James Cameron va călători spre cel mai adânc loc de sub ape!

de Cristina Grigore în 9 Mar 2012
James Cameron va călători spre cel mai adânc loc de sub ape!

James Cameron va lăsa la o parte pentru o vreme producţia multaşteptatelor continuări ale lui Avatar şi va porni într-o aventură reală ce îl va purta la 11 km sub nivelul oceanului Pacific, pentru a atinge cel mai adânc punct al acestuia.

Expediţia a fost iniţiată de cineast în parteneriat cu Societatea National Geograhic şi compania de ceasuri Rolex şi are ca scop extinderea cunoştinţelor despre unele părţi încă necunoscute ale Terrei.

La bordul unui submarin pentru o singură persoană, construit special pentru a rezista presiunii foarte mari şi condiţiilor neprielnice de la acea adâncime, Cameron va coborî până în cel mai adânc punct al Gropii Marianelor, atins o singură dată în 1960 de către militarul Don Walsh şi oceanograful elveţian Jacques Piccard, care au petrecut acolo 20 de minute.

Cineastul vrea să-şi extindă explorarea în adânc la şase ore pentru a putea surprinde imagini ce vor alcătui, ulterior, un captivant documentar 3D destinat marelui ecran şi un material pentru televiziune ce va fi difuzat de National Geographic.

„Zona Gropii Marianelor este una dintre ultimele frontiere rămase necercetate ale planetei noastre, cu suficiente bogăţii ştiinţifice pentru a umple încă o sută de ani de expediţii”, a declarat Cameron. Cât priveşte pericolele care îl vor pândi în adâncuri, el a adăugat: „Când faci un film, toată lumea a citit scenariul şi ştie ce urmează să se întâmple. Când pleci într-o expediţie, natura nu a citit scenariul, oceanul nu a citit scenariul şi nimeni nu ştie ce se va întâmpla în continuare”. 

De notat însă că cineastul nu este la prima călătorie în adâncuri. Pentru Titanic s-a scufundat de 12 ori în Oceanul Atlantic, până la resturile celebrului vas şi a contribuit astfel la dezvoltarea tehnologiilor de filmare la mare adâncime sub apă.

Au urmat alte şase expediţii subacvatice, concretizate în documentare precum Expedition: Bismarck, ce încearcă să desluşească misterul ce învăluie scufundarea cuirasatului german, sau Aliens of the Deep (2005).

Ai în galerie câteva fotografii preluate de pe site-ul National Geographic, cu James Cameron şi Deepsea Challenge,  submarinul-capsulă ce-l va purta spre cel mai adânc punct de sub nivelul mării.

Imagini

Taguri:  James Cameron, Avatar, actor

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 9 martie 2012 09:09
Ce experiente fascinante!
Han_Solo pe 9 martie 2012 13:17
A facu omu 2 filme in 12 ani, a incasat "ceva" bani si acuma face cea ce ii place. Fac pariu ca oricine altcineva de la Hollywood se apuca sa faca cat mai repede o continuare la Avatar.
CosminHorrorMaster pe 9 martie 2012 15:53
Sper sa se intoarca! Mai are filme de facut!
Vorador pe 9 martie 2012 21:20
Iar isi promoveaza filmele cu zece ani inainte.
catasmile17 pe 11 martie 2012 00:55
Interesant !!!
alex_il_fenomeno pe 14 martie 2012 16:29
se inscrie excelent acest articol la rubrica "monden" . interesant totusi curajul de care da dovada filmmakerul .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells