James Cameron, atras de un nou proiect. Iată ce va regiza după continuările lui Avatar

de Cristina Grigore în 24 Oct 2012
James Cameron, atras de un nou proiect. Iată ce va regiza după continuările lui Avatar

Regizorul lui Avatar a promis nu demult că îşi va concentra cariera regizorală doar pe continuările şi producţiile ce au legătură cu blockbusterul lui 2009. James Cameron se va ocupa cu siguranţă de cele două noi filme Avatar anunţate, însă compania sa, Lightstorm Entertainment, a ochit deja următorul proiect din orarul de lucru al cineastului şi a achiziţionat drepturile de producţie pentru The Informationist, anunţă Collider.com.

Romanul scriitoarei Taylor Stevens, publicat în 2011 şi devenit unul din bestseller-urile New York Times (tradus ulterior în 17 limbi străine) introduce în scenă o nouă eroină de acţiune. Vanessa „Michael” Munroe este o specialistă în domeniul informaţiilor aflată în slujba corporaţiilor şi a oamenilor puternici ai lumii. Munroe s-a născut, din părinţi misionari, în Africa Centrală. La numai paisprezece ani, ea a devenit protejata şi ucenica unui nemilos traficant de arme/pistolar şi a grupării sale de mercenari.

A învăţat astfel să câştige respectul celor mai periculoşi oamenii de pe continent, dezvoltându-şi, cu timpul, o reputaţie. Când un eveniment neaşteptat o pune pe fugă, se retrage în Statele Unite şi îşi construieşte, cu perseverenţă şi fără regrete, o altă viaţă şi o nouă carieră de succes.

„Am fost atraşi de acest roman datorită naraţiunii alerte, captivante, dar şi datorită personajului, ce reprezintă perfect acel tip de personaj central feminin plin de forţă pe care îl regăsim în producţiile lui Jim. În acest caz, Vanessa Munroe este în esenţă o combinaţie între Jason Bourne şi Lisbeth Salander (din franciza The Girl with the Dragon Tattoo)”, a spus John Landau, unul dintre conducătorii studiourilor Lightstorm.

Va fi interesat de văzut dacă James Cameron va trece până la urmă în scaunul regizoral al acestei pelicule - de calibru mic în comparaţie cu producţiile sale din ultimii ani. Asta având în vedere că se vor mai scurge în jur de patru ani cel puţin (timp în care vor fi realizate Avatar 2 şi 3) până când cineastul se va apuca de The Informationist. Ultima peliculă de acest gen regizată de Cameron a fost True Lies, lansată în 1994.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 24 octombrie 2012 09:38
Off, deci sperante tot mai slabe pentru Battle Angel: Alita.
Skynet.Zbenga pe 25 octombrie 2012 19:24
nu se stie
alex_il_fenomeno pe 28 noiembrie 2012 16:22
nu stiu ce sa spun... parca nu ar face parte din elementul sau....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells