Interviu cu Nicolas Cage

28 Nov 2012
Interviu cu Nicolas Cage

Tot mai des văzut la cinema în ultima vreme, Nicolas Cage te cheamă la casa de bilete și în acest weekend, când i se lansează în România filmul Stolen/Jaf contra cronometru. Cage este Will Montgomery, un hoț care, după ce a fost tras pe sfoară într-un jaf, este trimis la închisoare timp de opt ani. După eliberare, el încearcă să treacă peste trecutul său întunecat și să reconstruiască relația cu fiica sa Allison. Dintr-o neînțelegere, fiica îi este răpită de către un vechi partener de jafuri, acesta cerând o răscumpărare fabuloasă: 10 milioane de dolari. Află din interviul de mai jos cum a abordat Cage rolul și la ce ar trebui să te aștepți de la această producție regizată de Simon West, care a mai regizat Con Air, cu același Nicolas, dar și Lara Croft: Tomb Raider și The Expendables 2.

Ce te-a determinat să accepţi rolul lui Will Montgomery, din Jaf contra cronometru?
Eram în Turcia când am primit scenariul. Simon West, regizorul filmului, m-a rugat să arunc o privire şi să îmi spun părerea, pentru că el se juca la momentul respectiv cu acţiunea şi cu personajele şi voia să fie sigur că se îndrepta în direcţia potrivită. Am pus cap la cap ideile amândurora, apoi am decis să mă implic în proiect. În plus, nu l-aş refuza niciodată pe Simon.

Cum a fost să lucrezi din nou cu Simon West?
Este unul dintre cei mai buni regizori cu care am lucrat, am avut o colaborare extraordinară la filmul Con Air. Un artist desăvârşit, foarte încrezător, care ştie exact ce îţi doreşte. Acest lucru este foarte important pentru actorii cu care lucrează, pentru că Simon nu se enervează uşor, nu este genul de regizor care nu se poate opri din vorbit şi dat sugestii. Tocmai de aceea, când alege să dea o indicaţie, are o semnificaţie puternică, pentru că o face aşa rar. În plus, a adus în acest film o distribuţie extrem de talentată.

Povesteşte-ne despre Sami Gayle, actriţa care a jucat rolul fiicei lui Will în film.
Este o persoană foarte bună, lucru evident încă de când o cunoşti. Are un zâmbet incredibil şi un şarm 100% autentic, iar acest lucru îl transmite şi personajului său. Pe ecran, pare că a jucat fără nici un efort, că totul a fost incredibil de natural, însă Sami este muncitoare şi profesionistă şi s-a străduit ca totul să iasă perfect, până în cele mai mici detalii.

Ce ne poţi spune despre Danny Houston şi Mark Valley?
Danny Huston, care îl joacă pe agentul FBI Tim Harlend, are o voce extraordinară, iar în replicile sale este o muzicalitate foarte specială. Personajul său îl învinovăţeşte pe Montgomery pentru tot ce s-a întâmplat rău în viaţa şi în familia sa, iar principalul motiv pentru care se comportă aşa este pentru că nu cunoaşte pe nimeni altcineva pe care să dea vina. Mark, interpretul lui Fletcher, este un tip incredibil de amuzant şi foarte atletic. E greu să nu fii impresionat de o persoană de talia sa.

Cum se diferenţiază Jaf contra cronometru de alte filme de acţiune?
Din punctul meu de vedere, un film se diferenţiază prin scenariu şi distribuţie. În cazul filmului de faţă se îndeplinesc ambele condiţii. Distribuţia este extraordinară şi, în plus, îl avem pe maestrul în regie Simon West, care trage duble până se asigură că a ieşit aşa cum îşi doreşte, este un adevărat perfecţionist, iar mie îmi place să lucrez cu astfel de oameni.

Cât de dificil a fost să îţi faci singur cascadoriile?
Pentru un actor este foarte important să îşi facă singur cascadoriile, pentru că publicul chiar ţine cont de acest lucru. Nu a fost foarte dificil, lucrez bine cu focul, pentru că nu îmi este frică de el, deşi îi cunosc puterea şi, cu toate că nu sunt un şofer excelent, conduc decent. Am luat decizia de a face singur cascadoriile din respect pentru spectatorii filmului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rizea.alex70 pe 28 noiembrie 2012 15:04
Imi place Cage ca actor sper sa mai faca multe filme de acum incolo.
Vortex pe 28 noiembrie 2012 15:28
Cine dracu scrie tampeniile astea?
SANDA45 pe 28 noiembrie 2012 21:30
cage e un actor bun,dar nu`l vad jucand decat in thrillere.
alex_il_fenomeno pe 30 decembrie 2012 11:59
nu l-ar fi refuzat pe Simon, dar nici banii de care are atat de mult nevoie...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells