, 2006). Din distributie fac parte Carice van Houten , Sebastian Koch, Thom Hoffman, Halina Reijn iar regia este semnata de Paul Verhoeven ("Basic Instinct", "Total Recall'). Drama este inspirata dintr-un caz real. Olanda, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. O bomba ratacita distruge ascunzatoare frumoasei cantarete evreice Rachel Stein, care se decide, alaturi de alti evrei, sa traverseze Biesbosch, intr-o zona a Olandei deja eliberata.

Barca le este interceptata de o patrula germana si toti refugiatii sunt ucisi. Numai Rachel supravietuieste. Sub numele de Ellis de Vries, intra in rezistenta, furnizand informatii, pentru ca ofiterul german al SD, Muntze, indragostit de ea, ii ofera un loc de munca, la sediul garnizoanei germane. Cei din rezistenta pun la cale un plan de evadare pentru un grup de luptatori partizani, luati captivi. Dar planul esueaza.

Cei din rezistenta, dar si germanii o acuza pe Rachel. Alaturi de Muntze, Rachel se ascunde din nou si asteapta sfarsitul razboiului. Eliberarea visata nu ii aduce libertatea, pentru ca ... "Fiecare supravietuitor are o urma de vina".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells