Johnny Depp, în Umbre întunecate

17 Mai 2012
Johnny Depp, în Umbre întunecate

Reputatul regizor Tim Burton revine din 25 mai pe marile ecrane din Romania cu cel mai recent proiect al său, Umbre întunecate, o comedie neagră cu o distribuţie de excepţie formată din Johnny Depp, Michelle Pfeifer, Helena Bonham Carter şi mulţi alţii.

În anul 1752, Joshua şi Naomi Collins părăsesc Liverpoolul, împreună cu fiul lor Barnabas (Johnny Depp), navigând spre o nouă viaţă în America. Însă nici măcar peste ocean nu aveau să scape de blestemul care s-a abătut asupra familiei lor. Douăzeci de ani mai târziu, Barnabas avea lumea la picioare sau cel puţin Orasul Collinsport din Maine. Stăpân al conacului Collinwood, Barnabas este acum bogat, puternic şi un veritabil playboy, cel puţin până în momentul în care comite grava greşeală de a-i frânge inima vrăjitoarei Angelique Bouchard.

Blestemul ei este unul necruţător pentru că îl condamnă pe Barnabas la o soartă mai nedreaptă chiar decât moartea: îl transformă în vampir, pentru a-l îngropa de viu. Două secole mai târziu, Barnabas este eliberat din mormânt şi se aventurează într-o foarte diferită lume a anului 1972. Se întoarce la conacul Collinwood doar pentru a constata ca odată mareata lui resedinta a fost lăsată acum în paragina. Descendenţii disfuncţionali ai familiei Collins nu sunt nici ei prea departe, fiecare ascunde cate un secret întunecat, iar comportamentul lor este dincolo de abilităţile oricărui psihiatru.  

Scenariul filmului Umbre întunecate, regizat de Tim Burton, a fost conceput de Seth Grahame-Smith, după o poveste de John August şi Grahame-Smith, având la bază serialul de televiziune omonim creat de Dan Curtis. În scaunele producătorilor se află atat laureaţii premiilor Oscar Richard D. Zanuch (Alice in Wonderland, Driving Miss Daisy), Graham King (Rango, The Departed) cât şi Johnny Depp, Christi Dembrowski şi David Kennedy.  Producătorii executivi ai acestui proiect sunt Chris Lebenzon, Nigel Gostelow, Tim Headington şi Bruce Berman. Echipa de creaţie din spatele camerelor de filmare îi include pe directorul de imagine Bruno Delbonnel, scenograful şi directorul de costume premiaţi cu Oscar, Rick Heinrichs (Sleepy Hollow) şi Colleen Atwood (Alice in Wonderland); şi pe editorul de montaj Chris Lebenzon. Coloana sonoră a filmului a fost creată de celebrul compozitor Danny Elfman, de patru ori nominalizat la Premiile Oscar pentru Milk, Big Fish, Men in Black şi Good Will Hunting.

O prezentare Warner Bros. Pictures în asociere cu Village Roadshow Pictures, Umbre întunecate este produs de Infinitum Nihil/GK Films/Zanuck şi regizat de Tim Burton, fiind distribuit pe plan internaţional de Warner Bros. Pictures şi in anumite teritorii de Village Roadshow Pictures. MediaPro Distribution prezintă Umbre întunecate din 25 mai în cinematografele:  CinemaPro, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Lotus (Oradea), Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex (Constanța, Tulcea și Brașov), Cinema City (Cotroceni, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iasi, Constanța, Pitești, Sun Plaza, Timisoara, Târgu-Mureș), Cortina (Oradea), Florin Piersic (Cluj), Patria (Craiova si Bucuresti), Premiera (Ploiești), Cinema ,,Eugen Ionescu”(Slatina), Cinema Arta (Târgu Mureş), Cinema Grand Mall (Satu-Mare), Glendale (București).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 17 mai 2012 19:23
Un film foarte asteptat.Bine venite detaliile!
alesszia pe 17 mai 2012 19:36
Intr-adevar distributia acestui film este foarte buna. Sper ca ecranizarea sa fie pe masura asteptarilor.
alex_il_fenomeno pe 6 iunie 2012 15:30
sigur o productie impecabila , pe care nu merita sa o ratezi .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells