În derivă: un serial unic în felul său pentru România

de Gloria Sauciuc în 10 Aug 2010
În derivă: un serial unic în felul său pentru România

Întrebat dacă a încercat să aducă ceva nou personajului său, Iureş spune că în formatul de tipul acesta nu poţi pleca cu foarte multe în bagaje, descoperi foarte multe pe parcurs, cu regizorii, producătorii, cu ceilalţi actori, în măsura timpului, dar că au fost multe lucruri pe care şi le-a dorit pentru personajul său, însă multe doar fantasme. "E vorba despre un tip de bucătărie în care eu pun foarte multe feluri de mâncare şi tacâmuri, şi jumătate din ele rămân neatinse. Poate să fie bine, că nu mai speli atâtea tacâmuri. Nu ştiu dacă a fost bine sau rău. Eu nu am obiceiul să mă uit la ce fac, nici în timpul filmării, nici după. Am văzut doar două filme de-ale mele până acum, pentru că am fost obligat să merg la premieră, la Los Angeles..."

Dintre cazurile prin care trece personajul său, Iureş dezvăluie că au fost unele mai apropiate de temperamentul lui, de ceea ce îi place să joace, "un pic mai apucat, un pic mai nervos". "V-aţi apostrofat pacienţii?" e următoarea întrebare pentru Iureş."Nu, asta ţine de un cod în meseria asta. Nu-l poţi certa, după cum nu poţi să-i iei locul, să te transformi în doctoria care-i face bine, eşti doar un însoţitor, care trebuie să-l pună în situaţia de a realiza ce i se întâmplă şi să ia o decizie. De multe ori limitele codului etic produc limite terapeutice profunde, uneori drame, chiar tragedii. Vrei să ajuţi un criminal în serie şi afli târziu ce a făcut".

Vorbind despre limitele eticii, Iureş îmi serveşte mingea la fileu pentru următoarea întrebare, despre relaţia de dragoste dintre personajul său şi cel al Mariei Dinulescu, doctor anestezist. "Personajul dumneavoastră se îndrăgosteşte de unul dintre pacienţi...", încep eu. "E exact invers...", replică Iureş. "Una dintre paciente se îndrăgosteşte de mine - lucru care se întâmplă frecvent în terapii, se numeşte "transfer erotic" sau "sentimental", e un anume nivel al empatiei, care depăşete graniţele - şi ale codului etic şi ale umanului - şi devine un caz greu, e descris în acest serial, sunt câteva episoade grele cu cazul acesta. E vorba  despre o fată de 30 de ani, anestezistă, care are are o problemă profundă - a fost abuzată sexual la un moment dat".

Dacă subiectul noului serial în pregătire la HBO v-a trezit interesul, îl puteţi urmări din data de 6 decembrie. Cele 45 de episoade ale primului sezon sunt doar începutul unui serial care se filmează în România, cu actori români şi o grijă mărită pentru producţie. Un serial despre oameni puşi în situaţii extreme, în care co-regizorii au evitat să introducă elemente formale în filmare, doar de dragul dinamismului, totodată din respect pentru poveste. Care captivează imediat, după cum promite Sitaru.

În continuare, o galerie foto în care îi poţi vedea faţă în faţă pe actorii români şi pe cei americani care îşi împart aceleaşi personaje, în cele două seriale făcute după Be Tipul, seria israeliană creată de Hagai Levi.


Marcel Iureş (personajul principal, Andrei Poenaru - dreapta)  şi Gabriel Byrne:

Maria Dinulescu (Nora, anestezista) şi actriţa americană corespunzătoare, Melissa George (stânga):

Tamara Cretulescu (psihoterapeutul lui Andrei, Maria Pascali) şi Dianne Wiest:


Maria Mitu, sportiva care suferă un accident, cu tendinţe suicidare (pacienta lui Andrei, numită in film Diana) şi Mia Wasikowska (stânga):


Bogdan Dumitrache si Andreea Bibiri, în terapie de cuplu (clienţii lui Andrei, in film numiti Tudor şi Ruxandra, care vor să înfieze un copil) şi actorii americani Josh Charles şi Embeth Davidtz:


Gabriela Butuc, sotia lui Andrei, personajul principal şi Michelle Forbes, actriţa americană care a interpretat acelaşi personaj:


Vlad Zamfirescu (Victor, ofiter în trupele speciale, venit la psiholog pentru că a ucis copii în Afghanistan) şi Blair Underwood:

Pagina
1 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zdupy pe 10 august 2010 18:11
promitator:D
andrei pe 10 august 2010 18:36
O intrebare ar fi daca mie , care sunt la zi cu episoadele din In Treatement, imi aduce vreun lucru nou/interesant serialul acesta (adica in afara de faptul ca e in romana ceea ce nu consider neaparat un plus)
Gloria pe 10 august 2010 18:50
Adrian Sitaru a declarat ca a stabilit, impreuna cu echipa, ca
serialul israelian să fie baza de la care se pleacă, nu cel american, dar / chiar si asa "e o adaptare", fiind pastrat doar firul roşu al poveştii. "Am fost inspirat, mai degrabă decât să fi preluat", a spus regizorul.

Salt pe 10 august 2010 19:46
Presimt ca va fii o prostie,de altfel ca toate serialele romaneti din ultima perioada.
aad pe 10 august 2010 20:19
Interesant. Merita urmarit!
gigi kent pe 10 august 2010 23:09
o noua portie extralarge de dialoguri made in romania. fugiti fratilor! scapa cine poate.
NinaCho13 pe 10 august 2010 23:22
De aceasta data voi fi foarte "simpla" si scurta" : "STIU" .
Euphoria pe 11 august 2010 04:17
Eu sincer cred ca in loc da vina cu o idee originala , romanii nostri , nu stiu doar sa copieze . Au facut porcaria de " Efect 30 " - " sex and the city " varianta romaneasca , iar acum asta. Ma intreb ce mai urmeaza .... " Avatarom " , " Rroma" ...
Kalrak pe 11 august 2010 09:05
Am citit Sadoveanu, o sa ma uit la un episod si osa imi dau cu parerea atunci, eu ii dau o sansa, si imi place cu joaca Iures, (lasa filmele) l-ati vazut in pise de teatru.
florianzy pe 11 august 2010 10:51
Un serial de urmarit, care se vrea iesit din sablonul serialelor cu crime, masini rasturnate si mult sange.
Marcel Iures este un actor super, este unul din cei mai cautati actori ramani in state.
Abia astept sa vad serialul.

Dragomara pe 11 august 2010 12:28
Eu una am să mă uit, pentru că: - mi-au plăcut majoritatea serialelor HBO; - îmi place actorul şi omul Marcel Iureş; - am citit mai mult decât Sadoveanu, Tolstoi, Turgheniev, sau Faulkner - :P; - îmi place genul ăsta de serial, cu toate că nu cred că el se va putea vreodată ridica la nivelul lui Huff, de exemplu, spun asta unde varianta americană a lui În derivă nu am văzut-o.
PS: fă ceva cu pozele alea, te rog. Modifică textul, sau mută-le în ordinea expunerii actorilor în frază, deocamdată în limba română încă se citeşte de la stânga spre dreapta, de sus în jos.

Iamsaved pe 20 august 2010 17:30
Pare interesant,de obicei serialele hbo sunt bune
smiley3abe pe 24 august 2010 00:43
Eu cred ca va fi un pic cam plictisitor sa vezi pe toata durata unui episod doar 2 oameni care vorbesc. Parerea mea :-?? Asteptam serialul :)
Willy4k pe 26 august 2010 22:12
Serialul se considera a fi un fel de sedinta de psihoterapie, din cate observ eu, iar acest lucru ar trebui privit cu mult entuziasm, deoarece ne aflam intr o perioada de rascruce, iar un asemenea serial ar putea descretii multe frunti si totodata i ar putea face pe multi dintre noi sa inteleaga diferite dileme ale vietii.
Felicitari producatorilor pentru aceasta initiativa si sincera sa fiu astept cu nerabdare pareri si rezultate pozitive cu privire la acest serial.

alex_il_fenomeno pe 31 august 2010 09:38
cred ca filmul are chiar mare dreptate!
claudiu-daniel-lugoj pe 6 septembrie 2010 14:58
Aiurea,daca e romanesc sigur va fi un esec, ca mai toate serialele de pe la noi.
psihologu pe 22 septembrie 2010 12:23
Sa asteptam si apoi v-om vede si o sa dam note ...trebuie sa-i acordam circumstante atenuante...bafta
cetateanu pe 24 septembrie 2010 18:19
Daca apare Marcel Iures si este produs de HBO sigur va fi un produs de calitate.
cinematecu pe 5 octombrie 2010 11:57
daca nu au avut script bun-asta inseamna adaptare nu numai a textului, a dialogului ci si o adaptare a situatiilor, a problemelor personajelor-o sa fie varza. Un plan-contraplan cu replici seci si fara relevanta la noi...cam problematic. Si cum se aude ca e bagat un mare meserias al scenaristicii (un ziarist de scandal,de fapt), astept sa vad adevarata fata a acestui serial. Bine ca HBO nu are probleme de gen audienta si cota de piata, ca s-ar face ce poveste...Dar sa nu fim circotasi...poate le-a iesit cooperativa:)
Florin_Florian pe 11 octombrie 2010 18:15
Partea buna e ca se filmeaza si in Romania.Partea proasta e ca s-ar putea sa fie pe banii statului.Daca ma insel si banii sunt din surse private,imi cer scuze.
xerses pe 21 februarie 2012 17:56
Nu m-a convins....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells