Keanu Reeves, despre 47 Ronin: „Este o parte a culturii japoneze”

de Cristina Grigore în 25 Mai 2011
Keanu Reeves, despre 47 Ronin: „Este o parte a culturii japoneze”

Povestea despre „onoare, răzbunare şi dragoste imposibilă” readusă în variantă 3D pe marele ecran de Carl Erik Rinsch combina o legendă epică cu elemente spectaculoase precum uriaşi şi vrăjitoare.  

Însă co-producţia americano-japoneză, explică într-un interviu acordat Hero Complex starul acesteia, Keanu Reeves, va aborda subiectul cu „grijă” şi "respect”, încercând să aducă în faţa spectatorilor un film accesibil tuturor, dar care să păstreze în acelaşi timp, nealterată, istoria faptelor cu bază reală petrecute în Japonia secolului al XVIII-lea.

„Copiii japonezilor au crescut ascultând această poveste. Le-a fost spusă de către familie, le-a fost spusă la şcoală, este o parte a culturii lor. A fost ecranizată în nenumărate rânduri. Este ca western-urile noastre, poveştile acestea sunt spuse iar şi iar. Aceasta [despre cei 47 de ronini] a fost modificată puţin, însă cu mare grijă şi respect”, a spus celebrul actor.

Pelicula 47 Ronin va avea în centru un grup de samurai rămaşi fără stăpân care intenţionează să-şi recâştige onoarea răzbunându-se pe Lord Akira, cel care a complotat şi le-a ucis conducătorul. Reeves îl va interpreta pe Kai, un compatriot incomod, a cărui loialitate faţă de grup este pusă la îndoială atunci când se îndrăgosteşte de Mika, fiica celui care le-a fost stăpân.

Pentru a intra în pielea lui Kai, un personaj a cărui tristeţe profundă şi atenţie faţă de sentimentele celorlalți este pe placul lui Reeves, acesta a avut ceva dificultăţi la scenele de luptă, pentru care a trebuit să stăpânească mişcările cu sabia samurailor. “Există un stil deosebit de luptă cu această sabie, foarte rapid, aşa că am încercat să ţin pasul şi să învăț din mers”, a mărturisit actorul.

Filmările la 47 Ronin sunt în desfăşurare, după un scenariu aparţinând lui Chris Morgan (Fast Five) şi Hossein Amini (Drive). Lansarea americană va avea loc pe 21 noiembrie 2012.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
nsanyi23 pe 25 mai 2011 09:04
Astept acest film cu nerabdare
cristi23 pe 25 mai 2011 09:28
abia astept filmul...stiu despre cei 47 ronin,este intr-adevar o parte din cultura nipona
xerses pe 25 mai 2011 11:26
Interesant subiectul asa ca abia stept sa aflu mai multe.
legiune pe 25 mai 2011 11:50
Asta da film. Cu scuzele de rigoare nu prostii de la Cannes ce au fost anul acesta.
Asteptam cu nerabdare.

mirko pe 25 mai 2011 12:31
Sunt un mare fan al filmelor cu samurai si in special al culturii japoneze. Cred ca acest film va avea succes si nu chiar datorita lui Keanu ci mai ales a transpunerii povestii pe pelicula.
Sorin87 pe 25 mai 2011 14:09
cand o sa apara filmul o sa ma uit la el pentru ca din trailer pare foarte bun
Bayard pe 25 mai 2011 17:36
Eu nu stiu nimic de povestea asta.... dar Keanu Reeves joaca rolul unui japonez??? Ca europeni erau in Japonia in perioada aia, dar nu puteau fi considerati samurai. Poate stie cineva mai multe.... l-au machiat sa arate asiatic? :)))
AdrianSe pe 25 mai 2011 23:52
@Bayard
Keanu are destule trasaturi asiatice ,acuma este evident ca nu poate fi confundat cu un asiatic da de dragu filmului putem incerca sa trecem peste asta .
Cat despre poveste ,daca ai fi vazut filmul Ronin cu Robert DeNiro ai fi aflat inca de prin 1998 despre aceasta parte a culturii japoneze dealtfel acel film a fost destul de bun ,nu extraordinar da mai bun decat media

Bayard pe 26 mai 2011 00:20
Hai sa fim seriosi, filmul cu Robert de Niro nu are nicio treaba cu cultura japoneza.... personal o sa mi se para penibil sa vad un film cu Keanu Reeves jucand rolul unui japonez. Ultimul samurai a fost tras rau de tot de par, cu Tom Cruise mare erou.... insa asta ar fi de-a dreptul ingrozitor, un film facut doar pentru ca vrea Reeves, care probabil e si producator
marllenn pe 26 mai 2011 11:26
Nu conteaza cum va arata ci important este faptul ca revine pe ecrane
alex_il_fenomeno pe 26 mai 2011 19:39
sa vedem cum va evolua actorul si filmul , de asemenea !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells