Frumuşelul Aaron Taylor-Johnson

de Ştefan Dobroiu în 11 Aug 2013
Actorul din Kick-Ass 2 ar putea fi un Tom Cruise al viitorului

Exact acum doi ani îl includeam într-un top al celor mai promiţători actori de la Hollywood (îl găseşti AICI), alături de Andrew Garfield, Taylor Kitsch, Jennifer Lawrence şi mulţi alţii. Aaron Taylor-Johnson, acum în vârstă de doar 23 de ani, pare a se ridica la înălţimea aşteptărilor, cu o serie de succese sigure în faţă. Mai mult, Taylor-Johnson a fost ales să intepreteze rolul principal din Godzilla, mega-blockbusterul anului 2014, care şi-a încheiat recent filmările, intrând într-o lungă perioadă de post-producţie. Iată mai jos de ce subiectul acestui material este o prezenţă atipică la Hollywood şi de ce am putea să auzim de el tot mai des de acum înainte.

În primul rând, este britanic şi şi-a început cariera exact în primul an al noului mileniu, având deja o experienţă de mai bine de un deceniu cu producţii de televiziune şi filme pentru marele ecran. În 2006 a avut un rol scurt în The Illusionist, iar în 2009, în vârstă de 19 ani, impresiona în Nowhere Boy în rolul unui tânăr John Lennon, partitură care i-a adus mai multe premii Tânără speranţă. Devine şi mai cunoscut în 2010, când apare în Kick-Ass, filmul inspirat de benzile desenate ale lui Mark Millar şi întâmpinat cu entuziasm de public şi critică. Sequelul, Kick-Ass 2, se lansează pe marile noastre ecrane vinerea viitoare.

De la adolescentul slăbănog şi neîndemânatic din primele sale lungmetraje, Aaron Taylor-Johnson suportă o schimbare dramatică de înfăţişare în Anna Karenina. Este momentul când publicul internaţional începe să-l perceapă ca pe un posibil "leading actor" al viitorului, deloc nepotrivit pentru filme de acţiune sau blockbustere aşteptate în lumea întreagă.

Cei de la Warner Bros. au pariat primii pe "potenţialul de Tom Cruise" al tânărului Aaron, alegându-l la doar 21 de ani să conducă un prestigios grup de actori (Bryan Cranston, Juliette Binoche, Ken Watanabe, David Strathairn, Sally Hawkins) în noul Godzilla, considerat deja una dintre cele mai aşteptate premiere din 2014. Filmul regizat de Gareth Edwards îl are pe Aaron Taylor-Johnson în rolul lui Ford, un tânăr locotenent aflat în miezul evenimentelor când şopârla gigantică atacă marile metropole ale lumii.

Cu un regizor extrem de capabil (Edwards şi-a regizat debutul, SF-ul Monsters, cu doar 500.000 de dolari, punând la punct efectele speciale pe propriul laptop), un buget de aproximativ 200 de milioane de dolari şi o echipă de scenarişti condusă de Frank Darabont (The Shawshank Redemption), pare că nu are ce să meargă prost cu mega-blockbusterul Legendary Pictures, mai ales că producătorii se laudă că acesta nu va neglija deloc dimensiunea umană a poveştii.

Dar nu este greu să ai rolul principal într-un film de anvergură şi apoi să dispari vertiginos din atenţie. A dovedit-o Taylor Kitsch, cu care Aaron Taylor-Johnson a împărţit ecranul anul trecut în Savages şi care a dispărut din atenţie după răsunătoarele eşecuri John Carter şi Battleship.

Indiferent de primirea lui Godzilla, Taylor-Johnson va trebui să se chinuiască din greu ca să dea greş în The Avengers: Age of Ultron, care se anunţă deja cea mai aşteptată premieră într-un an cu o extraordinară aglomeraţie de filme aşteptate (citeşte AICI despre riscul suportat de Hollywood în veri precum cele din 2013 şi 2015). Încă nu s-a confirmat că Aaron Taylor-Johnson a fost ales pentru rolul supereroului Quicksilver (fiul lui Magneto), dar în interviuri actorul deja vorbeşte despre cum se va pregăti pentru filmări şi cum intenţionează să-şi intepreteze personajul. Age of Ultron se lansează pe 1 mai 2015.

La doar 23 de ani, Aaron Taylor-Johnson are nu doar decenii de carieră în faţă, ci şi o viaţă de familie împlinită. Este căsătorit cu regizoarea Sam Taylor-Johnson, diferenţa de vârstă dintre cei doi (ea are 46 de ani) fiind comentată şi răs-comentată în presa britanică. Sam Taylor-Johnson, cunoscută până la căsătoria cu Aaron drept Sam Taylor-Wood, are o nouă şansă la celebritate datorită proiectului Fifty Shades of Grey, ea fiind aleasă de studiourile Focus Features pentru regia aceastei (inexplicabil de) aşteptate ecranizări. Cuplul are două fiice născute în 2010 şi 2012.

Exploreaza subiecte similare:

Aaron Taylor-Johnson, godzilla, Gareth Edwards, Monsters, Kick-Ass 2, The Avengers: Age of Ultron, Fifty Shades of Grey, Taylor Kitsch, Savages, Nowhere Boy, Anna Karenina

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wings1104 pe 11 august 2013 16:26
E foarte dragut si ma bucur mult pentru cariera lui care se indreapta intr-o directie atat de buna. Eu l-am vazut in "Anna Karenina" si pot spune cu incredere ca are talent.
vladimir84 pe 11 august 2013 16:30
Are carisma si se pricepe la actorie, dar nu stiu daca va putea fi comparat cu Tom Cruise. Timpul va decide asta.
Vorador pe 13 august 2013 01:26
pacat de el ca este insurat cu maica-sa
alex_il_fenomeno pe 19 august 2013 22:43
Are toata cariera inainte. Sper sa o tina tot asa.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells