Filme si iar filme! Dar nu oricare. Iata recomandarile noastre:

de Razvan Boboc în 21 Dec 2007
Filme si iar filme! Dar nu oricare. Iata recomandarile noastre:

 Anul acesta, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, posturile de televiziune romanesti au programat o multime de filme pe care cu siguranta veti dori sa le (re)vedeti. Predomina comediile si filmele pentru copii. Ajunul il veti putea petrece fie in compania savuroasei Bridget Jones, fie puteti descoperi "Arta viselor". Ziua de Craciun este plina cu Pirati, Chaplin, Shrek si dinozaurii din "Jurassic Park". Pentru cea de-a doua zi de Craciun aveti de ales intre o seara cu Julia Roberts, intalnirea cu "Mumia" sau sa intrati in "Razboiul Lumilor". Iata in continuare recomandarile Cinemagia pentru aceste zile de sarbatoare:

24 decembrie 2007

"Jurnalul lui Bridget Jones - O comedia romantica despre Bridget care are ambitii putine: vrea sa slabeasca si sa gaseasca dragostea adevarata! Incepe sa tina un jurnal, in care consemneaza toate nimicurile zilnice, dar si hotararea de a-si gasi sufletul pereche. Cu: Colin Firth, Hugh Grant, Renee Zellweger, Regia Sharon Maguire (TVR 1, 22.10)

"101 Dalmatieni" – Roger, interpretat de Jeff Daniels, este atat de ocupat incat este nevoit sa-i gaseasca un tovaras de joaca dalmatianului sau, Pongo. Si asa apare Perdy, catelusa Anitei (Joely Richardson), un designer care lucreaza pentru Cruella DeVil (Glenn Close). Povestea continua cu doua casatorii, a dalmatienilor si a celor doi stapani. Imediat apar si puii si asa incep aventurile. (TVR 2, 18.35)

"Arta viselor" - Venit sa lucreze la Paris intr-o intreprindere producatoare de calendare, Stephane duce o viata monotona pe care o compenseaza prin visele sale. in fata unor camere de luat vederi din carton, el isi imagineaza propria emisiune TV despre...vis. Regiza: Michel Gondry, Cu: Gael Garcia Bernal, Charlotte Gainsbourg, Alain Chabat, Miou-Miou. (HBO, 20.00)

"Mai bine nu se poate" - Jack Nicholson, de trei ori castigator al premiului Oscar, il interpreteaza pe Melvin Udall, un tip afurisit, un romancier disfunctional care sufera de o boala psihica. Rutina zilnica a lui Melvin este distrusa cand Carol Connelly (Helen Hunt), singura chelnerita de la restaurantul lui preferat, lipseste din cauza fiului ei care sufera de astm. Condus la inceput de dorinta lui coplesitoare de a se intoarce la rutina, Melvin se ofera sa o ajute. (AXN, 21.00)

25 decembrie 2007

"Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre" - Capitanul Barbossa ataca oraselul Port Royal, fura corabia fermecatorului capitan Jack Sparrow, dar si pe frumoasa Elizabeth, fiica guvernatorului. Prietenul fetei, Will Turner si durul Jack pornesc pe urmele lui Barbossa si al piratilor sai. Este o urmarire pe viata si pe moarte! Cu: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Regia Gore Verbinski (TVR 1, 21.50)

"Kate si Leopold" - Kate, o femeie de afaceri de succes, traieste in New York, in secolul XXI. Leopold e duce, are sange nobil, traieste in secolul al XVIII-lea si de trebuie sa-si salveze familia de la ruina. Leopold se indragosteste de Kate. Dar cum? In jocul dragostei si-al intamplarii, o "mica" distanta in timp de cateva secole, nu poate sta in calea unei mari iubiri. (TVR 2, 22.10)

"Un rege la New York si "Timpuri noi" - Doua filme cu Charlie Chaplin. Primul prezinta povestea Regelui Shahdov care este suveranul detronat al unei tarisoare europene imaginare. Ajuns la New York fara nici un ban in buzunar, el trebuie sa se adapteze vietii in exil, descoperind atat avantajele, cat si dezavantajele traiului in SUA. Cel de-al doilea film prezinta povestea unui lucrator la banda rulanta care lupta din greu sa supravietuiasca intr-o societate cuprinsa de frenezia industrializarii. (TVR Cultural, 20.25 si 00.15)

"Expresul Polar" - Bazata pe o carte scrisa de Chris Van Allsburg, aceasta poveste de Craciun prezinta aventurile unui baiat ce a ajuns la varsta la care incepe sa aiba indoieli despre existenta lui Mos Craciun. Tarziu in noaptea de Ajun, baiatul sta intins in pat atent sa auda sunetul clopoteilor de la sania Mosului. Insa spre surpriza lui de afara se aude zgomotul unei locomotive cu abur. Conductorul, a carui voce este imprumutata de Tom Hanks, il invita pe baiat la bord pentru a porni intr-o calatorie extraordinara catre Polul Nord alaturi de alti copii in pijamale. (PRO TV, 09.15)

Shrek The Halls - Vocile celebrilor actori precum Antonio Banderas, Cameron Diaz, Eddie Murphy si Mike Myers se reunesc pentru o noua aventura a seriei animate Shrek. “Shrek cu zurgalai” il prezinta pe capcaunul Shrek care vrea sa ii faca un cadou de Craciun nevestei sale Fiona. Asa ca pleaca spre librarie in cautarea unei surprize perfecte. Din pacate Shrek nu stie ce inseamna Craciunul asa ca se alege cu ghid “Craciunul pentru idioti” din care invata pas cu pas ce trebuie sa faca pentru aceasta sarbatoare. In final toate personajele se aduna in jurul bradului si povestesc cum vad ei Craciunul. PRO TV (23.30)

Jurassic Park – veti putea viziona trei filme din celebra serie: “Jurassic Park”, “Lumea Disparuta: Jurassic Park” si “Jurassic Park 3”. Oamenii de stiinta reusesc sa cloneze dinozauri pentru un parc de distractii, dar inevitabilul se intampl: sistemul de securitate cedeaza si iadul se dezlantuie. (HBO, 18.00)

Jerry Maguire - Jerry Maguire, un agent sportiv foarte important, face greseala sa scrie un memoriu despre activitatea companiei la care lucra: lucrurile pe care le gandim si nu le spunem. Ca urmare, este concediat fara ocolisuri. Si cum un ghinion nu vine niciodata singur, isi va pierde si logodnica si clientii. Dar Jerry este un luptator si nu se da batut. (AXN, 22.00)

Out of Africa - este una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste de pe marile ecrane, in care este prezentata fascinanta viata a lui Karen Blixen, o femeie cu o vointa extraordinara care, impreuna cu sotul ei infidel (Klaus Maria Brandauer) administreaza o plantatie de cafea din Kenya, in jurul anului 1914. Cu: Robert Redford si Meryl Streep (CINEMAX, 21.00)

26 decembrie 2007

Hidalgo - Secolul al XIX-lea, Vestul American. Cine e Frank T. Hopkins si de ce in jurul lui s-a nascut o legenda? In 1890, Frank T. Hopkins este invitat de un seic sa participe, alaturi de calul sau Hidalgo, la o cursa "a soarelui si-a mortii", prin desertul incins, supranumit Oceanul de Foc. Pentru Frank aceasta cursa devine curand una a supravietuirii. (TVR1, 20.10)

Face Off - De la inceput pana la sfarsit, o tensiune dramatica fara egal strabate acest film in care pentru a prinde un ucigas psihopat, un politist abil, gata de orice sacrificiu, renunta la propria-i identitate si preia infatisarea celui urmarit. Filmul se transforma intr-o urmarire inclestata, caci viata politistului este mereu in pericol. Cu: Nicolas Cage si John Travolta. (TVR2, 22.10)

Ice Age - Cu 20.000 de ani in urma Pamantul intra in Era Glaciara, iar pentru un adapost sigur animalele incep sa migreze catre sud, cautand o clima mai blanda. Sid un lenes care nu se opreste niciodata din vorbit, il autoproclama pe Manny, un mamut foarte calm, protectorul sau si i se alatura in calatoria spre tinutul cald. In ciuda incercarilor de a scapa de partenerul sau nedorit, Manny este cooptat de Syd in actiunea de salvare a unui bebelus. Celor doi li se alatura Diego un tigru viclean care la inceput il vede pe micut ca pe o masa copioasa. (PRO TV, 12.30)

Razboiul Lumilor - Tom Cruise il interpreteaza pe Ray Ferrier, un muncitor divortat care are grija de cei doi copii ai sai, adolescentul Robbie si micuta Rachel. Desi nu se considera un tata perfect, Ray trebuie sa stea cu copiii cat timp fosta sa sotie este plecata impreuna cu noul ei sot in Boston la parintii ei. Dupa o lunga zi de munca in timp ce Ray se intoarcea acasa se porneste o puternica si stranie furtuna iar cateva momente mai tarziu, intr-o intersectie din apropierea casei sale, barbatul este martorul unui eveniment foarte bizar. (PRO TV, ora 20.30)

Mumia revine - Intr-o camera intunecata de la British Museum din Londra, o veche legenda a terorii este pe cale sa renasca. Este anul 1933, Anul Scorpionului. Au trecut opt ani de cand Rick O’Connell si Evelyn s-au luptat pentru propriile vieti cu Imhotep. Cu: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Freddie Boath. (Antena 1, 20.30)

Seara dedicata Juliei Roberts - HBO a programat doua filme cu celebra actrita: “Notting Hill” si “Erin Brockovich”. Acesta din urma este inspirat dintr-un caz real si i-a adus Juliei Roberts premiul Oscar pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal. “Notting Hill” este o comedie romantica bine jucata si plina de neprevazut. (HBO, 21.50 si 23.50)

27 decembrie 2007

TVR1 a programat apreciatul All The Invisible Children, un film colectiv realizat de opt regizori celebri. Printre acestia: John Woo, Emir Kusturica, Ridley Scott, Spike Lee sau Katia Lund. Toti au incercat, in cele sapte scurtmetraje care alcatuiesc acest film, sa prezinte problemele, dorintele si preocuparile copiilor de pe tot cuprinsul globului. Filmul va fi urmat de o discutie la care vor participa criticul de film Alex Leo Serban, actritele Maria Dinulescu si Maria Popistasu si regizorul Paul Negoescu. (TVR 1, 21.10)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
madalina pe 19 aprilie 2009 13:55
este un film extraordinar de bun si romantic loool sysy
mihai pe 1 noiembrie 2009 12:26
minunat film
ana maria pe 10 februarie 2010 10:20
excelent de prost
Radu1711 pe 14 aprilie 2010 19:11
foarte bune filmele, buna alegere
legolas05 pe 9 iunie 2010 21:04
super filme.....cel mai mult mia placut Piratii din Caraibe
alexcretu75 pe 20 iulie 2010 15:06
Filme foarte bune
danyx493 pe 8 octombrie 2010 10:10
Cel mai mult mi-au placut Hidalgo si Piratii din Caraibe
Theodor2011 pe 21 mai 2013 23:15
Dintre recomandarile prezente in acest articol, cea mai buna alegere este clar prima parte a celebrei serii Pirates Of The Caribbean (The Curse Of The Black Pearl)
De vazut mai sunt si: The Mummy Returns, Jurassic Park si celebra animatie Ice Age

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells